Rim-prenočišča, parkirišča
Jaz bi pa tokrat vprašal, ali ima kdo od obiskovalcev teh strani izkušnje s parkiranjem v Rimu?
Šlo bi se z avtomobilom za 4 dni in bi poskusili najti prenočišče čim bliže centru, ter nekje v tem času na varnem pustiti avto. Zato me zanima, kaj bi predlagali v ta namen. Sam prisegam v takih primerih na kampe, vendar šotorenje konec februarja žal odpade. Prosim in hvala za kakršenkoli nasvet.
Pred tremi lati za prvomajske praznike sva bivakirala tule:
Hotel sem takrat našla na http://www.venere.com, soba za dva je bila 80 EUR, s kar konkretnim zajtrkom, kar v Italiji ni ravno običajno. Hotel je sicer kar nobel, midva sva imela mansardno sobico v zgornjem nadstropju, čisto v redu za prespat. Pred hotelom je park s parkiriščem, par minut za vogalom pa metro, s katerim se pripelješ v center. Enkrat sva capljala tudi peš… no, ja, se tudi pride…
Nama se je zdela kar v redu izbira, tudi dosti hitro in lahko sva ga našla (resda opolnoči). Če greš bolj v center, je vsekakor verjetno več gneče, več težav s parkiranjem, pa verjetno tudi višje cene.
LP
Pozdravljen Niko,
tudi mi ravno iščemo prenočišče oz. apartma v Rimu, za dva odrasla in otroka, seveda po možnosti s parkingom pa še to bolj v Centru. Zaenkrat imamo v mislih kar javno garažno hišo ali na cesti pred hišo. Vsekakor pa je vse odvisno od cene! Če si malo ven iz centra imajo ponavadi hoteli oz. apartmaji zraven tudi garažo oz. vsaj parkirni prostor, v Centru pa je to velik problem. Drugače pa v kampu priporočajo tudi tiste mobilne hiške, ki bi verjetno skupaj s gretjem lahko prišla v poštev v tvojem primeru.
Ko se vrneš pa te prosim za informacije iz prve roke, da ali tukaj ali pa kar direktno na moj mail malo napišeš, kako je bilo!
Hej! Ravno jutri se odpravljam. Ko smo vse sešteli smo se odločili, da avto pustimo doma, saj smo ugotovili, da za tri osebe kolikor nas gre, znese cenovno zelo podobno z avtom, vlakom ali celo z letalom. Avto pride okoli 200€ v obe smeri, ampak za 5 dni zagotovo ne najdemo garaže pod 100€. Z vlakom pride povratna iz Ljubljane prek Benetk okoli 150€. Alitalia ali pa Air One pa letita iz trsta že za 111€ na osebo (povratna z vsemi taksami). Potem je potrebno priti še do Trsta, in z letališča v center Rima in obratno, ampak to se da še vedno za tak denar, da je cena letala primerljiva z ostalima dvema možnostima, pri čemer prihranimo vsaj 5 ur v eno smer.
Spali bomo pa v enem Bed & Breakfast hotelu v samem centru rima, 5 minut hoje od železniške postaje. Cena: 23€/noč/osebo, triposteljna soba, z deljeno kopalnico (verjamemo da, glede na to, da je nizka sezona, to ni velik problem).
Več informacij pa, ko se vrnem, torej konec naslednjega tedna.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.