Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice charter flights-čarter leti

charter flights-čarter leti

Ali ima kdo izkušnje s charter flights, zadeva pride bistveno cenejše kot pa če bookiraš letalsko karto preko letalske družbe…spodaj pripenjam dva linka, prosim če ima kdo izkušnje s tem da mi napiše. Ali sta sploh te dva portala verodostojna in ne gre za kakšen nateg? Ali obstaje kakšna tur.agencija ali še kakšen portal, preko katere lahko rezerviraš letalsko karto?
Že v naprej se vam najlepše zahvaljujem za pomoč.

http://www.charterflights.co.uk/

http://www.flightsdirect.com/

Zadeva je včasih ceneje če lahko bookiraš karto. Jaz sem večkrat poskusila bookirat karto samo let za grške otoke preko … ne vem točno kako je ime letalski družbi, vendar je v lasti Nermanna in so tudi ponudbe za čarter lete na njihovi strani. Lani je bila v maju enosmerna karta 80€ in sem jo hotela rezervirat vendar iz Slovenije nisem mogla plačat s kreditno kartico. Pisala sem jim mail in so mi odpisali da je možna rezervacija le iz Nemčije in Avstrije in da kart ni več na razpolago, ker imajo prednost rezervacije z aranžmaji. Druga izkušnja je bil čarter na Kubo, ki sem ga sicer vplačala, vendar so mi karto katero sem jo rezervirala septembra, potrdili šele dva tedna pred odhodom (novembra) in je bila okoli 50€ražja (ne zaradi taks, pač pa sprememba cene) Splača se vsekakor, seveda pa je bolj odvisno od zasedenosti letala s strani tistih ki plačajo cel aranžma. Pred dvema letoma se spomnem da je imela ena agencija iz Slovenije enosmerne karte za en grški otok za 5.000 sit. So mi pa povedali, da je to zaradi tega, ker imajo skupino maturantov, ki gre dol z ladjo in je letalo v eno smer pol prazno. Včasih so ponudbe tudi pri nas, moraš pa biti precej fleksibilen…

Vsekakor se splača vprašat tudi na naših potovalnih agencijah, če ti omogočijo flight-only na njihovih čarterjih. Pred dvema letoma sva s punco letela v Jordanijo s Kompasom, ker so imeli vsakotedenske čarterje v Akabo. Pa sva si bookirala dva tedna brez hotela. Njim je v interesu, da zapolnijo letalo, tebi pa da letiš s čartejem. Vsekakor bodo verjetno bolj naklonjeni tej ideji tik preden odletletijo (last-minute), ko bodo vedeli, kakšno imajo zasedenost letala s tistimi potniki, ki so plačali paket. No ampak se pa splača pogledat.

lp

Tako je, vsaka agencija , ki ima čarterje v osnovi ponuja tudi flight only, seveda tik pred odhodom, če res ne gre brez hotela.
Pri nas je možno kupit flight only pri Guletu (zastopa ga večina agencij), Globtour, Kompas, Neckermann, TUI….
Nekaj kart je sicer vnaprej rezerviranih za flight only, tako da načeloma lahko ceno zveš takoj, edino tiste LM ponudbe so pa valda cenejše…

lp,

Nina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close