Najdi forum

st. petersburg

zivjo
zanima me vse možne informacije za St. Petersburg. viza, prenočevanje, prevoz, zdravstvo, cena vize……… tja potujem s svojim avtom.
hvala in LP

Imenujejo ga tudi severne Benetke in je

eno najlepših mest na tem planetu.

Posodim ti lahko tudi Lonely planet.

Krištof

Vizo lahko dobiš na ruski ambasadi, rabiš povabilno lsxa.

Vse skupaj ti lahko zorganizira Renee tours, vsako leto se reklamira tudi tu gor, ampak so precej dragi. Lahko pa najdeš kako rusko agencijo, ki ti tudi zorganizira vse skupaj. Tam so cene zelo različne, tako da se splača biti previden. Obstajajo pa še druge poti za vizo, ki zahtevajo več dela in iznajdljivosti, zato pa so cenejše.

Pot poznam samo do Moskve, predlani sem šel do Moskve z motorjem. Ceste niti niso slabe, pazi se policajev, ki hočejo svoje “pagarke” za namišljene prekrške. Prenočuješ v stajankah, to so obcestni hotelčki ali motelčki, ki pa morajo obvezno imeti ograjen in varovan parkirni prostor. Glede na vse zgodbe, ki sem jih slišal o krajah, nisem tvegal, da bi pustil avto nevarovan.

Pazi!!! Ko boš prišla v Rusijo, boš morala obvezno zavarovati svoj avto in ga začasno registrirat. Za to imej nekaj rubljev s seboj, na meji je menjava zeloooooooo slaba, ne pustijo te pa, da bi šla menjat kam dlje od meje. Ravno tako pazi, da boš registrirala avto za dovolj dolgo, jaz sem zamudil izhod iz Rusije za 2 dni, ob pokvarjenem motorju, pa se mi je procedura odhoda vlekla en teden, pa še spremenila se mi je v grozljivko. Še sreča, da cele zgodbe nisem jemal preveč resno ;))

V Ukrajini se izogibaj mejnega prehoda Čop med Madžarsko in Ukrajino. Morilska zadeva. Raje pojdi skozi Košice. Tudi za spanje sta Slovaška in Madžarska veliko cenejši.

Sam Petersburg pa sem obiskal (tudi zgodovinske knjige o tem več ne pišejo), pa se mi ni vtisnil v spomin. Tako da nima smisla, da težim z opisi.

Nikakor ne zamudi Zimskega dvorca.

lp

bv

Ja, Eremitaž je vsekakor treba videti, splača se ti zapeljati tudi do Petrodvorca, ki je par km iz Petersburga. V Petersburgu je veliko hostlov, ki pa sploh niso tako poceni. Tudi jaz ti svetujem varovano parkirišče, tudi teh je dovolj (tudi lokalci puščajo svoje boljše avtomobile čez noč tam).
Viza pri Renee-ju (skupaj s povabilnim pismom) je pred kakimi tremi leti stala 12 jurjev, če se še prav spomnim… :-/
Drugače pa je St. Petersburg velemesto zahodnoevropskega tipa. Ne vem no, mene ni navdušilo…

Čopa se pa res poskušaj izogniti! Razen seveda če ne uživaš v štiriurnem kaotičnem čakanju na meji, medtem ko se drugi avtomobili prav nesramno prerivajo predte. Mogoče je še boljša pot čez Poljsko in Baltik, vsekakor pa se na poti v Petersburg ustavi v Novgorodu!

Oj,

sicer nimam izkusenj s potovanjem v RU in UA z avtom ampak bil pa Avtobus /vlak – ja Čop zna bit zanimiv:) ma vse skup ena zanimiva izkusnja:)

kar se pa Peterburga tice pa vzem LP (Ti ga vrjetn pocen Stritof zrihta…hehe…:)) pa si poglej to prelepo mesto na Nevi….. če kej pol ne spustit ogled …. no ne samega, ampak okolico zapora….. hudo, te kar mal stisne…… stara rudeca bajta….. folk listke skoz okno mece domacim….vpijejo vse vprek…..res za videt… pa nardi vtis….hudo….

no pa m aŠ3tof prov – zapel se do Novgoroda…. tutu hudooo – v grajskem obzidju hudo dobra pa poceni restavracija….. pa voznja po Nevi z ladijo… do samostana….. pa obisk Banje -nepozabno…..

……..pol naprej prot Moskvi pa prot Uralu pa kdaj drugič:)

lp,M

Živ!

Decembra in novembra sem bil tam na študentski praksi. Več na blogu:
http://tomo.blog.siol.net/category/rusija-2006/ .

Drago in zelo lepo mesto. Po prihodu v Rusijo se v roku petih delovnih dni ne pozabi registrirat pri nekem uradu za tujce. Če boš v kakšnem hotelu, naj bi to zate storili v hotelu. Če se znajdeš to pride cca 25 USD (turistična agencija na Černiševskaji metro postaji), po hotelih za to storitev hočejo cca 50 USD, stori pa lahko to zate tudi Rene Tours.

Nujno si moraš ogledat Ermitaž, če si ga konkretno hočeš ogledati so dober za cca 3 dni, potem je čez most podmornica Aurora. Če si slučajno mahnjena na kakšno house, drum’n’base, trance muzika sceno, potem greš v pravo mesto, saj je polno tovrstnih klubov. Jaz nisem fan te scene, tako da priporočam pub Cinik v bližini gledališča Marinsky in gostilno Sudak na Černiševskayi.

Novgorod je tudi super za pogledat, eden je omenjal eno fajn restavracijo – najbrž to na fotografiji na tem blogu —> http://tomo.blog.siol.net/2006/11/21/rusija-mrtvec-na-hodniku/ , četrta fotka od zgoraj navzdol gledano.

Če te še kaj zanima, vprašaj.

LP

Wayerlenman – huda restavracija, nede?

pa še pohvala za super blog…
lp,M

Jaz sem v Novgorodu jedel kar na mestni plaži (šašlik in pivo na plastičnih stolih pod senčnikom), peta fotka od zgoraj navzdol gledano. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close