Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice NUJNO – ali pozna kdo koga…

NUJNO – ali pozna kdo koga…

…ki dela v Celju – tam kjer delajo potne liste????
Dobili smo last minute aranžma, hčerka pa brez potenga lista. Sem ga dala delat takoj ko je bilo možno, pa izvem, da je čakalna doba do 3 tedne. Mi imamo pa letalsko karto že kupljeno in to čez dva tedna. Ali lahko kdo pomaga??? Bom mega hvaležna.
Če je kje kakšen dober človek z vezami, naj se mi javi prosim na mejl
mucinmac@yahoo.com

Lepo prosim.
Čist sem obupana.

4x naročili nov potni list in vedno dobili v 1 tednu.
kdaj si ga naročila?

Pojdi sama direktno v Celje, pa potni list naroči in počakaj kar tam, vsaj tako smo mi enkrat naredili in potni list tudi dobili.

lp

Mi smo bili na istem, oz. smo bili teden pred odhodom še brez. Šli smo na občino, zahtevali prioritetno izdelavo potnega lista, temu primerno plačali nekaj več (okoli 40 evrov) in ga dobili v 2 dneh!!!

Naročila sem ga danes, pa mi ni nič rekla, da je možna prioritetna izdelava. Sem vprašal, pa je rekla, če bi prinesla potrdilo o plačanih letalskih kartah, da morda, ampak nisem mogla tvegat 10 min pred zaprtjem občine, da bi šele v petek potem dala delat.
Oh, kaj pa zdaj.
Informatorka, kje pa je to v Celju? Mi lahko sporočiš naslov. Ker bom v petek poklicala gor, če so dobili naročilo (jutri naj bi šlo naprej al kako že gre to) in bi morali že imeti kaj pojma, kje je in kdaj bo. Potem pa akcija. Ampak verjetno imajo takih kot sem jaz en kup. Oh ja, upam, da bom s prijaznostjo kaj dosegla.

Fikreta, a 40 evrov ste plačali vsega skupaj? Saj to niti ni toliko, za dva dni izdelave, glede na to, da sem jaz plačal za navadno izdelavo 30 evrov. madona, da ti tega ne povejo. Pa dala bi jim 50.

lp

Glej, za prioritetno izdelavo so mi rekli šele potem, ko sem jim težila 100 na uro. Zmenila sem se z vodjo oddelka za te zadeve na UE, pa ga ne poznam. Včasih moraš pač težiti. Plačala sva 46,66 eur za en potni list, sem prav pogledala. Res, da verjetno ne živim v isti občini kot ti, morajo vendar povsod biti enake možnosti!
Kar se pa tiče podjetja, ki jih izdeluje, CETIS v Celju, ti lahko rečem, da ne dajejo NOBENIH informacij fizičnim osebam. Vem, ker sem jih tudi jaz klicala, zato, ker mi je na UE rekla delavka, da se jim je pokvaril stroj in da bo morda treba čakati 3 ali 4 dni, in sem pač kar sama poklicala Cetis, kje zadeva stoji in ali bo zadeva narejena, glede na to, koliko sem plačala! Pa sem bila prijazna, a nisem nič izvedela. Že v štartu te odslovijo, da kontaktiraj UE, ne njih. Razen, če bi koga poznala na Cetisu….

No, tko ne gre več. Včasih so dali pod nujno in si šel sam gor iskati. Danes pod nujno tretirajo le smrt, zdravljenje v tujini ali obvezno službeno pot. Meni so šli decembra na Mačkovi zelo na roke in je takoj poslala v Celje, osebno smo dobili v treh dneh. Pa zato nisem rabila plačati nič več, kot je siceršnja tarifa.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Žogica, kako to? Jaz sem jim pač povedala, da smo že plačali potovanje, plačali malo več in je bilo v 2 dneh narejeno. To je bilo 3 tedne nazaj. Saj mora biti povsod isto, drugače je pa vse za en drek.

Ja,lahko so kaj spremenili. Jaz decembra nisem dala niti tolarja več. Pa imaš tudi na računu tisti dodaten znesek?

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ja, nekako je bilo specificirano na računu, ne vem pa točno, s katero postavko, ker sem račun vrgla, shranila pa slip, ko sem plačala s kartico. Kot praviš, možno, da so spremenili, saj zadnje čase je tako iz dneva v dan kaj novega;))

Tole sem brala na RR pred parimi dnevi:

Od ponedeljka do petka morš biti najkasneje do 10:30 (ampak rajš prej, če ti znese) bit na UE Celje in tam oddat vlogo. In plačat, valda. Potem pa delaj, kar hočeš, dokler ni fertik. Če ni gužve, potem lahko osebno po 14.uri prevzameš na pošti na Kosovi 5 u CE, ampak GUŽVA JE ZA POIZDIT zarad dopustov in tko so ble učeri osebne šele ob 21-ih, pasuši pa nej bi bli enkrat do 23-ih (tko so rekl, k sm bla še tam).

ja fajn.
Torej nimam kaj praskat.
Ko bi prej vedela, da grem lahko v Celje.
Kaj pa če pridem z listkom ki sem ga dobial na UE tja in se postavim v vrtso? Bodo našli moj potni list in ga naredili?

Ajca, če je bila vloga že oddana na UE in poslana v izdelavo, potem proizvajalec dvomim, da bo našel vlogo za tvoj potni list. Tudi sama sem dala vlogo za OI in se čaka nanjo več kot dva tedna. Npr. danes so izdelovati osebne izkaznice, ki so bile vložene 13. 6. Imajo ful dela, ker večina ljudi menja dokumente pred dopusti in se vsem ful mudi.

Fikreta, to, kar si napisala, pa sigurno ne drži. Da si plačala 40 EUR več in si dobila dokumente v parih dneh. Sem včasih delala na prijavni službi, se pravi na potnih listih in osebnih izkaznicah in prvič slišim, da bi bilo kaj takega možno. Se bom pa jutri pozanimala, če je slučajno kakšna novost, v kar pa močno dvomim.

Januarja se je tudi meni zelo mudilo, ker sem šla v tujino. Šla sem na občino eden dan pred odhodom. Si lahko predstavljaš? Uslužbenke so mi šle tako na roko, da so takoj tisti dan odposlale in sem iz Celja prejela potni list zvečer ob 18 uri, ki me je čakal na pošti, ker so ga pripeljali z hitro pošto oz. izredna pošta je bila in nisem niti enega evra plačala tudi poštnine ali dobave ne. Kapo dol!
Vsa čast jim! Še obstajajo javni uslužbenci zelo dobri!
lp,

Kako lahko rečeš, da nekaj ne drži??? Pozanimaj se. UE Jesenice, 46,66 evra je prioritetna izdelava. Ne bodi pametnejša od ljudi, ki tam delajo. Sem lepo napisala – 3 tedne nazaj je to bilo. A misliš, da sem samo sanjala, ali kaj?

Mi smo dali delat potne liste za otroka v petek okrog 12. ure in smo jih v ponedeljek že imeli za dvignit. Seveda pa je potrebno nujnost utemeljit. Dovolj je, da imaš račun ali neko potrdilo, da potujete.

LP, Meti

En mesec nazaj sem dala delati potni list za potovanje na UE Trbovlje. POvedali so mi, da potnega lista ne morem dobiti do potovanja. Potem smo se zmenili za prioritetno, ker je bila službena pot in sem dala vlogo v ponedeljek – v torek sem imela potni list na pošti.

Nobenih dodatnih stroškov nisem imela. Pa še to, uslužbenka na UE v računalnik vnese podatke in skenira sliko – podatki se avtomatsko prenesejo v Cetis, tako, da imajo v Cetisu to takoj ko ona pritisne ENTER. Preden greš v Cetis moraš čez te postopke, se pravi UE je obvezni korak potem pa lahko greš v Cetis.

Upam, da sem kaj pomagala. Če si dala vlogo včeraj bi morala imeti potni list najkasneje v torek naslednji teden. Lahko pa mal povprašaš na UE kjer si oddala vlogo, ker ona v računalniku vidi ali je že bilo poslano iz Cetisa ali ne, vsaj tako so meni rekli.

Pa lep dan

Urška

Fikreta, kot prvo, se ti ni treba takoj razburjati. Ja, pa tudi nisem pametnejša od ljudi, ki tam delajo in sem se pri sodelavkah tudi pozanimala (trenutno sem na porodniški in pač ne spremljam novosti). Cena potnega lista je 36,06 EUR in nič več in nič manj.

Dražje plačaš PL samo v primeru, če je bil prejšnji izgubljen, ukraden ali poškodovan. V tem primeru pa plačaš več zato, ker je dvojna taksa.

Priuriteta pa tudi ni za plačati. Če pa si ti plačala za priueriteto, pa mi lahko pišeš ZS. Če dokumenta nisi imela izgubljenega, bi morala plačati toliko, kot sem napisala da je cena. Če pa so ti res zaračunali preveč, pa imaš tako račun in zahtevaj vrnitev denarja.

Mah, saj mi ni za tistih 10 evrov več. Sva ga vsaj dobila v dveh dneh, drugače bi čakala 2 tedna, pol pa adijo rezerviran in plačan dopust. tako da mi je praktično vseeno, samo da so uredili. Saj tako ali tako državi preplačamo vse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close