RIM
Razmišljamo o obisku Rima-lastni prevoz. Zanima me(če je že kdo bil),kako se najbolj splača potovati,kako je najbolj ugodno (udobno), koliko traja vožnja? V Rimu- kako do prenočišča (agencije,kateri hoteli), kako je z varnostjo-varovanjem avtomobila,kako se najbolj ugodno potuje po samem mestu?
Predvidevali smo temu nameniti podaljšan vikend. Vsakega napotka bom vesela. Odpotovati smo mislili kamlu po prvomajskih praznikih. Tija
Sem bila že enkrat v Rimu in se ravno odpravljam še drugič.
Mi sicer nismo šli z avtom, ker se meni osebno, zdi to nesmisel. V samem centru mesta je pravi kaos. Problem bo kje pustit avto. Za premikanje po mestu in ogledovanje znamenitosti pa itak ne rabiš avta. Vzameš metro ali bus par postaj, ostalo pa vse peš. Pa pazite na tatove. Nas so skoraj okradli (še dobro da so bili žepi prazni) 🙂
Do prenočišča smo prišli preko interneta. Pobrskaj malo po netu. Hotelov je ogromno.
Če ne boste stanovali v kampu oziroma naselju bungalovov, ki so praviloma nekoliko iz centra, lasten prevoz odsvetujem, ker ne boste imeli kje pustiti avta. Razen najbolj luksuznih hotelov parkirišč hoteli nimajo. Predlagam vlak ali letalo, pri čemer zna biti letalo skoraj nekoliko cenejše:
poglej za in … mi smo šli s slednjim za 111€ na osebo povratna z vsemi taksami.
mi2 sva v rim šla kar z vlakom. Vožnja do dol traja slabih 6 ur iz Trsta, v udobnem vlaku, karta rezervirana aprila za junija 28 eur/ os v eno smer (trenitalia). Izredno ugodno za moje pojme. Če sešteješ vse transferje za potovanje z letalom (ki je nenazadnje tudi ugodno) je časovno le nekoliko več kot vožnja z letalom. V Rim z avtom bi pa tudi jaz rekla – nesmisel, sicer pa boste to tudi sami videli, kakorkoli boste do tam že prišli (sem mislila, da italijani po trstu vozijo noro, pa je tukaj še bolj, če si lahko predstavljaš).
Spala sva v B&B Giovy, precej blizu železniške postaje (rezervirala sem preko worldhostel.com), do vseh glavnih znamenitosti sva imela 15-20 min peš, kar je idealno za raziskovanje rima. Mimogrede, rim si moraš obvezno ogledati peš, ker le tako začutiš tisti pravi mestni utrip, kup enih uličic in fontan, ki so posejane po celem mestnem jedru.
Sobe so krasne-novo urejene in opremljene, lastnica Giovanna super-ustrežljiva, pripravljena pomagati-ma skratka vse naj naj. Vsak dan počistijo, posteljejo in menjajo brisače kar je za ceno 45 eur/noč/na osebo/zajtrk vključen, v centru rima zelo ugodno (primerljivo s hostlom, vendar bi rekla da velikooo boljše). Taka cena je bila lani junija.
Toplo priporočam! Ker imam Giovannin mail (giovanna.69@tiscali.it) lahko sobo rezervirate kar direktno preko maila (tako si prihranite stroške rezervacije preko worldhostla in nekaj odstotkov od celotnega plačila daste njej direktno in ne worldhostlu za posredovanje).
Srečno pot in prosim posredujte tople pozdrave Giovanni iz Postojne, če se odločite za njen B&B. Lahko ji tudi v mailu napišete, da smo jo priporočili.
papa
Forum je zaprt za komentiranje.