Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tunizija ali grčija

tunizija ali grčija

Ali mi prosim lahko kdo svetuje kje je boljši dopust v Tuniziji ali v Grčiji. Imamo pa dve punci 5 in 13 let

Pomembno je kdaj naj bi ta dopust bil. Če misliš poleti (junij, julij avgust), potem ti jaz svetujem Grčijo. Če pa te zanimajo ostali meseci pa Tunizijo.

Lani smo bili v Tuniziji, prejšnja leta pa smo hodili v Grčijo…nam je Grčija veliko bolj všeč, še posebej če greste zvečer radi malo v life oz. na sprehod kjer spiješ kakšen coctail (tudi mi imamo majhne otroke) in se otroci malo pozabavajo.

Lp

Zakaj pa ravno te mesece, jaz se ravno nagibam k temu da gremo julija v Tunizijo hamamet

Bili na rodosu, v tuniziji na celini in na otoku.Nam osebno je bilo najlepše na djerbi. Verjetno tudi zaradi izbire hotela. Pa predvsem zaradi plaž, možnosti jahanja po plaži, prijaznost domačinov in osebja in nasploh kultura ( na rodosu smo plesali sirtaki, v tuniziji pa se zvijali – trebušni plesi), kar nam je tudi ljubše in lepše:). Res pa je da imaš na rodosu aqua park, zabaviščni park…skratka kakor je komu ljubše…

Nedvomno dobiš v Tuniziji za isti denar mnogo več. Ponudba v Grčiji večinoma bazira na NZ, pa še zajtrk je večinoma kontinentalen. Storitev AI pa ja v Grčiji, tam kjer jo ponujajo zelo zasoljena, napram Tuniziji. Tudi plaže so v Tuniziji OK. Osebno dajem prednost Tuniziji.

Zato ker konec septembra ali oktobra za v Grčijo že malo pozno.

Tunizija je zakon!

Zelo relativno kje je bolje.

Meni je Grčija najboljši kraj za dopust (ker so lepe plaže in stalno piha veter, vsak drugi smo šli na ogled po otoku, ker mi ni do poležavanja, zelo okusna hrana pa naj bo to hotel ali restavracija, vedno najdem kaj okusnega), potem mi je bila Tunizija (sicer samo Džerba, malo preturistična, pemalo sadja in zelenjave, nič se ni dogajalo razen ob hotelu, nobene večje tržnice) in nazadnje Turčija. Mene hotelska animacija ne prepriča, da je to dober dopust. Všeč mi je, da se kaj dogaja, ne pa ves ta cirkus. So si pa grški otoki tako različni, med seboj res neprimerljivi (najlepši Santorini, lepa kefalonska obala, nato mi je bil zanimiv Rodos – kjer je en teden premalo in najmanj Kos)

Možu (letujemo skupaj) je bilo najbolje v Turčiji (hoteli visoko kakovosti, ker se je vse dogajalo na istem mestu, dobra hrana, toplo in lepo morje, bazeni s tobogani, animacija cel dan), potem v Tunijzija (seveda šiša; ni mu bilo všeč, da zvečer nismo mogli v mesto na sprehod, da ni večjega mesta z medino – kot je to v Hammametu, enodnevni izlet v Duz mu je bil bzv, ker smo se tako dolgo vozili in ob 12h jahali kamele – vsi, razen njega) in nato Grčija (mu je vedno všeč če si izberemo izlete z ladjo in kopanje s skokom v vodo, ne mara ogledov zgodovinskih znamenitosti, všeč so mu lepe grške plaže – sploh ne preveč osamljene, da je kej za videt). Možu je všeč večerna animacija ob hotelu, pa čez dan rad igra vaterpolo,… vsi grški hoteli pa tega ne nudijo. Grška hrana mu je bila pa boljša od Tunizijske. Od otokov mu je najboljši Rodos in nato Kos.

Hčerka se vseh krajev ne spomni (razen po slikah) in ji je bilo vedno lepo v Grčiji (obožuje oglede otokov, predvsem pa vulkanov, vožnjo z ladjicami; imajo vedno njej primerno hrano, na Rodosu ne more prehvalit aqua-parka), na Džerbi ji je bil všeč ogromen bazen in veliko novih prijateljic, jedla je pa samo špagete in kruh. Vročino je vedno dobro prenašala, cele dneve je nabirala školjke ob tunizijski obali in se je kopala samo v bazenu, ker je bila v morju trava !!!

Sicer pa izračunaj kam sploh lahko greste glede na število in starost otrok. Največ ponudbe za otroke nad 12 let ima Intelekta, ki ima že zunaj nov katalog.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close