Najdi forum

sardinija

lep pozdrav vsem!

zanima me kakšno imate mnenje?

letos se odpravljam tja.

hvala.

…odvisno na kateri konec gres.
Jaz sem imela malo smole s Sardinijo, tako da me verjetno se dolgo ne bo nazaj, ceprav ne pravim, da ni lepa.
Moje mnenje je, da jo tako zelo hvalijo tisti, ki niso videli veliko sveta (predvsem kar se morja tice!).

Ce te se kaj zanima, kar vprasaj!

LP

Živjo,

sicer se ne smatram za velikega poznavalca morij, amapk vseeno sem videl že kar nekaj sveta in res ne vem kaj je narobe z morjem na Sardiniji. Sicer pa lepote Sardinije niso samo v morju. Tako da ti jaz Sardinijo vseeno priporočam, ker je zelo zanimiv otok. Ampak vzemi si vsaj 14 dni časa ker, čeprav ne izgleda velik otok, pa je zelo gorat in so ceste zelo ovinkaste tako traja vožnja med kraji zelo dolgo, kar ti posledično vzame precej časa. Aja pa izogibaj se poletnih mesecev predvsem avgusta.

lp

sem študiral da bi šel na vzhodni del obale od olbie pa proti cagliariju.

kaj pa je narobe z morjem?

kje si prenočevala jaz nameravam v kampih!

hvala!

Ne, nic ni narobe z morjem, samo kadar se govori o Sardeniji naletim na ljudi, ki jo hvalijo kot najlepse morje na svetu, jaz pa sem videla ze tudi kaj bolj zanimivega.
Kot pravi flyhigh, izogni se mesecu avgustu. V del bo kar ok, jaz sem naredila isto pot od Olbie do Cagliaria (cca 3 ure), tam mi je bilo najbolj vsec v Villasimius, recimo da so po moje tam plaze in morje najlepse na Sardiniji (in mogoce malo manj obljudeno v primerjavi z S in SV Sardinije).
Spala sem pa v apartmajih, tako da ti o kampih zal ne znam kaj dosti povedati.
Pelji se po poteh v notranjosti otoka, je zelo lepo, slisala sem da je enkratno dozivetje tudi z vlakom…
Zvecer pa drugace na Sardiniji ni kaj dosti za pocet; apak mene ni motilo, mam rada mir in pocitek.

LP

Se definitivno strinjam da Sardinjisko morje ni najlepše na svetu, amapk je pa vseeno lepo. Glede na to da je Superstar omenila, da je letovala v Villasimiusu in ji je bilo tam najbolj všeč, smatram da ni obiskala plaž v zalivu Orosei (Cala Luna, Cala Goloritze). Te so dostopne samo z čolnom ali hojo. Tako, da če ti je všeč pohodništvo definitvno združi to s poležavanjem na teh skritih plažah s kristalno čistim turkiznim morjem, kjer čolnički z vrha zgledajo, kot da lebdijo v zraku. In pa če se nameravaš odpravit iz Olbie do Cagliaria, namesto da greš po njihovi “hitri” cesti, ki gre skozi notranjost otoka pojdi raje po magistralki, ki gre vzdolž V obale. Je zelo slikovita še posebej lepi razgledi so, ko prečkaš gorski prelaz Genna Silana je pa res, da bo vožnja trajala dlje vendar, če imaš namen imeti postanke in se ti v Cagliari ne mudi ti svetujem to pot. Drugače Cagliari sam po sebi je lepo mesto medtem ko je glavna plaža v Cagliariju res grda v primerjavi z ostalimi na otoku.
Zahodna obala je tudi zelo lepa in če boš imel čas ti jo vsekakor priporočam. Ko se boš vozil po kakšnih stranskih cestah v notranjosti otoka pa pazi na krave, ovce in ostale domače živali 😉

lp

ja za cala luno sem že čul menda je lepo!

kje se bi dalo dobiti kaškne uporabne priročnike?

če kaj veste mi javite

hvala

pa še nekaj…
s katero ladjo ste šli čez ali se splača rezervirati kar preko interneta ali pa npr. amzs

če imate kakšne izkušnje še s tem mi javite

hvala

Mi imamo tudi namen obiskat Sardinijo – v septembru, 16 dni. Fuby, kdaj greš ti?

Najbolje se ti izplaca iz Genove.
Lahko pa vse rezerviras preko interneta.
http://www.traghettitalia.it
http://www.tirrenia.it

LP

Lahko pluješ tudi iz Livorna z Mobylines(http://www.mobylines.it/mds/web/home.xpd), kjer te avto (lahko) stane samo 1€ (Tariffe speciali). Vožnja traja 8 do 10 ur. V drugi polovici septembra so nekateri kampi že zaprti. Na Costa Verdi je dovoljeno kampiranje ‘načrno’.

MORDA ŽELIŠ LONELY PLANET O SARDINIJI.

POKLIČI.

LP!

ULRIK

midva z ženo greva v juliju

upam da bo vredu

sem že sam študiral da bi to varianto

zdaj je full ugodno

kateri čas pa bi moral narediti rezervacijo

hvala

Če greš avgusta rezerviraj že sedaj :). Drugače pa 2 ali 3 tedne pred odhodom.

kaj to pomeni da ker jaz mislim it julija da ni problema lahk rezerviram en mesec prej pa bo cena
enako ugodno kot če rezerviram zdaj ali pa naprimer aprila

hvala za pomoč

Če imaš planiran dan odhoda, rezerviraj čimprej. Cene se oblikujejo glede na povpraševanje. Za julij bi bil nakup 1 mesec pred odhodom dovolj. Dlje kot odlašaš, manj akcijskih cen bo na voljo.

hvala vsem

bom enkrat na začetku maja rezerviral!

če imate pa še kakršen koli nasvet pa kr

hvala

Jaz sem bila julija z avtom na Sardiniji. Imam zelo dobro mnenje, edino cene so se mi vcasih zdele malo pretirane (baje je avgusta se huje) Spala sem tako v kampih kot na agroturismih. Kampi so resnicno zelo urejeni, ljudje pa prijazni. Najlepsa izkusnja zame osebno je bila, ko sva si najela za en dan coln( ne rabis nobene licenca za najem) in obiskala plaze, ki drugace niso dostopne.Cena je bila 80 eur za 8 ur in ni mi zal.

v katerih kampih pa si bila!

povej kaj več

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close