Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rab-rajska plaža

Rab-rajska plaža

Živjo, zanima me, če je katera že bila tam in kako je? Moti me namreč, ker je mesto Rab zelo daleč, ali je sploh kaj tam, kjer je rajska plaža?

Hvala in lp.

čE TI JE VŠEČ DA IMAŠ BLATNE NOGE IN VIŠINO MORJA NAJVEČ DO PASU,PA MIVKO VEPOVSOD POTEM JE OK.dRGAČE PA JE EN VELIK PODEN SAJ ZAME.sPLOH KADAR PIHA-VSI SMO BILI VSAKIČ TAKO UMAZANI DA JE GROZA-NE VEM MENI TAM NI UREDU.

Bila na Rajski plaži enkrat samkrat. Je bilo čisto dovolj!

Tam, kjer je Rajska plaža je poleg zoprne mivke mivka in mivka. Potem pa še malo mivke in na nekaterih mestih morda najdeš malce mivke. No, kakšen košček vmes je mivkast :))))

Voda je niiiiiiiiiiiiiiiiiizka – do gležnja in zaradi mivke stalno kalna, tako da ne vidiš na kaj stopiš, kajti v mivki v vodi najdeš tudi poleg mivke še kakšno klobaso. Moraš dobro pogledati ali je človeška klobasa ali morska kumara. Največkrat vidiš oz. čutiš razliko šele, ko stopiš nanjo in se ti rezleze med nožnimi prsti :((((

Na dopustu se pripravi na obilico mivke povsod: v laseh, ušesih, na koži ….. tudi po tuširanju, ker je mivka povsod – tudi v vodovodu.
Ko se vrneš z dopusta se pripravi na ostanke mivke v vseh šivih oblačil, kovčkov, kotičkov vsega, kar si imela s seboj na dopustu ….

Glede mivke je vse res. Mene pač ne moti več kot toliko, razen ko škrta med zobmi. :))
Meni je tam dejansko “rajski” dopust ravno zaradi nizke vode – še tako majhnega otroka lahko pustiš da čofota, ker se mu dejansko nima kaj zgodit. Udarit se nima kam, utopit se pa nima kje. Od dopusta imaš več, ker se lahko občasno tudi usedeš. Velja pa tako kot za vse ostalo: sto ljudi sto čudi. Enim paše, drugim pa ne. Glede na gužvo v sezoni pa je takih, ki jim paše, kar precej. 🙂

nam je pa čist ok

Mi smo bili pa nekajkrat v zalivu zraven rajske plaže – en zaliv naprej – na plaži isto mivka, voda pa malo hitreje do kolen, pa potem do pasu, tako, da je bilo super. Če imaš majhne otroke, ti verjetno veliko pomeni, da uživajo na morju. Če je tako, potem te mivka ne bo motila. Nam je bilo v glavnem super.

Mi gremo raje bližje mestu Rab, kjer je naravnost fantastično :)))))

Enkrat sem bila na rajski plaži, ampak samo za ene 2 uri smo šli tja na izlet. Res povsod samo mivka in nizka voda. Hodiš hodiš in ti je voda še vedno samo do kolen oz. potem se mi zdi, da največ do pasu. Tako za videt in enkrat doživet mi je bilo super, ne bi pa hotela tam preživeti celega dopusta (nimam malih otrok, za njih se mi to zdi prednost), saj se ne moreš prav naplavati.

Se popolnoma strinjam z mivkoljubko.Če imaš male otroke je to super. Tudi sam imaš kaj od dopusta. Ko so bili moji otroci mali sem bila dvakrat na Rabu natančneje na Rajski plaži. Kar me je motilo je bilo škripanje med zobmi. Mivko v sobah, postelji pod tušem pa so tako in tako vsakodnevno čistili.

Jaz sem bila lani z malim otrokom (2 leti) za 2 uri. Pa še to je bilo preveč. Dobesedno se ti morje zagravža. Bili smo izven sezone (16 junij) Povem pa ti da otroka v morje nisem pustila in sicer zaradi drekov, ki so plavali v vodi, nekaj pa jih je naplavilo tudi na kopno. Fujjj. Ne predstavljam si kaj je šele v glavni sezoni. Res ti priporočam kaj drugega. Mogoče Šibenik naselje Solaris če imaš rada mivko.

lp Mateja

In ko malo zakoplješ v tisto mivko, zasmrdi, da se mi je skoraj želodec obrnil. Ko smo pred leti letovali na Rabu, smo šli pogledat znance, ki so bili nad plažo v hotelu. Dejansko je bil hotel in vse v njem prepojeno z mivko. Gužva pa kot v BTCju pred božičem. Tako poden dopustniške destinacije še nisem videla (niti okrog Drača v Albaniji:)))

Meni mivka ni všeč ravno zaradi otroka. Ga namažeš in potem se zakoplje v mivko, pa se gre namakat in ga moraš spet namazat…kako zgleda mazanje s kremo in mivko pa verjetno veste tiste, ki ste to probale…res, mivka povsod, o čistoči pa tudi ne bi. Lani je kar nekaj otrok (prebrano iz foruma; uporabi iskalnik), ki so tam letovali domov prišli z rota virusom. V visoki sezoni je verjetno čistoča na kritični meji.
Jaz imam raje kamenčke in sprostimo se tudi ob čisto običajni plaži;), le da je čisto in mivke ne jemo.

Tudi m smo tri sezone zapored bili v Loparju, kjer je rajska plaža. Od sinovega 1 do 3 leta in je bilo super. Res je mivka povsod, ampak mi v treh letih nismo nikoli videli take svinjarije, kot jo nekateri opisujejo. Otrok se nemoteno igra nima kam pasti in lahko teče po vodi gor in dol , ker je res nizka in topla.Potrebno je vzeti senčnik in najbolje kakšne ležalnike (tudi tam se kakšnega dobi oz. najame) da res nimaš vseh brisač od mivke. Mi smo šli ravno zaradi otrok, zdaj ko plava pa hodimo tak kjer so kamnite … plaže in mivke ne pogreša več. Skratka jaz bi staršem z malimi otroci svetovala Lopar,mi smo imeli enega najlepših dopustov prav tam.

Tudi meni je mivka bljeksi.Smo bili na taki plaži lani na Korčuli.Ampak samo en krat in nikoli več. Povsod jo imaš, tudi po tuširanju. Po njej je mene in mojo tamalo vse srbelo. Sonce in mivka sta idealna kombinacija za alergijo. Veliko boljši je prod ali drobni kamenčki, primerno tudi za malega otroka. Tam je voda čista in ne kot kakšna kanalizacija. Sicer pa- kot komu paše.Lep dopust v mivki ali kjerkoli že pač.

no nekateri pa res pretiravajo…!!!

Mi hodimo že veče let na RAb. V lopar gremo pa enkrat v 14 dneh. Lani pa naša tamala ni bila preveč zadovoljna in smo bili samo par ur tam. in potem smo šli nazaj na našo staro plažo. Je pa res da je mivka vse povsot in nizko morje. Meni gre tudi mivka na živce. Je pa res daleč do mesta, tako da moraš obvezno z avto.

Razumem, da ste v večini proti mivki, vendar nobeden ni navedel kaj predlaga v zameno. Iz tega razumem, da se vam zdijo varnejše skalnate, kamnite in prodnate plaže za recimo otroka, ki je komaj shodil, ter obala, ki se strmo spušča v morje. Kar se tiče izkušenj z mivko sem jo bil deležen na mnogih grških otokih in ni prav nič motila, čeprav verjamem, da je ta na Rabu vsaj po vaših pripovedovanjih, zelo zelo moteča in predvidevam, da je precej drugačna. Skratka strokovnjake za mivko naprošam za informacijo ali ima mivka na Rabu drugačno strukturo in kaj predlagate v zameno za eno leto starega otroka.

grece, meni osebno ni mivka všeč kot sem že en post pred gor pred tabo napisala. MI hodimo na Rab v pri avto kampu Padova II in je plaža primerna za male otroke so prav lušni kamenčki. Tako da mi hodimo s taba od njenih sedmih mesec tja. In voda je tudi super ker je nizka, ni tako nizka kot v Loparju, kerm moraš kar daleč, da je višja. Kraj je pa Banjole. hodimo pa že 5 let na to plažo in jo trenutno še ne mislimo zamenjati.Imam pa tudi slike plaže če te zanima.

MAteja
jaz bi te prosila če mi pošlješ kakšno sliko iz Banjol,prosim
Moj email:
mdv123@email.si

še nekaj me zanima če koga poznaš, da odda prikolico v kampu?

Limba ti pošljem slike popoldne da bi pa kdo dal na tam prikolico v najem ne vem ker mi hodimo v apartma.

Mateja še meni kakšno sliko pošlji, mi imamo tudi dva mejhna otroka, tko da bi nam prišlo prav nekaj podatkov in slik.
Piši mi na posta.si@gmail.com

Mateja

hodite vedno v isti apartma?, koliko plačate na dan? imate blizu plažo?

lp
limba

Več let se vračamo v Lopar.Otroci navdušeni.Kopamo se v zalivu,ki ga opisuje Ida22 ali v številnih samotnih zalivih na Rabu(povprašaj domačine za pot),kjer imaš plažo skoraj samo zase(tudi mivka).

Limba,
mi hodimo vedno v isit apartma imamo cca 150m do plaže, damo pa 39 eurov na dan v avgustu.
Lp Mateja

Mateja,

mene pa zanima ali se app dobili preko agencije, ali ste se menili direktno pri domačinih. Bi se dalo dobiti kontaktne osebe?

In če se da bi tudi jaz prosila kakšne fotke na mail. Hvala vnaprej.

Marja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close