prtljaga&letališča
Pozdravljeni,
glede potovanj z letalom nimam nobenih izkušenj, zato bi prosila za pomoč. Konec aprila se odpravljam za pol leta na Islandijo, na prostovoljno delo, ki vključuje veliko aktivnosti na prostem. Kot najbrž veste, je Islandija zelooo draga država, za pol leta pa človek tudi potrebuje veliko prtljage. Možnost, da bi stvari nakupovala gor, na žalost, odpade.
Kakor sem brala na Adrijini strani imam lahko samo en kos prtljage 20kg in ročno prtljago 8kg. Vse dodatne kg doplačam – kakšne so vaše izkušnje s tem? In ali lahko pričakujem probleme, ker nameravam imeti dva večja kosa prtljage (kovček in velik pohodni nahrbtnik).
Slišala sem, da lahko pri Adriji zaprosim za dodatne kilograme. Polet seveda ni direkten, zato me zanima ali ta “odobritev” velja samo do prvega postanka, ali moram zaprositi tudi na letališču, kjer prestopam? Ali velja tudi na povratnem letu?
Upam, da nisem preveč nerazumljiva in hvala za vaše odgovore 😉
poskušaj se osebno dogovoriti na adrii. To ne pomeni na šaltarju, ko že imaš let. karto in bi rada naredila check in, ampak že prej ob nakupu. Verjetno boš morala doplačati, ne vem sicer kako tarifo ima adria. V vsakem primeru je bolje,da to prej urediš kot pa v zadnjem trenutku.
Kar se pa tiče prestopanja, ne bo panike, ker se prtljaga čekira enkrat.
Še en mali trik; osebno prtljago le redko tehtajo, vsaj meni je niso še nikoli, pa opravim letno tudi do 40 letov. Tako da ta težke predmete lahko daš v osebno prtljago, seveda pa pazi, da so dovoljeni. Sam sem imel že za več kot 15kg osebne prtljage(foto oprema,..), pa je bilo ok.
Forum je zaprt za komentiranje.