Najdi forum

Že nekaj časa me vleče v London, bi peljala mojo šestletnico, moža in sebe v naravoslovni muzej.
Pa me malo matra, ker so dosti pod alarmom zaradi nevarnosti terorizma.

Rada bi vaša mnenja, kaki so vaši občutki glede varnosti tam.
Hvala, hvala že v naprej za odgovore!

Razmere v VB so skrajno resne, zaskrbljujoče in nevarne. Ogromno londončanov se je v strahu pred novimi napadi že odselilo na deželo, kar pa že vpliva na njihovo ekonomijo. Sočasno pa so se po mestu ravno zaradi množičnega odseljevanja razpasle tudi poulične tolpe in roparji, ki ne poznajo milosti. Svetujem vam, da še lep čas ostanete doma.

lp

Ha, ha, ha…

to je pa verjetno porocilo iz 1944 ko so nemci bombardirali london z v-1

OK, obstaja mogoče kaka lista držav z opisom tveganja? Tako kot za letalske prevoznike naprimer?
Hvala še enkrat!

…in na taki listi se znajdejo iran, sirija, pakistan, libija
ne pa zda, juzna afrika, zimbabve, peru

kaj mislis – kje je bolj varno za turista-popotnika

O zenska! Potem je pa najbolje, da sploh ne greste ven iz vasega stanovanja. Ce vam je usojeno, se vam bo zgodilo, ce pa ne, se pa lepo imejte. Ne si komplicirat zivljenja s takimi stvarmi, ker boste zamudili veliko lepega.

Hja, če maš eno luštno pupo za peljat nekam, je kar mal noro jo peljat tja, kjer majo oranžen alarm, če je pa še tolko muzejev okoli, a ne res, zato me malo matra. Me pa po daljšem tuhtanju vedno znova odnese ravno v naravoslovni muzej v Londonu, tako da res še cincam…

razloži mi prosim, kaj je to oranžen alarm?

Mislim da muzej ne bo noben raznesel, prej bi vrgli podzemno v zrak, torej ce bi vsi tako razmisljali, se 3 miljone londoncanov ne bi vec vozilo z podzemno od kadar je na njej pocilo…

Ne vem kakšen je naravoslovni muzej v Londonu, a name (še kot mulca) je naredil zelo dober vtis tehniški muzej v Munchnu. Se mi zdi, da bi bil primeren tako za šestletnico, kot tudi za tvojega moža.
Da o številnih drugih bavarskih “zanimivostih” niti ne govorim (pivo PRESS)
😉

Sem se ravno v nedeljo vrnila iz Londona in ti povem, da ni nikjer nobene panike.

Hm, enkrat je Ulrike ženska, enkrat pa moški, ali je morda kar že ne vem koliki klon? 🙂

Ulrike, sama sem se ravno vrnila iz Londona, kjer sem bila z družino (trije otroci, stari 11, 9 in 7 let). Nismo bili v naravoslovnem muzeju, smo bili pa v nekaterih ostalih, med drugim v letalskem in tehniškem, in lahko ti rečem, da je bila to enkratna izkušnja. Kar se tiče terorizma … Kakšne panike ni bilo čutiti nikjer. Mene je bilo bolj strah nas, navadnih ljudi, v popoldanski špici, ko smo se slučajno znašli na Victoriji v času, ko so se vsi vračali iz služb. Čisti človeški stampedo:-)Seveda mi na kraj pameti ne pade, da bi se norčevala iz terorizma, ampak če bi se stalno bali tovrstnih nevarnosti, bi bili lahko vse življenje samo doma, pa še tam ni povsem varno, ne?

Ti kar pelji svojo šestletnico v London, če je medtem že nisi, prepričana sem, da bo navdušena nad vsem, kar to mesto ponuja.

Zdravo,
V Londonu se počutim kot v Sloveniji, tam sem bila, lani in letos, in leta nazaj, še bom šla in vedno se počutim varno.Prijazni ljudje, tako kot drugje.
Vsedite se na letalo in uživajte v Londonu.
l.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close