Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice štop po Italiji

štop po Italiji

Živjo!

Zanima me, če ima kdo kako izkušnjo s štopanjem po Italiji v zadnjem času…dobivam prebliske za prvi maj:)

Hvala za vtise in informacije:)

ŠTOP PO ITALIJI JE LAHKO NEVAREN

SO MI POVEDALI PRED LETI.

FRANK

Nevarno je lahko tudi v Sloveniji ali pa kjerkoli.

Kolegica je tam štopala sama in se ji ni nič zgodilo. Tudi od drugih sem slišala podobno – so pa štopali v parih. Vse je odvisno, na kako osebo naletiš. Lahko da je zelo vredu ali pa zelo slabo.

Da je v Sloveniji štop skoraj tako nevaren, kot kjerkoli drugje, pa pove naslednja zgodba: moj znanec je štopal iz LJ proti MB pri Smeltu. Precej običajna relacija in še bolj običajen štop plac. V avto ga je pobral model. Na avtocesti ga je začel otipavati in kolega se je branil. Model je postajal vedno bolj agresiven in nadležen. Ker se je znanec vztrajno upiral, se ga je model nazadnje naveličal in ga sredi avtoceste, daleč od kakega izhoda vrgel na cesto. Tam ga je na srečo pobral nekdo drug, preden bi ga pobrala policija.

Predvidevam, da je kolegica, ki se odloča za štop razmislila o nevarnostih in prednostih. Italija ni nič nevarnejša od Slovenije, le na avtocesti ne smeš štopat, to pa je tako ali tako povsod. Srečno pot!

VERJAMEM. AMPAK ŠTOP PO ITALIJI ŠE

VEDNO NI PRIPOROČLJIV OZ. VAREN.

FRANK

zdravo,
jaz sem veliko preštopala sama celo Evropo…. in tudi Italijo. Zgodilo se mi ni nič hudega; kar pa ne pomeni da se mi ne bi lahko, saj sem se znašla v kar nekaj kočljivih situacijah. Vendar sem bila v Italiji že izkušena štoparka in lahko rečem da sem zelo dobro vedela, kako je potrebno reagirati. To je bistveno. Sicer pa je moje mnenje takšno: bolj kot greš na sever, bolje se ti bo godilo – ljudje so bolj zadržani in bolj svobodomiselni; medtem ko je štop v Italiji že skorajda sinonim – sploh če je ženska sama… no pa to je bilo že več kot 10 let nazaj… danes ne vem…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close