Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ali res brez cepiv ne gre

ali res brez cepiv ne gre

Živijo!
Razmišljamo, da bi jeseni preživeli dober teden v Keniji in šli tudi na kakšen safari. Ker smo pa družina, kjer smo vsi ledvični bolniki, se do sedaj nismo cepili proti hepatitisu, ker je za ledvice obremenjujoče cepivo. vsako leto kam potujemo in do sedaj nismo imeli nobenih ne prebavnih, ne drugih težav. Zanima me ali pri potovanju v Kenijo res ne gre brez cepiv, ipd. Kaj priporočate?
Hvala za odgovor

Pomoje je najbolje, da se naročite v Ambulanti za potnike in tako izveste zanesljive informacije od zdravnika.

Lp, mm

Ma prav, to je vprasanej za zdravinka, ki ve kako vpliva cepivo na osebo s takimi zdravstvenimi problemi.

Za Hepatitis A pa se je ziher priporocljivo cepiti (ce to zdravje dopusca), ker se prenasa s hrano in je v takih dezelah precej pogost. Sama bolezen pa je zelo neprijetna in jetrom skodljiva.

Po mojem ni nujno,da se cepiš,mi smo bili v eni drugi afriški državi,cepili smo se le proti rum.mrzlici in nismo imeli nobenih problemov,seveda pa moraš biti zelo pozoren na to kar ješ in piješ.

Sama grem v Kenijo in Tanzanijo konec naslednjega tedna in sem bila v podobni dilemi – jemati lariam ali ne. Pa sem se na koncu odločila za. Razlogov za to je več – območje je malarično, čeprav trenutno ne poročajo o epidemiji. Komarji so, in mene ponavadi pikajo. Poznam nekoga, ki je malarijo dobil, in pravi, da si takšne izkušnje ne želi več. Pa še kombinacije malarije s kako drugo boleznijo so lahko bistveno bolj zoprne. Rumeno mrzlico je itak potrebno cepit (čeprav menda rumene knjižice ne pogledajo), hepatitis vam pa ob revakcinajciji potem tudi drži kar nekaj let in če veliko potujete, se splača.

moja sorodnica je šla pred nekaj leti v kenijo; ker je že starejša, je šla bolj mondeno varianto, v hotel ob obali in se izležavala na hotelski plaži, šla pa je tudi na izlet v safari.
cepila se ni, niti ni jemala antimalarikov in ko je prišla domov je zbolela za malarijo, ki ji je pustila manjše posledice na možganih.
tko da, nevem no, izbira je tvoja, ampak jaz niti pod razno ne bi riskirala, sem prevelika reva.
jaz grem tudi julija v indonezijo, na javo kjer naj ne bi bilo malarije, pa bom vseeno jemala antimalarike čeprav sem nasploh precej proti jemanju tablet za vsako figo, ampak res nikoli ne veš; zakaj pa ne bi en malaričen komarček odletel malo dlje in pičil ravno tebe?
moja ‘filozofija’ je, boljše zdajle potrpet malo strupa v telesu, kot pa res kaj staknit in trpet posledice do konca življenja (al pa sam nekaj uric:O).
uživaj na potovanju!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close