Dugi otok
To je zelo miren otok, pravi raj za spočit živce. Trajekt vozi na ca. 3 ure iz Zadra. Zabava je vrejetno le v Božavi, ki pa je po mojem tudi najslabši del otoka. Splača se videt marsikaj: Veli Rat – svetilnik, Sakarun – čudovita laguna, a precej zanemarjena, Sali – prikupen kraj oz. glavno mesto, narodni park (pozabil ime) in kup raznih skritih plažic na otoku. Tudi ceste so kar solidne. Večinoma gre za zelo majhne kraje pravzaprav zaselke, kot npr. Žman (nekaj hiš, trgovinica, gostilnica in tavernica, ki so prav prijetni.
Lep dopust !
Bila pred dvemi leti.Bila sem v Saliju,krasna ribiška vasica.Mi smo iskali bolj divje plaže,krasna je na zgornjem delu otoka kliče se Sakarun bi lahko rekli tudii sejšeli če bi poskrbeli na čistoči.Cel
otok je krasen,zjutraj pridejo ribiči če je prava luna in lahko kupiš svežo ribo,lahko se zmeniš z domačinko Đurđo, ki ima ene vrste “kmečki turizem na črno”.Če nočeš it jest v restavracijo, ti skuha ona od črepnje dalje.Ful dobro in še bolj poceni kot po restavracijah.Kar pa se žura tiče pa žal pozabi.Takrat ni bilo nikjer čisto nič.
Če te še kaj zanima z veseljem odgovorim.
Irencca
Če misliš za dugi otok da bi vedela app.za dve osebi ne vem ker mi vedno gledamo za 4 app.po 4 osebe.Kar se tiče kolesarjenja po asfaltirani cesti kjer sem se jaz vozla z avtom,prevozla sem celi dugi otok in tudi prejadrala tako da mi je ful poznan.Če misliš stranske poti ne vem imaš pa safalt čez cel otok,cesta je do Telačšice vhodna vrata kornatom kjer je zelo lepo in kjer se lahko kopaš v sladkem jezeru.Za app.poglej na internet in jih boš našla kar dosti.Jaz sem bila v Saliju in sem pred 2 letoma plačala 50e. na dan,lani pa vem da je bil že 75e,hišo smo imeli 5m stran od morja.
Če te še kaj zanima vprašaj
LP Irencca
Povprašaj na tem naslovu v Žmanu, ki je tudi prijeten kraj.
Lastniki so iz Celja in če sami ne oddajajo v tem času, gotovo vedo za koga.
http://www.hrvaska.net/zasebniki/zman/
Ceste so solidne, precej boljše kot na nekaterih drugih otokih, in primerne za kolesarjenje. Sicer pa že ime pove, da je otok dolg in ozek. Glavna cesta je lepa in dovolj široka in na katerem koli delu otoka si, se bo našla kakšna plaža. Zahodna obala ima precej prepadnih sten (še posebej nad Talaščico) zato je pri odkrivanju divjine dobro biti nekoliko previden. Sicer pa je v Talaščici in v jezeru lepo, kadar je mir in tišina. Ko pridejo ladjice s turisti je vse prej kot prijeten kraj.
Če iščeš mir, morje in lepo naravo je Dugi otok odlična izbira. Zabava je doma drugje.
LP
kot zanimivost bi ti rada povedala kaj sem doživela prvi dan ko sem iskala našo hišo. Ustavla sem starega domačina ki je imel natovorjenega osla in ga vprašala kje je ta hiša,ko mi je povedal mi je v pozdrav reku”dobrodošli na našem otoku”.Ko sem kupovala v neki majhni trgovini in sem vidla da sem naredila gužvo sem začela hitet, nakar neka starka mi pravi”nemojte žurit ,na godišnjem ste”.
Kaj takega nisem doživela nikjer,tako da se nisem mogla niti razburjat ko mi reče prodajalka v ponedeljek da bo solata tek u subotu…
Prijazni ljudje,krasna okolica in če si boste sami nardili žur bo mega dopust
LP Irencca
Forum je zaprt za komentiranje.