Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice jordanija – viza itd

jordanija – viza itd

kako je po tanovem z jordansko vizo?
a se jo da slucajno tle zrihtat al je treba lezt na dunaj/beograd?

Generalni konzulat Hašemitske kraljevine Jordanije
Zaloška cesta 159
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

kaj pa pravite na cas potovanja maja? 10 dni najbrz ni nc prevec..
temperature ze primerne za daljse namakanje v rd. morju,
zunaj pa prijetno toplo/vroce?

kaj si pogledati poleg petre, wadi ruma, rd. morja, mogoce mrtvo morje.. se kej interesantnega?
kaj pa cene – budget prenocisce, hrana..?

hvala za odg.
lp

Lahko komot zrihtaš vizo v ljubljani. Pokliči in se boš dogovoril z ambasadorjem. 🙂

l.p.

k.james

Hej!!!

Vizo si najlažje zrihtaš na letališču. Plačaš 15 JD pa je v dveh minutah zrihtano. Drugač ti jo baje nardi tud tale gospod pr nas sam k sem ga jst klicala je men reku sam to, da se vizo dobi na letališču!

Drugač pa 10 dni sploh ni preveč. jst sem bla 14 in je blo lih prov.
Mrtvo morje mors it k je res zabavno!!

Cene prenočišč sva midva dajala od 10 do 15 JD za dva! 1 JD je pa mislm, da mal več kot 1 EVRO!

lp
meta

Nujno pojdi na Mrtvo morje, dovolj je enodnevni izlet iz Amana. Meni je bilo veliko bolj zanimivo kot Rdeče morje, kjer je še najbolj zanimivo opazovati domačine na plaži.
Če imaš rad rimljanske ruševine, ne pozabi na Jerash. Zelo dobro ohranjeno/obnovljeno mesto; spet greš lahko na enodnevni izlet iz Amana.

Cene so sprejemljive. Ni pa tako zelo poceni. Hrani in predvsem prevozi so ful poceni, hoteli malce dražji, vstopnine pa še bolj.

10 dni ni nič preveč. Jaz sem bil dol 3 tedne, kar pa je mičkeno preveč.

Hey. sobe so tudi cenejše od 10JD, pač odvisno, kaj si privoščiš. Toplo svetujem, da greš v naravni rezervat DANA.To je ena vasica, kjer majo en hostel Tower hotel. So ful ful prijazni, lahko nardiš kakšen trek v okolico med rdeče skale, vmes srečuješ beduine…Priporočam.Pa uživej. 10 dni bo mogoče dovolj, odvisno, kaj vse hočeš videt.Ljudje so pa ful prijazni…Lp

Ojla,

jaz ti priporočam ” Desert castles ” – puščavske beduinske gradove……meni osebno so bili najbolj všeč v Jordaniji.
Če si na Mrtvem morju lahko skočiš tudi obiskat ” Mount Nebo “, kjer je domnevni grob Mojzesa in ” Bethany Beyond The Jordan “, kjer so krstili Jezusa in je domnevni biblijski raj.
Poleg vseh znamenitosti sta zanimiva tudi križarska gradova: Karak in Shobak in seveda če boš najel avtomobil obvezno po ” Kings highway “.

Priporočam tudi nočitev v Wadi Rum pri bediunih in nočni ogled Petre ( zelo nora izkušnja ) !

Midva sem bila 14 dni v Jordaniji in zadnje 3 dni sva uživala v Aqabi tako, da je 10 dni čisto dovolj.

Uživaj,
Tjasa

Pozdrav!

Kolk pa približno stane letalska karta do Jordanije?

preko STA stane skupaj z letalskimi taksami in polet iz LJ ali ZG – Istanbul – Aman in nazaj 544 EUR

sta no good. so mal predragi.
mal cez 400eu iz lj prek istanbula.
tnx ostalim za odg.

ja, nekje 420 € z turkish airlines

gregor, ti se šele odpravljaš v Jordanijo?

Jaz se namreč zanimam za recimo 3 tedensko potovanje enkrat poleti in me zanima kakšen budget je potreben (če odštejemo letalsko karto).

jaz sem par let nazaj, ko je imel Kompas aranžmaje vzela najcenejši aranžma, ker me je prišlo takrat cca 370 EUR in sem imela vključeno letalo, takse, hotel; ne vem pa kako je sedaj s cenami; takrat sem si pač izračunala, da mi je cenejše vzeti cel aranžma (jih je bilo pa kar nekaj, ki so vzeli samo čarter avion) kakor posebej kupovati karto. če letijo kakšni čarterji in vzameš zadnji trenutek samo karto s taksami vred, ti je to še najcenejša varianta; drugače pa smo vzeli tam rent a car in prevozili lep krog ter si tudi vse kar je bilo prej navedeno tudi ogledali; ker smo šli poleti (ni neka high season takrat), ni bilo tako strašne gužve niti v Petri niti kje drugje; spali smo spotoma v raznih prenočiščih; enkrat tudi v wadi ram puščavi – tam smo bili edini v šotoru in je bilo super; se mi zdi, da je ogled raznih turističnih znamenitosti bolj gužva izven poletja, ker je tam res kar fajn vroče;

Dol sem bil lani septembra. Tri tedni, mogoče je blo kak dan preveč.
Letalo: LJ-Istanbul-Amman, cca. 115.000 SIT
Poraba v Jordaniji: 100.000 SIT
Cene so sprejemljive, le Wadi Rum je malce dražji. Gužve ni bilo nobene. Verjetno tudi zato, ker je bil ravno takrat v Ammanu napad na ene britanske turiste.
Potoval sem v lastni režiji.

zaenkrat hvala za vse informacije, bo treba mal preračunat zadeve, pol se bom začel pa še o čem drugem zanimat:)

lp, Uroš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close