ali v grciji ni pitne vode?
Načeloma je res tako, saj pa je sam kamen. Pravzaprav, kje pa je še pitna voda? Mene je npr Poljak gledal kot bi padla z lune, ko me je videl piti vodo iz pipe pri nas, da kaj takega pa še ne. No, kar se tiče otokov, sem jaz za plastenke, čeprav se mi je zgodilo, da mi je ponoči sred Aten, ko nisem imela ustekleničene, od žeje počil film in sem na dušek spila 2 litra vode, in ker mi ni bilo čisto nič, sem še sem ter tja spila kak kozarec, klorirana in mehka kot drek, a kaj bi to. Ampak to sem samo jaz, drugače je večina turistov iz Slo preživlajla ure in dneve na stranišču, plastenkam navkljub.
Nas so sicer precej opozarjali da voda načelno ni oporečna, je pa naš sistem ni navajen in lahko staknemo drisko. Jaz sem jo spila kak požirek pri umivanju zob pa mi ni bilo kaj hudega- je pa mlačna, klorirana in zelo omlednega okusa. Vodo smo kupovali za pit, se jo dobi v vseh kioskih hladno in tudi draga ni (0,80 E za 1,5 litra) pa še zelo dobra je. Samos se v tem ne razlikuje od drugih otokov, čeprav ima sam precej svoje vode, po moje je bolj problem v napeljavi. Nič bat, se da prav lepo preživet s plastenkami.
lp tinca
če nisi občutljiva boš preživela brez problemov kak kozarček (nekateri jo pijejo kar skoz), en moj prijatel pa je imel težave že zaradi leda v pijači… je bil 2 dni žur… tako da je od takrat naprej pil brez ledu…
Sama ti priporočam, da kupuješ ustekleničeno vodo… zakaj bi namreč vrgla stran dan ali dva počitnic…
Forum je zaprt za komentiranje.