Najdi forum

FILIPINI

Zdravo,

prosim za kakšno izkušnjo s potovanja po Filipinih. Kaj priporočate za cca 3 tedne? A je bil kdo tam v deževni sezoni (julija) in ali je preveč hudo?

Hvala.

Tina

Posodim ti lahko Lonely Planet.

Krištof

Ojla,

Lansko leto sem bila na Filipinih (januar – februar). Obiskala sem banaue, sagado, cebu, malapacue, bohol in boracay. kako je julija ne vem, vnedar so mi domačini povedali da je v sezoni toliko ljudi (konkretno na boracayu, ki je najbolj turisstičen otok) da se komaj premikaš. razdalje med otoku je kar velika, tako da sva imela še 3 notranje lete, ker bi z ladjo (ki je bistveno ceneje) porabila preveč časa. Zdi se mi, da se lahko dosti vidi, če si lepo organiziraš, ker ni zamud (vsaj jaz jih nisem doživela). nekateri hvalijo Palawan, vendar jaz ga nisem obiskala, sem si pustila za drugič :).
če te ša kaj bolj konkretno zanima, vprašaj.

lp, Mirjana

Kaj ti je bilo najbolj in kaj najmanj všeč?

Krištof

Konec leta sem bila nekaj več kot mesec dni na Filipinih. Na začetku smo bili v Manili, nato smo pogledali riževe terase (Banaue – treking), pogledali Sagado (nič posebnega) nato smo ostali dan ali dva v mestu Bagiou, leteli na Palawan-Pouerto Princesa (pogledali Unedrgound river – KATASTROFALNE ceste, do El Nina sploh nismo prišli, ker cesta ni bila prevozna). Nato smo odšli v Cebu, nato na Bohol (chocholate hills – res luštno), nato nazaj z ladijco v Cebu in nato celonočno vožnjo s trajektom proti Boracay-u, kjer smo ostali nekaj dni. Res je lepo, sicer je veliko nemcev, pripravi se na “raznovrstne” pare … Nato smo šli nazaj proti Luzonu, si ogledali še vulkan Tall in še nekaj zanimivosti okrog Manile.

Za kakršnekoli informacije, piši… 🙂

kako je pa kej s stroski???

Ojla!
Stroški … vse je tako relavantno, v bistvu lahko ješ za 0,5eura oz. piješ kavo za skoraj 2 eura. 🙂 Ceneje je kot pri nas. Samo morata paziti, ker bosta še vedno bela turista, ki imata (vsaj tako mislijo) ogromno pesosov in vaju bodo na vsakem trenutku poskušali opehariti.

Ljudje so prijazni, ampak včasih je ta njihova gostoljubnost že vsiljiva. Kupita si LP.

Cav Tina!

Midva se tudi sredi julija za 3 tedne odpravljava na Filipine. Zanima me, kolk bos dala za letalsko karto in iz kje letis. Sicer pa mislim, da bodo Filipini super, sploh pod vodo!
Se vidimo tam!

LP, Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close