turistični predstavnik v tujini
Pozdrav!
Zanimam se za to delo pa me zanima, če je kdo od vas to že delal oz. če koga poznate, ki je to delo opravljal. Predvsem me zanima, kaj se pravzaprav dela in kako samo delo poteka in izgleda. Ne bom sicer turistične agencije omenjal, a slišal sem, da niso dobri plačniki.
Vsak nasvet in izkušnja, ki jo imate, bo dobrodošla.
Hvala!
Delo turističnega predstavnika je zelo zanimivo. Vsekakor izkušnja ki ti bo vedno prišla prav. Dela se sicer veliko, goste imaš včasih fajn včasih tečne, včasih koplicirajo kjer sploh ni treba, je pa veliko zadovoljstvo ko vse urediš in gredo domov zadovoljni in srečni… Kakšne so točno tvoje zadolžitve je odvisno od agencije, verjetno boš imel kakšno uvajanje in ga dobro izkoristi. Vsekakor boš goste spremljal na letališče in v hotel, pa obiski v hotelih in urejanje vseh zadev, pa spremljanje na izletih, admonistracija, sodelovanje z lokalnimi agenti…zelo pestro. 24 ur je včasih premalo. Spozmaš pa ogromno ljudi od vsepovsod in domačini te takoj sprejmejo, ker ti tam predsravljaš osebo, ki je stik med njimi in gostom. Kar se tiče plačila slovenskih agencij…če mi poveš za koga boš delal ti lahko kaj več pomagam…Intelekta, Kompas, Gulet,Atlas,vem da plačujejo, pri Iliriki prosiš denar tudi pol leta….
obstaja tudi forum vodnokov in sicer rep forum.si kjer imaš nekaj smernic. Vsekakor pa korajžno na pot in izkušnja se ti bo tako ali drugače obrestovala.
Forum je zaprt za komentiranje.