Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice lokalna cesta Piacenza – Genova – Monako

lokalna cesta Piacenza – Genova – Monako

Zivjo,
prosim za mnenje kakšne so lokalne ceste na relaciji Piacenza – Genova – Monako in naprej proti zahodu. Zanima me predvsem v okolici Genove, že AC so slabe, kako je torej po lokalnih cestah, kjer se lahko izognemo cestninam.
Ali je sploh smotrno se voziti po lokalnih cestah, glede na razgiban relief.

hvala in lp.

Lokalna cesta Piacenza – Bobbio- Genova je sicer solidna, a zavita in gor in dol. Če imaš čas je čisto v redu, saj ti vzame kar nekaj ur več od AC. Potem pa padeš v center Genove, in če si med tednom, je lepa gužvica. Cesta ob obali je sicer v redu, a polna, polna, skozi razvlečena mesteca se prebijaš kot za stavo. Tako je vse do Ventimiglie. Do Monte Carla je lepa panoramska cesta in ne preveč zasedena, res pa je, da je vse odvisno od dneva in ure.
Kar korajžno na pot, če se pa po Genovi premisliš (prej se ne smeš), greš pa lahko še zmeraj na AC.

Hvala Vojc!
Mogoče še to: ali veš kakšne so cestnine za avtodom od Genove naprej? Cilj nam je Barcelona (skupaj 14 dni) Kaj priporočaš AC ali navadno cesto.
LP.

Čez Francijo se mi zdi, da bi blo okrog 40-50 evrov v eno smer. Kaj priporočam? Odvisno, koliko časa imaš. Sam sem pristaš regionalnih cest, grem pa včasih na AC postajališče prespat, drugi dan naredim en premik in spet dol.
Čas imaš 14 dni, cilj ti je pa Barcelona. Jaz bi naredil takole: diretisima Monte Carlo (prvo spanje), dva-tri dni Francija, malo AC malo regionalne, Barcelona kolikor dni bi mi pasalo, in če bi mi ostalo še časa, bi si nazaj od Perpignana do San Rema izbral obalno cesto ali pa za zadnji del kar notranjost Provanse, od tam naprej pa spet v enem šusu do Slo.
Nekako takole. LP

SE STRINJAM Z VOJCEM , ITALIJO PREVOZI ČIMPREJ IN VEČ ČASA NAMENI AZURNI OBALI IN PROVANSI , KJER BI BIL GREH VOZITI PO AVTOCESTI . VSEKAKOR DO GENOVE PO AVTOCEST NE BOŠ NIČ ZAMUDIL. PA LEP DOPUST.

Hvala obema, tudi mi smo planirali neposredno do Monaka. Zagotovo bomo šli od tu naprej po regionalni cesti. Preden bi zavili za Barcelono bi skočili še do Andore. Sta mogoče že bila tam? Kako je? Edino kar smo razmišljali je, da bi od Trbiža proti Genovi (do Alessandrije) vozili po regionalni cesti, ker gre vzporedno z AC in lepo po Padski nižini. Potem pa bi pri Alesandriji šli na AC do Ventimiglia (zaradi hribovitega površja). Potem pa spet po regionalni cesti. Plan poti sem načrtoval preko neta na: wwww.viamichelin.com
Dobrodošel komentar?
lp.

Možno je tudi tako. Do Alessandrie. Ker naprej bi bilo pa zelo zamudno. AC do Monaka ima stotine predorov in viaduktov. Zatorej teren najbrž ni preveč obetaven za kakšne regionalke.
Andora je v redu, a kljub temu meni nič posebnega. Hribovska mesteca, malo posebna arhitektura, turisti in trgovina.
In dokaj odmaknjena, kar nekaj časa boste izgubili, še posebej iz Andore pa do Barce. Lepo potovanje, pa pazite na vodo in WC.

Hvala za odgovor. Ker smo čisti začetniki me zanima še glede vode in Wc-ja. Na kaj je potrebno paziti? Verjetno, da je rezervoar vode poun in Wc prazn. Ali je še kaj drugega. Ali je voda, ki jo natočimo na bencinskih črpalhak brezplačna?
lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close