Najdi forum

NEW YORK, ZDA

Zbiramo podatke oz. napotke.
V ZDA bi šli “na svoje”. Kje bi dobili najugodnejšega let.prevoznika? Cena?
V New Yorku bi ostali par dni,potem pa ali bi jo mahnili malo proti jugu….do Alabame npr., ali pa na drugo stran Colorado,Oregon….Plani so še zelo široki. Na kak način je najbolje (najceneje,najudobneje….)potovati po ZDA? Malo nas mika ,da bi “skočili” v Kanado, a to je že…!?
Časa bi imeli približno 3 tedne.
Prosim,če mi lahko kaj svetujete,vsak nasvet bo dobrodošel! Neja

Za karte do NYC poglejte na British Airways ali Delto (prej, ko jih kupiš, cenejše so-načeloma). Za večje razdalje v ZDA si nabavite letalske karte, ki so cenejše kot npr. za vlak ali avtobus (če jih kupiš dosti prej – ok. 3 mesece pred odhodom) – poglejte na http://www.usairways.com/awa/ Postopek nakupa in potem čekiranja je zelo preprost. Razdalje so tam res velike in avto se vam splača najet za “manjša” območja in ga po možnosti vrnete tam, kjer ste ga vzeli, saj znajo biti sicer stroški zelo veliki. Brez avta boste bolj malo videli. Za 3 tedne si rajši izberite manj, pa tisto vredu preglejte. Na zemljevidu vse izgleda manjše in razdalje krajše, kot so potem v resnici (omejitve hitrosti …)

Lani junija sem za tri tedne obiskala hčero v Wisconsnu,bila je tam eno leto, čuvala je otroke. Iz WI smo se za 14 dni odpravili na potepanje po Nevadi (Las Vegas), Arizona (Grand Canyon) in Californiji (SF, LA). Povsod smo bili po nekaj dni. Iz Chicaga do Las Vegasa smo šli z letalo, potem pa smo naprej potovali z busom, zelo udobno in poceni potovanje, spali pa smo po hostlih, katere pa smo rezervirali že preko neta. če boste koristili lokalne buse, si vzemite dnevne karte, so tudi veliko cenejše. Videli smo ogromno, saj američani ogromno potujejo z busi, zato so vse lokacije dobro povezane z busi, ponekod imajo celo brezplačne karte za lokalni avtobus.
Tudi mi smo hoteli kar najbolje izkoristiti tri tedne, pa lahko rečem, da smo jih zelo. Iz Las Vegasa smo šli preko agencije za en dan v Arizono in si ogledali Grand Canyon, prav tako smo si z agencijo ogledali Alkatras in SF. LA pa smo si ogledali sami in videli ogromno saj je zelo dobro povezan z metrojem.- Med LV, SF in LA pa smo potovali ponoči.
Karte za ZDA sem kupila tri mesece pre, pri Kompasu, sem se pa kar malo pogajala za ceno, saj mi je ena Novogoriška agencija ponujala ceneje, potem mi je ceno spustil tudi kompas. Let je bil Zgb-Milano-Chikago za 150.000 sit, skupaj z letališko takso, letalska družba Air Italia.

Hvala za nasvet

Ojla,

smo štirje mladi bodoči poptniki, v mesecu avgustu odletimo v New York in od tam naprej z avtom v Washington in Kanado.

Zelo bi bili veseli, če bi nam lahko kako pomagali s svojimi izkušjnami, predvsem glede nočitev v kampih, itd…

hvala, lp

Mi smo lani bil v NY in nadaljevali pot v Kanado. Najeli smo avtodom in z njim prepotovali dobršen del Kanade in odleteli nazaj v Evropo iz Chicaga.
Najbolje, da zbirate kampe Koa. To je veriga kampov, ki bi načeloma morali imeti vsi isti standard. So lepo opremljeni in nudijo precej veliko udobje.

Swarovski hvala za odgovor, vsaka info nam zelo prav pride zato bi te prosila še za kakšen odgovor. Ali je kampe, ki jih omenjaš teško najti oz ali so dobro označene poti in kakšne so kaj cene? Kaj v Kanadi se splača pogledati oz katera mesta so zanimiva. Časovno smo omejeni na tri tedne in se kar malo bojim da bomo imeli malo premalo časa za tisto kar smo si zadali.

Hvala in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close