Najdi forum

Čevlji …

Ob razpravah o tem, kaj vse vzeti s sabo na potovanje ter kje in kako smo srečali kakšnega Slovenca, me je začelo zanimati, kakšne čevlje “jemljete” s sabo na backpack potovanja? Nove, stare, visoke, nizke, premočljive, nepremočljive, lepe, take, ki jih ni škoda, drage, poceni; vzamete en par ali več …? Imate kakšno posebej priljubljeno znamko, v katero “verjamete” ipd …
Skratka, rdeča nit te teme so čevlji.:)
Z zanimanjem pričakujem odgovore …

Hahahaha, dobra tema…

Brez izjeme raztrgane soperge, vćasih zvezane s kako vrvico…

Samo ko sem vozil motor, sem imel usnjene škornje

lp

bv

Prisegam na Salomonke, ker najbolj ustrezajo mojim nogam :))
Nizki “kao pohodniški” čevelj (superg) s skoraj neuničljivim podplatom (contagrip ali nekaj takega), mislim da so celo goretex (ali pač en **tex). So se mi obnesli tako na mestnih ulicah, kot na prašnih brezpotjih – od 0 do 5300mnm in od +45 do -15 stopinj C.
Tam, kjer je pa vroče ali pa se je potrebno stalno sezuvati (razni templji) pa najbolj simpl McKinley sandali – pravzaprav niso pravi sandali – tisto, ki se zapenja na ježke in prevladuje predvsem Teva.
En par je povsem zadosti 🙂

vedno samo dva para:
– tevice
– ene pohodne. lani sem kupila scarpe, take bolj nizke z dobrim profilom in sem ful zadovoljna. prej sem imela pa kar ene “no-name” pohodne čevlje

– teva
– la sportiva (vibra podplat)

– teva
– merelke (nizke)

Hehe, zanimivo. Tudi jaz ponavadi vzamem najstarejše možne copate (in ene sandale). Le enkrat, za Tibet, ko sem vzela s sabo visoke Alpinine (ki sem jih za ogrooomnoooo denarja kupila večer pod odhodom in jih potem večino časa, ko se je v nahrbtniku njihova teža potrojila, večino časa pa so bili povsem nepotrebni, veselo preklinjala) se je to navsezadnje izkazalo za zelo dobro odločitev, saj sem slučajno imela obute tisti dan, ko me je v nekem samostanu v bližini Lhase skušal ugrizniti ogromen pes.
Plastiki na čevlju se ni niti poznalo, če je ne bi bilo, pa bi moja peta najbrž šla …
Tako da se je včasih vredno tudi malo pomučiti.:)

Teva, tako čevlji kot sandali. Salomonk si pa ne kupim več, ker so očitno vsi njihovi modeli preozki za moje noge. 🙁

Sicer je odvisno od destinacije…

1x pohodni Salamon (prej sem imel na stirih potovanjih Nike, pa so mi potem dobesedno razpadle) – ko sem sel v Afriko sem imel namesto tega alpinine, ki pokrijejo gleznje – razlog trekingi…
1x teva
… vcasih tudi vzamem japanke, ki zelo prav pridejo za pod tus… (se zelo hitro susijo)

Običajno Salomon + Teva. Za Islandijo še gojzarje (Meindl).

Čisto odvisno od posamezne poti in od namena.
Za gibanje po urbanem okolju zadoščajo lahki pohodni čevlji ali superge, s katerimi se da stopiti tudi kakšen korak s ceste.
Za resnejše pohodništvo mora biti resnejša tudi obutev. Zato kakšni gojzarji ne izostanejo.
Tretji so pa plastični natikači, ki odlično služijo v azijskih kopalnicah…

Glavno pri tem pa je, da se čevelj in noga že poznata. Nikoli ne tvegam potovanja z novimi čevlji.

– teva
– dr. martens nizki

res nikoli novih na potovanje

salamon gora tex malo čez gležen super za vse pogoje

nike natikač

obvezno teve
pa merelke nizke in pa japonke za v vse kopalnice

Vse pomembnejše znamke ste že omenili 🙂

Sam sem najprej investiral mal več denarja v Teva sandale (takrat sem se mislil kar ustrelit, ker sem dal toliko denarja za njih). Seveda so me najprej ožulile (usnjene) ampak od nakupa do sedaj so naredile že kar nekaj tisoč kilometrov in še imajo mnogo korakov za nardit. Edin problem je v tem, da ko se zmočijo se bolj počasi posušijo.

Potem so tu še nizki pohodni čevlji – spet Teva. Kupljeni istočasno s sandali in naredili vsaj še enkrat toliko korakov kot sandali. Vredno nakupa!

Za mal zahtevnejše ture pa so nepogrešljivi visoki planinski čevlji od Alpine (no, domačo znamko je treba tudi podpirat 🙂 ).

Kakor koli… kdor veliko potuje je obutev na koncu tista, ki mu polepša ali poslabša dan :-).

LP SMS

No, s tem se ravno ne strinjam, Sms. V svojih raztrganih supergah sem brodil po Amazoniji, hodil po puščavah srednje Azije in pelzal na nekaj tisoč metrov visoke ognjenike Kamčatke.

Ne predstavljam si, da bi na pot vlačil 3 ali več parov obutve.

lp

bv

se opravičujem bojanv za napačno tolmačenje – ta obutev je na moji polici – kar vzamem s seboj je odvisno od destinacije 🙂 . Vsega pa res ne jemljem s seboj 🙂

LP

Aja, potem sem jaz narobe dojel vprašanje.

S seboj vedno vzamem samo soperge, doma imam pa tudi kake gorniške čevlje, ki pa jih nikoli ne jemljem s seboj.

lp

bv

Če ne grem na kak trek bodo sandali kar zadosti.In to taki ,da se hitro posušijo…

ojla

jst pa ne grem nikamor brez mojih tevic.. poleg tega mam pa na nogah se superge v katerih odpeketam od doma…
in to je vse, ce kej rabm se pa itak ponavadi dokaj ugodno dobi tam kjer sem… trenutno se potepam po Peruju in tu v Huarazu za v gore majo cist poceni cevlje…sicr pa vecino casa prezvim v tevkah in vlacm sabo superge v ruzaku k jih veselo zapolnim z vsemi majhnimi stvarmi, da nimam obcutka da kej nepotrebno prenasam s sabo…

zagotov so pa cevlji vedno tasni, da jih lohk v vsakem primeru kje pozabm al pa jih vrzem stran…

Lp

aba

Barbara fajn je slišat da si v Huarazu , sem se spomnil da sem ravno v Huarazu kupil najboljše teniske kar so jih imeli , ker so me moji od doma ožulili .Pa so nažalost zdržali samo do Cusca na Inka Trailu so mi že razpadli pa sem jih še dobro zamenjal.Lepo se ga mej!

ojla

ja za malo denarja malo muzike, 🙂 kaj ni tko… sicer je pa cist fajn ce razpadejo, mas usaj manj prtljage za nost, se posebi na trekingih:)

pomoje si bil zelo vesel, ko si sel naprej v kasnih natikacih:)

uzivaj, ne glede na to s kasnimi cevlji:)

aba

cevlji, nadaljevanje…

Potujem s kolesom, na nogah pa imam:
-teve ali merelke
-japonke (ipanimke) za pod tuš

Odvisno od vremenskih razmer, ampak skoraj vedno:

tevke
močne nizke nepremočljive čevlje
papučice za pod tuš

Če se obetajo drznejši hribovski podvigi gojzarji, če kakšna bolj nobl mestna varianta sandali in/ali mokasini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close