Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice grški otoki – le kam z otrokom?

grški otoki – le kam z otrokom?

vse skupaj prosim za pomoč.
ne morem se odločiti med kosom, kefalonijo in lefkasom.
sicer bi takoj izbrala agios nikitas – lefkas, a se mi zdi, da ni tako zelo primeren za otroke – imava namreč izjemno živahno 2.5-letnico. doslej sem vedno iskala bolj umirjene kraje, z manj turizma, zdaj pa imam občutek, da otroki to ne bi toliko ustrezalo.
pri intelekti, kjer sprašujem, mi nekako ne znajo odgovoriti, kako je v tej vasici. ali imajo kakšno otroško igrišče, je še kaj razen plaže, ima hotel (odissey ali ag. nikitas) kaj prostora za preživljanje časa – v senci.
zato sem se malo ustrašila in znova pogledala, kako je na kefaloniji. tisti hotel pri plaži xi in sama plaža mi sploh nista všeč, videti ni tudi nič sence. zato razmišljam o hotelu porto skala. tam je pa precej drago. a bi se vseeno odločila, če bi imela kakšno dobro referenco – preživljanje časa tam z majhnim otrokom. in tista plažica, ki je sicer videti zelo luštna – se bo tudi junija že popolnoma napolnila? radi bi se namreč kopali v morju – saj res, kdo ve, je ob ionskih otokih res občutno hladnejše? pa menda ne bo po 22 st.?
edino nasveti imam za otok kos – hotel oceanis. da je res naj naj za otroke, veliko sence … plaža tudi kar ok, skratka mi ga absolutno priporočajo. mene pa kar malo strese, saj se mi zdi, da tam je pa res vse masovno – tudi že junija.
uf, kdor je imel voljo prebiti se skozi tole dilemo, pa ima kaj podatkov, izkušenj, mnenje …
HVALA HVALA HVALA
t

Tole je pa res eno nakladanje!

Prijateljica je bla na Kosu tukaj je dosti peš poti za vozičke, je pa na plaži manj senčke jo moraš iskati, Samosu je več dreves in tudi super, Lefkas je tudi vse bolj zeleno. Ona gre letos spet na Samos ji je bil najbolj všeč.Gre zmeraj z agencijo Intelekta in priporoča, letovanej v septembru za majhne otroke.
Upam da se ti kaj pomagala
mateja

Mi smo bili konec junija na Kosu, sicer hotel Kipriotis village, ki ga letos intelekta nima v ponudbi. Je izredno prijazen otok, tudi za majhne otroke. Jaz vam ga iz srca priporočam, kjer ravno prav pihlja.Pa tudi kakšen rent a car bi priporočila, saj je polno plaž, ki so brez enega turista. Torej Kos ni obljuden, tistih nekaj avionov Slov. pa se ne pozna.

še eno nakladanje, nestrpneži prosim oprostite

kot prvo te prosim, da si z iskalnikom poišče kos in kefalonijo, ker sem o teh dveh destinacijah že pisala. upoštevaj, da sem zelo kritična, da raje kot hvalim kaj skritiziram. na dopustu se imam vedno lepo, vedno pa najdem kaj, kar bi se dalo izboljšati. upam, da se bo javil še kdo, ki je tudi že bil na kefaloniji, da bo še kakšno drugačno mnenje.

KOS / OCEANIS (izg. okeanis) – najbolj me je motilo, da ima velik bazen, ki je na vseh slikah tako privlačno prikazan, morsko vodo. in to otrokom niti malo ni všeč, kajti bil je skoraj prazen, v manjšem pravokotnem je bilo pa zelo živo. mogoče vaša punčka še ni dojemljiva za to. med bazenom z morsko vodo in plažo je neka travica in v glavnem smo bili kar tam, ker so ležalniki tako na travi kot na plaži za plačat, plaža ni nevemkaj. piha pa precej. sam hotel je lep, bili smo pred 3. leti in takrat je bila hrana zelo dobra, imeli smo pol penzion. obvezno morate iti en dan v terme in en dan z avtom po otoku do ostalih plaž. predvsem od kardamene nižje so lepe mivkaste plaže v zalivih brez valov in vetra. nekateri za otroke priporočajo tudi tigaki, ampak občasno tam tudi piha. mesto je pa zelo luštno in živahno in greste lahko vsak večer z busom izpred hotela, avtobusi vozijo zelo redno. že zato se splača bit v tem hotelu.

KEFALONIJA / PORTO SKALA – bili smo lani in meni se ne zdi tako drag, no. bazen je na sliki videti ogromen, v resnici je manjši. plažica iz slike pa: če želite biti na tej plažici je vseeno, če greste kar na hrvaško. mi smo bili na nje prvi in zadnji dan. velika je samo toliko kot kaže slika, ostalo so skale. hotelski avtobus večkrat dnevno pelje v skalo. žal ob čisto nemogočih urah. med 10-11h in med 17-18h. zares je treba za 3 dni najeti avto. kopat se pojdite – en dan mimo porosa do samija na plažo antisamos (čudovita mirna plaža, oglejte si še jamo z jezerom melissani, jamo drogerati ni treba, ker je brez veze), en dan na svetovno znano plažo myrtos in potem si oglejte še čudoviti fiskardo. nazaj grede pojdite še na kakšno plažo med argostolijem in skalo. in seveda plaža v skali. ta mi je bila noro všeč, sploh tam kjer so te velike skale in ni nobene gužve, na plažo je pa hrib z borovci. sam hotel si zasluži 3-4* in niti najmanj ne 4! vodičke so zelo hvalile hrano in sem bila seveda razočarana. nič posebnega, nič preveč grškega, nekje vmes. vse mi je bilo jasno, ko sem izvedela, da je gl. kuhar bolgar. glavni šok smo doživeli zvečer, ko niti en dan ni bilo muzke. meni je hotelska animacija vedno odveč. ampak, če je ni je pa tuga. peš do skale je bilo daleč, ob cesti ni bilo nobenega pločnika. rednih avtobusnih linij pa ni. taksi v eno smer je 5 eur. rent-a-car za putno a/c je bilo 100 eur (je dovolj teh agencij, ni treba preko naše). preglejte še malo hotel irinni, je na dobri lokaciji in veliko gostov je bilo tam in nihče se mi ni zdel nezadovoljen. ne vem kakšna je hrana, je pa bilo nekaj majhnih otrok tam. če greste pa s kompasom v san giorgo je pa ta nekaj metrov naprej od porto skale. nikar ne pojdite v poros, ker je to eno dolgočasno pristaniško mestece.

vreme – nad svoronato je visok hrib, katerega vrh je običajno v oblakih in včasih tudi dežuje. drugače pa je klima zelo prijetna in vedno malce pihlja. jaz sicer zelo dobro prenašam vročino, tako, da mi ni bilo nič prevroče, voda je bila pa začetek julija primerna za kopanje tudi za take zmrznjence kot sem jaz. mi smo šli še en dan z ladjo na ogled modrih jam in zaliva na zakintosu.

če želiš, ti konec tedna lahko na meil pošljem tudi kakšno nekomercialno fotko – napiši naslov.

pa sorry, če sedaj še manj veš kam na dopust kot prej!

so pa avioni zelo hitro polni, ker se leti z »miniaturnimi modeli«. lani je imela intelekta dva aviona na isti dan (eden iz trsta). kamor ne boste šli leto greste lahko naslednje leto.

sem čisto preč. hvala za izjemno in izčrpno poročilo, res pa je, da zdaj pa res ne vem, kaj bi!!!!! 🙂
uf, zdaj bomo šele študirali!
in hvala tudi vsem ostalim za trud in odgovore!!
mogoče kot zanimivost – na netu sem našla še eno mesto na kefaloniji –
MOUNDA BEACH. tam je neki hotelček oziroma apartmaji, družinska last, videti je sanjsko (če odšteješ, da je spet odmaknjeno, kar me vrne v dilemo glede zabave za hčer). poslala mail, takoj odbila odgovor, in možnosti pa seveda mozganja se nabirajo …
eh, kdo bi mislil, da se je tako težko odločiti.
je pa vendar res, da glede na info – lara – porto skala odpade.
vse ostale izkušnje še vedno zelo dobrodošle.
pa vse lepo vsem
t

Mogoče ti bo v pomoč kratko “poročilo” dopustovanja na Lefkasu (meni je bilo v pomoč – mikal me je Agios Nikitas, pa sem po napisanem pošteno premislila):

Tisti, ki ste bili na Lefkasu – ste šli na V ali Z stran otoka? Meni so rekli, da je Z lepša (vendar mi ta Agios Nikitas nikakor ne ustreza), ne vem pa, kaj je tako “neprivlačnega” na V strani…

medeja, misliš tole:
zelo zanimivo. lokacija je, če gledaš priložen zemljevid nekje pod napisom skala pod črkol L. lep zaliv. avto boste rentali za cel teden in tako ne bo problem zvečer it v skalo. avto boste dobili že na letališču. tam sem opazila kar nekaj okencev za rentacar, in greekstones je zelo znana agencija. veliko avtomobilov na cesti je bilo njihovih (imajo značilen znak a’la kremenčkovi). ceni apartmaja tako prištej še ceno najema avtomobila in letalske karte (nad 2- leti ima otrok običajno samo 20% popusta) in seveda takse. potrebuješ samo malo poguma, da se za to odločiš. nam je namreč logično, da se za hrvaško vse zmenimo po telefonu, za grčijo pa kar ne upamo.

sem ze vse dorekla po mailu. a je težava v tem, da je končni izračun preprosto previsok …
je pa res brati prelepo, tudi odgovor lastnika hotela.
aja, mimogrede – za zabavo – še vedno neodločena …
zdaj študiram samos – pa vsaj prek slovenskih agencij ne najdem česa prepričljivega …
le kdaj se človek sprijazni z dejstvom, da je prezahteven? 🙂
lp vsem
t

a kos potem kar odpade? poglej še katalog od guleta; moji izračuni so vedno taki, da je gulet dražji, ni pa nujno. za kakšen denar bi pa vi šli?

kaj pa jaz vem. prvič se grem nekaj takega, pa se mi zdi izbor – tisto, kar bi rada – kar drag. sem dobila nasvet, da v grčiji ne smem pod 4 zvezdice, čeprav sem gledala tudi 3.
in potem …
šli bi za 14 dni, pa se nekako zdi, da gre vse kar na 2 tisoč evrov in več (če odštejem denar za sabo). meni se zdi to kar precej, v vsakem primeru pa želi 14-dnevni oddih.
saj pravim, mogoče preveč pričakujem.
hvala za gulet. sem pregledala. vse skupaj je videti zelo masovno turistično, ampak morda junija še ni tolikšnih množic.
lpt

pa zoprno je, ko si sam kaj najdeš, kar nenadoma postane prevoz tja precejšen problem.
po mojem bom letos doktorirala iz tega, menda bo prihodnje leto odločitev sprejeta skoraj mimogrede 🙂

jaz imam bomus za nas 3 (2+12letnica), da je za pol penzion 1400 eur za en teden (vklj. z letališko takso). včasih sem mislila, da je na morje nujno it za 14 dni. in smo velikokrat kombinirali 2 različna hotela ipd. pa sem ugotovila, da je en teden zadosti, ker smo potem še malo doma, pa si raje še avgusta privoščim malo bohinja ali avstrijskih jezer.

v grčiji so kategorije večinoma A-B-C. A je za 5 zvezdic, B je okrog 4, C pa tri ali manj. Zato je včasih res lahko napisano 3*, dejansko je pa vse bolj bogo in je bolj 2 kot 3. odvisno od agencije kako tolmači in koliko zavaja. jaz sem bila navajena hotelov na hrvaškem in so se mi grški zdeli boljši, več je bilo obnovljenih, predvsem pa mi je bila povsod dobra hrana. največji kulturni šok sem doživela, ko sem iz hvara prišla na santorini. in sem se vprašala: zakaj smo mi vedno imeli hvar in brač za nekaj več???? brač se lahko primerja samo s cenami, hvar pa še to ne. tista mala riva je miniatura proti čudovitemu mestu rodosu. – ja, kaj pa rodos, npr. kalitea mare? mi bi šli sem, če ne bi letos mož izbiral in izbral 40° v senci ob rdečem morju. da zaključim z ******. skoraj vedno 3* v grčiji čisto zadostujejo, pač ni luksuza. včasih ni klime, ki pa je junija običajno ne potrebuješ.

si gledala tega na kosu: 620/os za AI, otrok zastonj. lega je dobra, malo naprej od oceanisa.

če imate pa čas se lahko vsedete v avto in odpeljete proti jonskim otokom (lefkada, kefalonija).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close