Najdi forum

Čakalna lista

Zanima me, če je kdo bolje seznanjen s t.i. čakalnimi listi za letalsko karto.
Sem namreč v skrajno mučni situaciji, ko ne vem, a naj čakam na to sicer veliko bolj ugodno in časovno ustrezajočo letalsko karto, za katero sem na čakalni listi ali naj pač plačam drugo, ki je sicer slabša, vendar rezervirana.

prosim za vaše izkušnje, nasvete, karkoli…..

lep dan

Carpe diem!

če imaš odhod blizu verjetno nima smisla. Agent ti naj pogleda koliko prostora (okvirno) je na avionu, kar ti da potem jasno vedeti ali se splača dajati na WL ali ne. Če ti karte do blizu odhoda ne bodo potrdili, se bo avijon med tem ko si ti čakal še bolj napolnil, kar pomeni, da boš na koncu plačal še več.

datum odhoda je precej daleč- oktobra in zato sem res skeptična, čeprav mi agent na agenciji pravi naj ne paničarim, delam ravno to, ker si res želim na to potovanje….
najbrž bi bilo smiselni izvedeti tudi, koliko nas je že na sami WL?

hvala za odg.

Carpe diem!

To je res se dalec, pomoje je nabolje da za cimdlje rezerviras drugo karti in si s tem pridobis cas. Cisto mozno, da vmes dobis potrditev za prvo karto in problema ne bo vec.

Drugace pa ti verjetno lahko agent pove kaksne moznsoti misli da imas. Ce jih ni veliko na cakalni lisit pred tabo bi jaz se malo pocakal.

Kam pa sibas?

1. agent ne ve koliko ljudi je pred tabo, to ve samo prevoznik, ki pa teh podatkov ne izdaja. Če boš naredila dve rezervaciji na istem prevozniku, ti jih bodo obe stornirali ker boš pač imela dve rezervaciji za isto stvar. Lahko rezerviraš le karto na drugem prevozniku, in vidiš koliko časa jo lahko imaš rezervirano preden plačaš.

na katerem prevozniku pa imaš WL?

WL imam na Qatar-ju.

Rezervacijo, ki sem jo imela, sem stornirala (bilo bi potrebno plačati akontacijo) in sedaj upam na najbolje….

Če ne pač back up plan, čeprav….

Ma, težko je, ko ne vem kaj naj in se je nekaj bilo potrebno odločiti.

Hvala doza!

lp

Carpe diem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close