Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice djerba – nasveti in izkušnje prosim

djerba – nasveti in izkušnje prosim

v mesecu juniju (konec meseca), bi z možem šla na počitnice v Tunizijo. pa me zanimajo vaše izkušnje z djerbo kako vam je bilo všeč, kakšna je hrana, kakšne so cene??

razmišljava ali bi si vplačala all incslusive, ali pa polpension – prva varianta pride enkrat dražja po osebi (za 250€ dražja ali si lahko za ta denar privoščimo kosilo vsak dan, pa pijače, pa kakšne vodne športe, pa tenis….

lp

aja še tole je bolje kaj drugega na tuniziji ali je djerba naj?

o Djerbi je že veliiiiko napisanega, tko da za več info poglej malo po starih temah….drugače pa je tko, ne moreš primerjat ostale Tunizije z Djerbo, ki je cela poplavljena s turisti. Tako da Djerba predstavlja neko turistično točko, in ne tiste prave Tunizije, to moraš vedeti. Kakšna je hrana, cene, …je vse odvisno od tega kje ješ in kje spiš. Meni je bila hrana zelo okusna in nikoli nisem imela kakšnih prebavnih motenj. V trgovinah in nekaj redkih lokalih i draga glede an tozven hotela se mi je pijača in hrana zdela kar draga – za naeš razmere seveda ne, ampak v nasprotju z mojimi pričakovanji…spet zato ker so cene prilagojene turistom…

kar se tiče all inclusiva…jaz osebno ga ne bi nikoli vzela ker bi od vse te hrane kr dol padla, je čist dost če maš zajtrk in večerjo, vmes itak greš na kakšen izlet ali pa si privoščiš kakšen prigrizek. Se pa recimo splača, da ga vzame samo en od vaju – ker tako plačata manj in samo eden hodi po vse tiste zastojn kavice in pive itd in pač vzame po dva kozarca na enkrat…ponavadi ne komplicirajo, tudi mi smo pol na račun unih ki so imeli AI pili cel teden :)))

jaz za 250€ vsekakor ne bi niti pomislila da bi vzela AI…jaz bi za at denar plačala cel teden na djerbi, za več niti ne bi šla….sicer pa moraš sama presoditi kakšnega ugodja si navajena, oziroma koliko si pripravljena odštet za določeno stvar…upam da sem ti kaj pomagala,

lp, katja

ja hvla za pomoč, upam da bo še kdo kaj napisal, sem malo brala spodnje teme pa še vedno ne vem kako in kaj, to je pa dobra ideja da eden vzame :), preko katere agencije priporočaš / priporočate, ker recimo v relaxu nimajo posebej doplačil za AI samo AI ali pa samo pol pension, določen hotel ima to določen ono….

lp

Intelekta je najugodnejša za Djerbo, tudi mi smo rezervirali preko njih za konec junija. Je pa bilo veliko napisanega o Djerbi, največ pohval, kritik pa zelo malo, tako da nas je prepričalo.

Živjo,

ma jaz sem se za to Djerbo odločla zadnji trenutek, ker mi je po poletju ostalo še nekaj denarja pa sem si hotla privoščit še malo počitka pred začetkom faksa in je bilo to cenovno najbolj ugodno. Sem šla prvi teden v oktobru s kolegico, plačala sem cca 50.000 bivših SIT, rezervirala pa pri Iliriki (www.lastminutecenter.si), lp

katja

katja.m – ali si kdaj poskusila, da samo eden vzame AI? meni to nikoli še niso dovolili. cel vaucher AI ali pa noben.

hm, v bisvtu nisem nikoli poskusla, ker nikoli razen na Kubi zadnje 3 dni nisem imela AI (ker je imel cel hotel tako politiko pač), ker mi ne ustreza, tako da ne vem….sem pa vidla pač na Djerbi da so tisti ki so ga imeli, vzeli lahko pijače kot so hoteli, tudi če so vzeli po 3 kave naenkrat ni nihče nič spraševal….zato mi je prišlo na pamet da bi se splačalo da ga vzame samo eden…verjetno pa so v agencijah res to že ugotovili pa se mogoče res ne da, da ga vzame samo en :))) Torej je ta varianta izvedljiva ko potuješ še z enim parom hehe, pa ga en par vzame drugi pa ne, pa ga plačajo polovično hehe,

no kakorkoli že, lep dopust

katja

midva z ženo sva lani julija bila na djerbi in sva bla super zadovoljna
imela sva polpenzion bilo je dovolj hrane nisva imela prebavnih motenj res pa je da sva vsako jutro spila en požirek jegermaistra. cene hrane pa pijače se mi niso zdele navite normalne pač.
vzameš kakšen enodnevni izlet da vidiš še okolico greš na safari za en dan to je to

se splača pogledat!!!

uživajta!!!!!!

fuby – v katerem hotelu sta bila? jaz sem hotela iti preko relaxa pa vidim da imajo druge potovalne agencije veliko večjo ponudbo – ker na medene tedne nisva šla, sva se zdaj odločila za ene take počitnice in bi rada da mi nebi bilo žal, hotela sva še hčerkico seboj vzeti pa se je babi (zlata babica) ponudila da bo ona vzela dopust v službi in jo čuvala tako da midva lahko brezhibno uživava…

pl

midva sva bila v hotelu diaryasin
šla sva preko atlas toursa (posrednik odisej) vplačala sve preko odiseja drugač pa je organizator atlas tours sem bil zelo presenečn ker je vse štimalo tk kot je bilo dogovorjeno.

če te še kaj zanima vprašaj!!!!

a je kaj nočnega življenja, mislim tako da greš lahko zvečer na sprehod pa da so kakšne stojnice in podobno??

lp

adelaida, če bi uporabila iskalnik takih stvari ne bi spraševala. mislim na nočno življenje. ravno pred kratkim je bilo veliko odgovorov na to temo.

Kakšno malenkost nočne zabave bi našla kvečjemu v Hamametu.
V Tuniziji se vse dogaja, kar se pač dogaja, v hotelih, kamor domačini nimajo vstopa in je vse
strogo varovano.

pa saj ni nič narobe če še enkrat vprašam zato pa je forum 🙂 🙂 🙂

lp

Le vprašaj! Kdor noče itaq ne bo odgovoril.

hej…
že mogoče, da je Intelekta res najugodnejša, kar se tiče cen,… vendar pa z Intelekto hvala lepa nikoli več!!! Veliko problemov, vodstvo te agencije nima nobenega posluha za goste, gres se jim samo za denar, poleg tega pa na destinaciji nesposobne vodičke… mi smo bili lansko leto na Djerbi z njimi, pa je blo obupno. Imaš dosti agencij za katere sem slišala, da imajo super vse pošlihtan in super vodiče, npr. Globtour ena takšnih. So bli naši prijatli z njimi (tudi na Djerbi lansko leto) in so rekli, da je vse štimal, in da je blo fenomenalno. Torej gremo letos tudi mi z njimi na Djerbo, ker destinacija sama je super. Predlagam pa hotel Sidi Mansour. Je lep, modern, hrana dobra,… mi gremo spet tja.
Pa čimlažjo odločitev!

točno tako
tisti ki jih moti naj ne odgovarjajo na forum

nočnega življenja ni imaš pa možnost sprehoda itak te pustijo na miru drugače pa v hotelih mal zabave ni slabo se lahko v miru spočiješ.
saj te čez dan vredu zdela.

Da ni zabave izven hotelov v Tuniziji se skoraj ne morem strinjati, saj sem v Hamametu videl kar nekaj dobrih diskotek in klubov. Res, da v njih nisem zahajal, verjetno pa služijo namenu – zabavi. Verjetno je podobno tudi na Djerbi.

točno to, nočnega življenja,…na ta račun pa so v hotelih (vseh) animatorji, ki poskrbijo za svoje goste in ima prav to tudi en svoj čar. čist ok je bilo,…

Nočnega življenja, v smislu stojnic in lokalčkov kot jih imajo npr naši hrvaški sosedi na Djerbi ne boš našla….Je nekaj dogajanja v glavnem mestu, smo šli na bowling, tam je tudi nekaj lokalov, več al manj pa se res vse dogaja v hotelu. Tudi ponoči lahko greš na sprehod samo po plaži al pa po cesti – kjer pa ni nič zanimivega. Tako da s tega vidika ne moreš dosti pričakovat….Če si tak tip da ti ustreza animacija v hotelu potem se boš mela super, če ne je pa itak dol ful slovenskih turistov in ni vrag da se ne boste s kom spoprijateljili in si popestrili kakšen večer na terasi/balkonu hotelske sobe pa bo lih tko uredu….

lp, katja

Živjo,

S fantom sva bila na Djerbi konec junija lani. Bivala sva v hotelu Vincci Djeba Resort, katerega full priporočam. Dobra animacija (nihče te v nič ne sili), večerni programi, hotelska diskoteka, lepa plaža, čista, brezplačni ležalniki in senčniki… Edino cene alkohola so se mi zdele malo navite (veliko pivo = cca. 4 €).
Če te še kaj zanima, kar vprašaj. Tudi kakšno sliko lahko izbrskam…

lp,
G

girlica – vplačala sva sidi monsour, 4 zvezdice upam da nama bo lepo…

lp

Verjamem, da bosta uživala! Želim vama nadvse lep dopust.

lp,
G

s katero agencijo????HVALA

Girlica !
Tudi jaz grem letos avgusta v ta hotel z možem in dvema malima otrokoma. Prvič v Tunizijo.
Se priporočam za malo več informacij o hotelu iz prve roke, hvaležna bom tudi za kakšno slikico na mail.

Je res, da se v morju ne da kopat zaradi morske trave ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close