Maroko
Bila za prvega maja. Je res poceni, spanje (v zelo budget hotelih s skupno kopalnico) od 3 do 7€ (razen prvi dan, ko so nas klasično nategnili in smo plačale celih 10 :).
Mi smo najeli avto (že v sloveniji), cena je bila ca. 36€ na dan, bencin je podobno drag kot pri nas. Hrana je na ulici poceni, v bolj fensi restavraciji hitro pustiš 15€.
Novi lonely sem kupila in bila rahlo pissed off nanj, saj je nekaj precej pomembnih stvari popolnoma prezrtih, nekatere so pa opisane kot ne vem kaj (npr. Ourika valley) pa niso nič posebnega. V splošnem je okej.
Res barantajte, naredite se boge, če mislijo, da ste iz Anglije, Nemčije, ZDa, bodo cene takoj enkrat višje. Naj vam ne bo nerodno (ena sopotnica je plačala za kozarce 160 DH, jaz sem kasneje kupila dve šteki za 120!)
Francoščina je zelo koristna, ampak se da sfolgat tudi brez.
Pravljica iz tisoč in ene noči seveda vključuje tudi berače, nadležne prodajalce, umazanijo in kulturo, ki je lahko za evropejce pravi šok.
Ljudje pa so neverjetno prijazni. Seveda bo marsikdo po tem, ko te bo usmeril v pravo smer iztegnil roko, da bo dobil nekaj dirhamov 🙂
Lp, mm
Forum je zaprt za komentiranje.