Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice a je za it z 2 letnikom v Maroko

a je za it z 2 letnikom v Maroko

sej že sam naslov pove vse…pa me zanima če je katera bila z otroci in na kaj je treba bit pozoren. Gremo pa avgusta

sej smo že kar precej potovali z njim ….samo Afrika pa mi je neznanka

hvala za odgovore

Lahko rečem le, da se pa upate. Jaz ne bi. In pazite na otroka.

Jaz tudi nebi.

sej zato pa sprašujem….sej ne bi šli po svoje…bili bi v hotelu imeli ren a car……za izkušnje če je mogoče kdo že bil

avgusta v maroko jaz sploh šla ne bi

S tako majhnim otrokom tja sigurno nebi šla.

Jaz nimam j…. da bi šla.

Še Portugalska se mi je vedno zdela varna, kaj šele Maroko.

Ste že celo Evropo obvandrali?

Bila v Maroku in tudi nekaterih drugih arabskih državah.

Vročina avgusta je res precejšnja, vendar jo boste lažje prenašali kot pri nas, ker je manj vlage v zraku.
Muslimanske države na splošno so zelo varne za potovanja, sploh če ste z otrokom. Arabci obožujejo otroke, tako da boste takoj pritegnili njihovo pozornost in bodo zelo gostoljubni do vas. Mogoče vas bo kdo povabil celo k sebi domov na večerjo. Družina je pri njih zelo spoštovana.
Kar se tiče vidika varnosti, jaz tu ne vidim nikakršnega problema. Če vas bodo kje oropali, vas bodo v Španiji, v Maroku pa definitivno ne. Mogoče vas bo kvečjemu kdo okrog prinesel, če boste slabo barantali 🙂

Pri rent-a-carju pa pazite, da bo imel klimo. Se pa teli njihovi rent-a-carji radi kvarijo in najem niti ni tako poceni. Sicer vam drugega skoraj ne preostane, ker javni prevoz je pa katastrofa.

Če boste v kakem bolj turističnem obalnem okolišu, ne vidim problema za 2-letnika. Sicer bi pa mene skrbelo samo glede hrane, ker zna fasat kako drisko, bakterijo v hrani ali kaj podobnega. O ustekleničeni vodi, sadju, ki se lupi, razkuževanju rok in dobro prepečenem mesu si si pa najbrž že drugje prebrala.

smo kar precej z njim potovali tako na daljše kot na krajše izlete…najbolj eksotično smo bili na kanarskih….

dobro vem, da so kanarski večinoma evropski vendar glede na to, da so blizu maroka…smo razmišljali, da bi letos mogoče šli tja….

sej za zdej so samo razmišljanja in planiranja in zato vas sprašujem za kakšno izkušnjo….

Jaz bi kupila lisice in jo priklenila nase. Voda je obvezna iz steklenice, hrana pa dobro pečena.

SREČNO.

Če ste navajeni potovati sami, potem ja. Če niste, potem raje ne. Otroci so zelo prilagodljivi tako, da mu ne bi bilo nič hudega. Pa ne jemlji resno mnenja ljudi, ki so do zdej potovali samo z agencijo, ker oni nimajo glih občutka kako je v lastni režiji.

Seveda. Če ste navajeni potovati in boste potovanje prilagodili otroku, boste uživali, v muslimanskih državah je lepo potovati z otroci, če seveda upoštevaš nekatere osnovne namige zdrave pameti. Pomisleke imam edino zaradi vročine avgusta, ampak kako je konkretno v Maroku, res ne vem, se boste že pozanimali.

Preberi Marmoljadko, druge pa jemlji bolj z rezervo. Osebno se bolj bojim, da mi bo otrok umrl v prometni nesreči na naših cestah kot da ga bodo v kraju, ki je dlje od severne Istre, ugrabili, posilili in ubili alida bo dobil smrtonosno drisko ali da ga v “domorodski bolnišnici” ne bodo znali pozdraviti.

Ko se vrnete, poročaj!

Jaz se popolnoma strinjam z Marmoljadko. Arabci so res ” sužnji ” otrok. Res jih obožujejo.

Glede hrane se pač malo prilagodite in je stvar rešena. Ker ste že potovali ti je seveda jasno, da se moraš prilagoditi ti in ne tisti h kateremu potujete.

Uživajte.

Ojla, ravno sem prišla z Maroka, vendar nimam izkušnje kako bi se obnesel otrok, ker jih še nimam.
Prepotovala kar precej Maroka (razen Sredozemlja) in edino v atlantskem obalnem mestu Essaouira, ki je od vseh mest najbolj turistično (no, ja poleg Marakeša) sem videla kar precej družin z majhnimi otroci (tudi v vozičkih).
Drugače pa mislim, da če upoštevaš vsa priporočila, ki veljajo za odrasle tako glede uporabe vode, prehranjevanja ni večjih nevarnosti.

Jaz sem 2 tedna zvozila brez najmanjših prebavnih težav, res pa je, da sem si v kakšnih manj urbanih krajih zobe umivala samo s kupljeno vodo, hrano sem jedla samo na “obljudenih” mestih in vedno samo tisto ki so mi jo toplo prinesli na mizo.

V končni fazi poznam kar nekaj primerov zastrupitev tako pri naših južnih sosedih kot pri severnih sosedih (kriva sta bila npr. sladoled na najbolj “prometni” ulici v Pulju in ledena kava ob Vrbskem jezeru).

Tako da razprava o tem kako je kje varno, sploh če tam še nisi bil je najplodnejša.

Imela bi pomisleke le zaradi visokih dnevnih temperatur, ki pa so na območju ob Atlantiku nižje (zrak hladi ocean), tako da bi jaz izbrala mesto kje na tej obali in ne kje v notranjosti ali ob Sredozemlju.

No, ja kjerkoli boste uživajte v poletju

Se strinjam. Osebno sicer ne bi izbrala Maroka v avgustu, ampak v katerem drugem, manj vročemj mesecu.

Porajajo se mi pomisleki zaradi visokih temperatur v avgustu in straha, da ne bi mali imel kakšne probleme s prebavo. Drugače pa – zakaj pa ne?

Joj mi je hecno, da so proti vedno tisti, ki še niso bili dlje kot 200km od domače hišne številke. Sprostite se, razširite si obzorja.

V Maroku sva bila z možem nekaj let nazaj in je bilo super. Vročina je znosna, ljudje prijazni, vsak bi rad kaj zaslužil, ampak tako je povsod. S trebušno-črevesnimi težavami se nismo srečali, pa je mož pil iz nekega vodnajka sredi ničesar. No, tega sicer ne priporočam. Ustekleničene vode imejte vedno na zalogo. Se da kupiti kante po 5 l in jih imejte za vsakega člana po eno na dan + litrsko iz katere se da pit. Nujno veliko pijte.
Kar se tiče hrane sem si najbolj zapomnila njihov kruh – take palačinke posute z razno moko. Ful dobr. Sicer smo si pa kuhali sami.
Spali smo v šotorih – pazite na žužke!!!! Midva sva enkrat našla kilometrsko :o) stonogo.

Otroka imejta privezanega nase – s tem imam v mislih tisti trak, ki se ga natakne na otrokovo zapeste in odraslo zapestje. Seveda ga držiš še za roko, ampak gneča v mestoh, na tržnicah, sploh pa v starih ozkih uličicah je kar huda. Sicer pa predlagam nahbtnik za otroka, takega s streho oz. dežnikom.

Nobenih kratkih hlač in majic – tanke prosojne svetle majčke z dolgimi rokavi oz. hlačnicami. Rastlinje je pač puščavsko in je opremljeno da se brani pred napadalci. Hitro nastane kakšna praska ali oteklina, za katero človek nima pojma, kje jo je staknil. Pa tudi nima smisla tvegati kakšne opečene kože. Dolgi rokavi in pokrivala so obvezni.

Uživajte.

Anja

Jaz sem bila v Maroku pred 3 leti, še brez otroka, pa bi se z 2-letnikom upala tja. Z našim sicer ne, ker je alergik in bi me skrbelo zaradi hrane, sicer pa brez pomislekov v smislu varnosti itd. Sploh če greste v hotel (v Marakešu priporočam Ibis).

Pojdite, kar pogumno! Mi sicer nismo bili v Maroku, so pa našo dveletnico po rokah nosili v neki drugi arabski državi… Pazite samo pri prehrani, sicer naša ni imela nobenih prebavnih motenj, čeprav je jedla skoraj vse.
Srečno in lepo se imejte!

pupke….hvala vam za vse odgovore tako za spodbudne kot tudi ne…seveda vsak pri sebi ve, kaj je najboljše zanj in družino…in vsak pri sebi ima začrtano neko mejo do katere gre….

mi se potovanj ne bojimo, saj sva z možem dokler sva bila sama kar precej potovala…saj sedaj tudi, vendar so naša potovanja prilagojena otroku…

seveda ko potuješ se moraš držati nekih načel in pravil pa ne glede ali si v Evropi, Aziji, Afriki….

po vseh teh odgovorih sva se določila da bomo temeljito premislili…seveda bolj v prid da gremo kot ne….v vsakem primeru si pa bomo organizirali, da bo primerno za otroka….

še enkrat hvala

Kar pogumno…jaz imam pomisleke le zaradi avgusta in vročine, mogoče nekoliko zaradi hrane, ampak tem neprijetnostim se da prav lepo izogniti, če malo paziš. Kaj pa če bi se na pot odpravili z avtodomom? Veliko turistov iz Evrope tja potuje prav na ta način. Tako imaš potem manj skrbi z najemom avta tam in hrano prilagodite potrebam otroka..
Srečno in vsekakor poročaj!

Meni zmeraj ostaja v spominu en odgovor, ko sem spraševala, kako je potovati z otrokom. Otroci so pridni, tako doma kot na potovanju, pa sitni prav tako doma kot na potovanju. Morda na potovanju to le bolj vidiš, ker bi rad nekaj pa ne gre, ker se moraš malo prilagoditi tudi otroku. Mi vedno prakticiramo tako, da damo pupo vmes spat, ker če ne spi, je popoldan neznosen. Samo kreganje in prigovarjanje, če pa je naspana je pa veliko lažje. Je pa res, da vedno rabi vsaj en dan, da se prilagodi in ugotovi, da to pa morda ni to, kar je pričakovala. Je pa sedaj stara že 4 in zdi se mi, da starejša kot je težje je potovanje. Pri njenih dveh letih smo šli samo do Londona in bilo je krasno, nahrbtnik za nošenje otroka pa nujno potreben pripomoček. Imeli smo tudi voziček in oboje je res prišlo prav. Ker v Maroku še nisem bila, ti kaj bolj pametnega kot kar sem ti že napisala niti ne morem povedat, za hrano in varnost pa so ti tako že ostali napisali. Vsekakor ne puščaj otroka samega v sobi ali kjerkoli drugje, vedno ga imej na očeh in mislim, da nima biti kaj narobe.
Seveda pa tudi jaz pričakujem izčrpno poročilo. Uživajte!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close