iščem sopotnika za ogled goril
tudi midva greva s fantom verjetno v ugando v oktobru… samo sva mislila, da bi šla preko edirise, ker afrike (razen egipta :))) ) še nisva obiskala in naju je kar malo strah… :))
cena trekinga k gorilam sej je letos podražila s 300 na 500 $ (notri spada ena urica “druženja” z gorilami). kako je z rezervacijo pa ne vem… najbrž je treba kar pohiteti, glede na to, da ne vozijo celih hord ljudi k njim…
jest sem videl gorile v Ugandi leta 2005… stalo je pa 350US$ na osebo, moral si pa potem zrihtati še prevoz, seveda je odvisno kje jih gres gledat. Jest sem sel v Nkuringo. Prvi vecji kraj je Kisoro, ki je tudi izhodisce za fantasticne trekinge v pogorju Mghaginga (trije vulkani na meji z Ruando in Kongom). Od tam je treba vzeti taksi do Nkuringa (več kot 1 ura) al pa se treba pridruziti kaksnim bolj premoznim turistom, ki imajo lastni prevoz. Na trekingu nas je bilo 6, s tremi avtomobili… Zamerim pa “zaposlenim” v info centru v Kisoru, ki nam seveda tega niso povedali, niti nama niso povedali, kje se jih da dobiti (so nam pa hoteli uturiti lasten taxi)… No, taxi (tja in nazaj) je bil 75.000 silingov…
No, dan kasneje sta naju dva izmed teh sopotnik potegnila tudi do Kabaleja… 🙂
Rezervacija? Mislim, da tri mesece prej ce hoces sam (midva sva si zrihtala zacetek maja za junij, in menda sva imela sreco in sva prisla notri zaradi odpovedi)… Drugace pa vecino dovolilnic zakupijo razne agencije… V mojih casih so k vsaki skupini pustili 6 turistov na dan, tko da je max. stevilo mest za ugando bilo 24… (pravzaprav 18, saj je ravno takrat odsla ena izmed skupin goril odsla na pocitnice v Ruando).
Forum je zaprt za komentiranje.