Najdi forum

INDIJA-poleti

Lep pozdrav!!

Zelo rada bi šla na potovanje v Indijo vendar je problem, ker imam čas le poleti!
Dobivam zelo različne informacije.
Vem da je takrat deževno obdobje, pa me zanima kako grozno je ( ali dežuje ves čas), pa če so mogoče kakšni deli države kjer dežuje bolj ali manj…
Hvala za informacije!

lp
meta

Ne, sploh ne dežuje ves čas, so pa seveda nekatera območja, ki so deževna veliko bolj kot druga. Če greš v Indijo poleti, je to idealen čas za obisk severa (Dharamsala, Manali, Ladakh in Leh, Kašmir, morda tudi Punjab in Rajastan …), sicer pa se, preden boš šla in ko boš tam, sproti pozanimaš, kakšno vreme je kje. Tudi v času monsuna namreč večinoma ne dežuje cel dan, temveč gre za kratkotrajnejše, največ nekaj ur trajajoče močne plohe, ki kmalu minejo. To ima tudi svoje prednosti, saj v tem času v Indiji ni tako zelo vroče. Vsekakor pa se moraš prej pozanimati, kako je v posameznih krajih z vremenom – razen, če si Indijo želiš preplavati.:)

Hehehe, najbolj se spomnim enega poletnega dneva v Delhiju – po polurnem dežju je bilo na Paharganju vode do sredine goleni.
No ja – čez nekaj dni sem si pa prav želel vsj kakšno dežno kapljico v razbeljenem Jaisalmerju.

Kot je rekla zmajcy – sproti moraš preverjati info!!!

Mi smo bili lani od 15. avgusta do 15. oktobra na relaciji New Delhi – Corbett – Rišikeš – Manali – Dharamsala – Amritsar – Agra – Varanasi – Kadžurao – Jaipur – Puškar – Džaisalmer – Udaipur – Mumbai – Goa – Mumbai.

V Manaliju (konec avgusta) je deževalo, tako da smo se pod nosom obrisali za kakšne trekinge in pot v Leh. Šele v Amritsarju je bilo konec z dežjem, potem naprej pa sonce, vročina vlaga,…

Več si lahko ogledaš na enem blogu: http://tomo.blog.siol.net/category/indija-2006/

Link zgoraj “Prejšnji zapisi” za navigacijo in brkljanje po vseh zapisih o vandranju po Indiji!!!

LP

Dodal bi še Bodhgayo, Madurai in državo Keralo.

Krištof

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close