Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z avtom obala Francije, Španije in Portugalske – na kaj je še dobro pomisliti?

Z avtom obala Francije, Španije in Portugalske – na kaj je še dobro pomisliti?

Predstavljal sem si takole. Vsedel se bom v avto in šel. Časovne in denarne omejitve nimam, ker je poletje se mi zdi dobra varianta, da bi šel do Portugalske ob morju. Spal bi v avtu, spalni vreči, šotoru, na plaži… kjer mi bo pač pasalo, za par tednov (kolikor bo pač treba). Ustavljal se bom na krajih, ki se mi bodo zdeli zanimivi.

S seboj bom vzel gorilnik, 20 juh (tako ali tako bo to odlična priložnost za post, ki mi drugače ne uspe) in še kaj zraven, svežo hrano bom kupoval sproti.

Ne vem še natančno, kam bi se obrnil, ko bom na Portugalskem, ampak to bom razmišljal pozneje.

Tukaj vas ima večina izkušnje iz takšnih in drugačnih potovanj, pa bi prosil za mnenje, na kaj bi moral biti pozoren. Morda prenočevanje, ki ga imam v mislih, ne bo tako enostavno? oz. ali obstaja na kakšnih predelih večja možnost vloma v avto, ali kaj podobnega (v bistvu je že 10 let star, tako da če ga ukradejo, bom pa šel naprej peš:) oz. si bom omislil ključavnico za volan…

Kakšna ideja?

Tako se to naredi, brez prevelikih načrtovanj in priprav, pot te ščasoma pripravi na vse. Kraje so možne povsod, dokumente in denar imej vedno pri sebi, prespi pa malo po občutku, Včasih se zelo splača tudi vprašat, če lahko prespiš,jezika ti ni treba šparat. Lepo se imej

Portugalska se mi je zdela varnejša kot Španija. Baskija je zelo zanimiva. Naj ti samo povem, da glede na to, da je poletje, ne računaj preveč na to, da se boš na Portugalskem kopal v morju, saj je kar mrzlo. Na jugu še lahko, na zahodni obali pa težje. Ima pa veliko kampov bazene.

oj…

fajn tale varjanta. jst grem vsako leto na tako pot, sam sabo vzamem se prblizno dve tko odstekane prjatlce , da se mamo fajn:)

na kaj pomislt…glede na to, da sm sla se na vsako pot z avtom k je biu starejsi od 13 let, sestavlen iz nevem kolkih razlicnih delov in se je tale tazadn se komaj skupi drzu( rja ga je ze posten nacela- oz- zluknal) mi je marsikdaj prou prslo znanje osnovnih vescin pr avtu.

mej dobre gume:) verjem pr dezju nekje bogu za hrbtom jim bos hvalezen, sabo ne pozab uzet, rezervnih luci, dvigalke, rez.gume, kak uporaben kljuc, digitalni fotkic( da lohk slikas kasne dele avta, k jih ne mors vidt, k lije kot iz skafa in avta sred neke razmocene ceste tud pod razno ne mors dvignt:)

pozanimaj se kaj rabis sabo. poglej na strani od AMZSja, majo kul napisane zahteve in te stvari.me smo ble na zacetku maja v romuniji..verjem, tud mal se mi ne bi posvetl, da morm met gasilni aparat sabo:) če nebi sla tja mal pobrskat.

spalko:) šotor:) zakon je šotorit kr nekje sred koruze, pa te zjutri zbudijo ovce:)

DOBRO VOLJO in
nedolzen obraz, ko te ustavjo policaji:)

odvisno kaj hoces videt in koliko, me imamo eno nenapisano pravilo pr takih potovanjih. po avtocestah se ne vozimo:) in verjem zakon se mamo, smeha polno, ljudi tud, taksnih in drugacnih…

mali nožčič-pipec ne pozabi:) liter vode za avto, za vsak slucaj ce ti po kasnem srecnem nakljucju zacne puscat voda:)
zeleno karto:) dokumente da je avto res tvoj:) kladivo:) če je zemlja suha pride prav, še posebi če v bližini ni nč za kline zabijat:)…za šotor

če boš v dvomih glede prenočevanja, poišči kakšno cerkev in se zraven parkiraj. tam boš imel zagotovo mir. sicer je mal strašljivo, ampak mirno:)

priporočam ti vsaj dobr zemljevid,
pa učasih se splača kr pr komu pozvonit na vratih in uprašat za pot al pa za prenočišče. nas so tko vzeli pod streho, pa še fajn smo se mele:)

aja pa se nekaj, če ne veš kam..potem pojdi naravnost. zagotovo nekam prides in se vedno lahko obrnes ce ti ni usec:)

meni najbl pomembna stvar, ne obupaj. če boš tečne volje se ustavi, mal pretegni, pusti stat zadevo in jo mahni kasneje naprej. ne pusti si da ti kdo unici tako dogodivščino.

ne razmisljaj prevec kaj vzet in kaj ne, itak bos sprot ugotovu da tisto kar mas, najbrz ne rabis, tisto kar nimas bi ti pa prou prslo:)

uzivaj in fajn se mej…

pa en lep navihan pozdrav:)
aba

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close