Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice DOJENČEK IN LETALO

DOJENČEK IN LETALO

Mogoče neumno vprašanje- nekje sem slišala, da je polet škodljiv za dojenčka (6 mesecev), zaradi višine. Prosim za mnenja. Hvala!!

Hm, res je. Čisto res.

Ko so izumili avto in vzpostavili prve redne železnike povezave, so vedeli povedat, da bodo zaradi ogromne hitrosti ženske izgubile mleko, otroci bodo umirali zaradi zadušitve in podobno.

Hitrosti so bile (NEVERJETNIH) 30 km/h.

lp

bv

Kolikor vem, imajo dojenčki in majhni otroci težave z uravnavanjem ušesnega pritiska, ki nastane ob vzletanju oz. pristajanju letala.
V izogib temu priporočajo, da otrok kaj popije oz. se dojenčka podoji.
S požiranjem tekočine neprijetni ušesni pritisk izgine.
Blaž

blaz, leteti za otroke ni nič nevarno…vse kar je je to kar si že napisal, pri vzeltu ali pristanku se mu da dudo ali flaško, iz izkušenj ti pa povem, da tut to ni potrebo (vsaj vedno ne)…tko da brez panike, bolj je nevarno ko ga z avtom pelješ v vrtec 🙂

🙂
“Doza” hvala za tolažbo….
Vendar nisem jaz pisal, da je polet z letalom nevaren, niti panika me ne daje… MOj prispevek je bil le odgovor na prvega.
Moja napaka je bila le, da mi je pomotoma izpadla beseda “lahko”. Sicer pa se le navajal priporočila.
Iz lastnih izkušenj pa lahko povem, da pa smo mi že imeli take težave.
Lep dan!
Blaž

Po vsakem letalskem poletu imam hude težave z ušesi, žal. Potem pa ORL
in kar nekaj tedensko zdravljenje.

ma ja, ušesa so pač stvar posameznikov, eni imajo več problemov, eni manj. Moj sin je pri osmih mesecih naredil 14 poletov, pa niti enkrat ni imel problemov, zato sem jst pač rekel, da načeloma ni problema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close