noria resort – sharm el shaikh
Živjo,
sem našla že kar nekaj podatkov na to temo, pa vseeeno. S fantom se odpravljava 3. marca v sharm – v norio, pa me zanima par podatkov:
– najprej koliko sploh traja let iz brnika do sharma
– kako je z nastanitvijo v noriji – kakšen vtis naredila na koga (je urejeno ….)
– plaža je hotelska, baje so brisače in ležalniki zastonj – je res?!
– zanima me malo glede hrane…
– predvsem pa, ali so v bližini hotela kakšne trgovine, kjer se da kupit ustekleničena voda, sadje itd., ali je potrebno kupovat v hotelu
– katera valuta se bolj splača EUR ali USD
– kako je s fakultativnimi izleti
Pa še nekaj me zanima – je mogoče se kdo že potapljal dol na način, da si je že tukaj uredil zadeve?!
lp
Mi smo se pravkar vrnili iz Norie.
– let traja odvisno od aviona (dol smo se vozili 3 ure in 10 minut, nazaj 3 ure in 40 minut)
– kar se tiče hotela in sob je bilo vse o.k., sobe velike, v sobi imaš hladilnik, sef, TV in klimo
– brisače vsak dan dvigneš v hišici ob bazenu, tako da imaš vsak dan svežo, ležalniki na plaži so zastonj, na plažo vozi hotelski avtobus, lahko greš pa tudi peš (mogoče 10, 15 minut)
– trgovine so na vsakem koraku, tako da za vodo ni težav – 1.5 l vode pride okoli 60 SIT
– mi smo imeli s sebo EUR, s katerimi smo plačali izleti in jih menjavali v njihove funte
– hrana v hotelu je kar dobra – po moje bi bilo malo več izbire, glede na to, da je to hotel s 4 oz. 5 zvezdicami.
Če te zanima še kaj, vprašaj.
Lp, Mojca
Kar se tiče temperatur je bilo takole – od 9.00 ure zjutraj do 15.00 ure popoldne je bilo vroče, bili smo na plaži, se kopali. Po 15.00 uri se je pa shladilo, tako da smo se pobrali iz plaže in zvečer, ko smo se šli sprehajati po promenadi, smo imeli oblečene flise.
Samo zadnji dan, to je bilo v petek, 9.2. je bilo pa tudi zvečer že bolj toplo – 21°C.
Jaz ti svetujem, da si vzameš s seboj tudi kakšno jakno (saj jo itak moraš imeti s seboj, ker je pri nas mrzlo).
Kar se tiče izletov, smo šli z ladjo v Ras Mohamed – šnorklanje (izlet je celodnevni, z avtobusom greš do pristanišča, tam se vkrcaš na ladjo, s katero se voziš dobro uro, tam greš plavati prvič – s seboj nujno vzemi plavutke in masko – vidiš vse mogoče ribe – od morskega psa, do želve. Na ladji imaš tudi kosilo.
Na drugi izlet smo šli na z džipi v mavrični kanjon – lep izlet.
Če te zanima še kaj, vprašaj.
Lp, Mojca
sara, če mi lahko poveš kaj več:
mož namreč hoče, da gremo 1. teden julija v ta hotel. pa me zanima koliko je do plaže, ker piše, da je 800 m. meni se zdi veliko, sploh, če bo vroče. je res toliko in ali redno vozi hotelski avtobus?
kakšna je hrana? ali se izven hotelov dobi alkohol?
ali ima uradno 4 ali 5 zvezdic? koliko je od hotela do centra mesta oz. če sploh obstaja center mesta. o šarm el šejku res ne vem veliko, priznam, da si niti ne predstavljam kako izgleda.
Do plaže je približno 500 m, ampak do plaže res vozi hotelski avtobus, na vsake pol ure – imaš napisan vozni red.
Hrana je kar v redu.
V mestu imaš veliko trgovin, tudi takšnih, v katerih lahko kupiš alkohol.
Uradno ima hotel 5 zvezdic, do centra mesta imaš 5 minut – center pa so promenadne ulice, vse je okrašeno v lučkami – imaš restavracije, bare, trgovinice ipd.
Mislim, da je v začetku julija kar precej vroče.
Lp, Mojca
Mojca,
daj mi prosim povej še to, s katero agencijo ste potovali (čist informativno – mam že rezervirano pri AtlasAir Tours – zagreb)
– pa glede mavričnega kanjona – v programu izletov piše, da je samo za take z velik kondicije – a je to res potrebno – no sej neki jo mam, ne pa prov velik 🙂
– pa če ti nisi šla, si se s kom pogovarjala k je šel se vozit tisto varianto z jeepi oz. štirikolesnimi motorji in izlet v samostan – kaj so kej rekl?!
lp maja
Forum je zaprt za komentiranje.