Grčija-manjši zalivi
Zanima me, kateri grški otok ima manj dolgih peščenih skomercializiranih plaž (dežniki, hoteli, bari…)? S fantom bi najela motor in bi raziskovala celotni otok. Vmes bi se ustavila in skopala v kakšnih bolj odmaknjenih zalivih. Je to v Grčiji sploh možno? So takšne plaže z motorjem sploh dosegljive.
Lp
Janja
Midva sva motor najela na Kosu ter na Rodosu.
Predvsem sva na Kosu odkrivala čudovite samske plaže in zalivčke. Bila sva prav v mestu Kos, kjer je bila hotelska plaža zelo boga ter tam velikaaaaaa gužva, prav tako ob hotelskem bazenu.
Tako sva za ves čas najela skuterja ( dobila ful poceni) ter se vozila na različne konce. Res sva se dosti prevozila, pa čeprav le s skuterjem, seveda pa vsa vmes odkrivala lepe zalivčke ter tam malo polenarila.
Bilo je super, čeprav zdaj z otrokom ne pride več v poštev.
jaz na lefkasu nisem bila, ampak tu je nekaj opisov tega otoka in mogoče ti bo v pomoč:
http://www.planet-lepote.com/forum/viewtopic.php?t=12895&start=18
preberi tudi kar piše na prvi strani in še ena povezava na še en link je.
ne vem zakaj veljajo grški otoki za žurerske in razvpite, pa to o dolgih plažah tudi ni čisto res. večinoma se na vsakem otoku najdejo bolj mirne plaže, majhne vasice,… dogaja se v glavnem mestu, ostalo je pa bolj kot ne mirno.
Jaz sem bila na Lefkadi, Kefaloniji, na Paxosu in Zakintosu (to so vsi Ionski otoki, na katere lahko prideš s trajektom iz Benetk, ne rabiš hodit z letalom) in so vsi obvladljivi z motorjem – mi smo si vse ogledali. Kilometrske plaže imajo na bolj skomercializiranih otokih, kot sta Kreta in Rodos, na manjših otokih pa je ogromno takih plaž, kot jih vidva iščeta. Jaz bi na vajinem mestu izbrala Lefakado.
Lepo se imejta!
Si morda že bila na Kreti ali pa Rodosu, da vse tako dobro veš?
Na Kreti se pri več kot 1000km obale najde kar precej odmaknjenih kotičkov, le na relaciji Iraklio-Malia (kakih 50 km) kaj takega ni možno. Mimogrede je na Zakintosu navečja plaža v skupni dolžini kakih 8 km. Mislim, da se na vseh večjih Grških otokih se najdejo manj naseljeni predeli z osamljenimi plažami, samo največjim turističnim centrom se je treba izogniti.
Forum je zaprt za komentiranje.