nick “izkušnja”- hotel Niko – Šibenik
Mi smo bili lani v 1. polovici junija, sicer v sosednjem hotelu. Plaža je bila OK pred h. Ivan, tam je mivka (zunaj in v vodi) in tam ježkov ni. So pa od zaliva naprej, se pravi od akvaganov pa vse do kampa, ves čas po plaži z modro zastavo. Voda je kristalno čista, ježev pa črno po dnu :((( Imam še fotke, ti jih lahko pošljem. Kaj naredijo z njimi v sezoni, nimam pojma, možno, da jih s čim poberejo, menda jih v sezoni ni (več).
Hrana je bila enolična, najhuje pa je bilo, da smo kar naprej jedli ostanke. Npr. pri zajtrku so ostale klobase, so jih sfaširali in zvečer smo imeli “mesne krogle”. Ko so ostale še te, je bila drug dan zjutraj pašteta iz teh istih klobas. Testenine smo imeli prvič kuhane, drugič v narastku, tretjič marinirane. Isto riž. Najhuje pa je bilo, da smo 3. dan ugotovili, da v hrano dodajajo antibiotik, ker je mož dobil svojo dobro znano alergijo, ki se mu pojavi po jemanju določenih AB. Težave z želodcem pa smo imeli tudi ostali družinski člani (driska in slabost), tako da zadnje 3 dni nismo več jedli v hotelu. Na jedilniku je bilo sicer mariskaj napisano, dejansko postreženo pa morda le 1/3 od obljubljenega. Če je bilo kaj res dobrega, je zmanjkalo v 20 min in nato so ponudili “nadomestek”, ki je bil daleč od osnovne ponudbe (npr. namesto dagenj hrenovke na žaru!). Zmanjkovalo je solat, jogurtov pri zajtrku, v glavnem tistih “zihr” in svežih živil, vedno je tudi kaj (pogretega) ostalo. Juhe so bili vse iz vrečk, imeli so pa neverjetno izbiro slaščic lastne proizvodnje, od piškotov, biskvitov, tortic, zavitkov – to pa je bilo res izvrstno. 2 x so tudi pekli sveže palačinke za zajtrk. Poseben problem so bili zajtrki oz. pijača, ki je je zmanjkalo uro in pol pred koncem zajtrka, posebej mleka. Da si ga nafehtal za otroka, je traaaaaaaaajalo in tako težkooooooo ga bilo dobit, da smo ga na koncu kupili sami in si ga nosili dol. Potem ga je bilo težko pogret, so nam ga prej v bifeju kot v jedilnici. Sokovi – če so sploh bili, – zaliti tako, da je ostalo samo malo barve, okusa nič. Gužva obupna, vročina tudi (pazi, junija, ko smo zunaj hodili v flis jaknah!), …lanski dopust nam je pustil zelo grenak priokus.
Torej, če prav razumem niste bili v hotelu Niko…A misliš, da je hrana vsepovsod enaka??? 🙁 Sem postala kar slabe volje, pa tako smo se veselili tega dopusta. Mi gremo 29.6. – 8.7. Upam, da bo takrat že vse urejeno tako kot v glavni sezoni. Saj otroci jedo vse, ampak če hrane zmanjka…to ni dobro. Pa že lani smo imeli takšno slabo izkušnjo glede hrane, …evo in letos morda tudi. Pa te trebušne slabosti in driska…kako dolgo so trajali? Gledel plaže pa še nekaj…a to pomeni, da se najde kakšen del plaže, kjer ni ježkov? Vreme ste imeli mrzlo? V tvoje prejšnjem postu pa sem zasledila, upam da se ne motim, da animacija pa je bila ok??? Upam no :(( Se opravičujem, ker sem tako navalila nate s vprašanji, ampak zdi se mi, da mi realno napišeš kako je in tega sem vesela. Malo me skušaj potolažiti, ker sicer bom še zamenjala destinacijo morja ;))
Ne, v Nika smo šli parkrat na kavo, pa zvečer na pijačo, ko smo se sprehajali. Menda pa – tako so mi rekli na recepciji- imajo hoteli Ivan, Jure in Niko skupno kuhinjo oz. pripravljanico obrokov (pripravljali naj bi v h. Ivan in jih razvozili po ostalih dveh hotelih), Andrija pa naj bi imel ločeno kuhinjo. Če je res tako, ti ne znam povedat, mogoče vprašaš na agenciji?? Da bi vsega do konca zmanjkalo, se ni zgodilo, zmanjkalo je recimo rib v pol ure na dalmatinski večerji, pa dunajcev, ki so jih sproti cvrli, take malo “boljše” hrane, namesto rib so prinesli hrenovke, namesto dunajcev pleskavice ipd. Zmanjkalo je paradajz solate, so prinesli vloženo peso, zmanjkalo pomfrija (samo 1 x je bil), so prinesli makarone ipd. Kot rečeno, je pa res ful peciva, 100 in ena sorta, večinoma je tudi sadja dovolj (banane, pomaranče, jabolka, drugega ni), ena vrsta jogurta je tudi zmeraj ostala (običajno navaden, saden je šel zviz!), kruha je bilo tudi zmeraj ful, pa tistih marmelad, masla, medu…kriza je bila s sokovi in mlekom.
Animacija je bila za otroke v kid’s klubu, animatorji so bili res zelo fajn, tudi če niso znali jezika, so se res maksimalno potrudili za otroke, igračk je bilo veliko, samo prostor je bil premajhen že za predsezono. Kako bi izgledali deževni dnevi v sezoni, si ne znam predstavljat 😮 Druge animacije pri nas ni bilo, predsezona pač.
Plaža je mivkasta in brez ježkov pod h. Ivan. Je pa zelo majhna! SOnčniki in ležalniki so za doplačat, sence (naravne) ni. Voda je res zelo čista! Zlepa ne vidiš na celini tako čiste vode. Po mojem v sezoni enostavno morajo nekaj naredit s temi ježi, ker sicer ne bi imeli plaže z modro zastavo. Na en način jih morjo stran spravit, vsaj za moje pojme, sicer bi jim folk garantirano ušel. Tudi na tej plaži je bore malo naravne sence, tako da če imate manjše otroke, se vam kako marelo splača s sabo vzet, ker 20 kun/dan za marelo …hm…nabere se. Sicer je plaža iz belih kamenčkov, za bos hodit zelo zoprna, pa tudi natikači nos ravno najboljša izbira, bolj kaj fiksnega, sploh za malčke, ker noga kar plava po tem kamenju, za v vodo pa itak eni ornk sandali.
Kaj naj te še potolažim? Igral je res veliko, vsakih 50 m se kaj najde, tudi lepo urejena in vzdrževana so (bila), prenavljali so tudi akvagane lani – 3 veliki so. Trampolini so tudi bili, 10 kun 10 min. Obstaja tudi en vlakec, ki lani ni vozil na veliko žalost našega najmlajšega, drugače je veliko tenis igrišč, najdejo se zapuščena mini golf igrišča, imajo kolesa za izposojo, nimajo pa sedežev za otroke, sladoledarja smo zaman iskali. Vreme smo imeli porazno, samo 1 dan sonca, sicer burja in dež, zato smo še toliko bolj občutili premajhne sobe in nepripravljenost osebja, da bi gostom karkoli ponudili. Cene pijač, kave itd so res navite, tako da se splača kupovat izven hotela, v mestu. Pa živa glasba v avli, ki se razlega vse do 2. nadstropja, tudi ni ravno mega, če imaš majhne otroke.
Je pa Šibenik na taki točki, da se da naredit veliko izletov, na vse konce je blizu, tako da smo se veliko potepali naokrog, od Murterja, Trogirja, Zadarja do drugih, manj znanih, a zelo lepih koščkov. Če mene vprašaš, jaz ne bi šla še 1x tja, sploh ne za ta denar, ki ga zahtevajo, po drugi strani pa se je lahko letos kaj spremenilo na bolje in se boste imeli prav fajn, pa tudi ljudje smo si različni. Vsekakor so pohvale vredna igrala, animacija za otroke, slaščice, čista voda, graje pa prehrana, bivanje in osebje na počez z izjemo animatorjev.
Hvala ti…res si se potrudila. Bom se še malo pozanimala na agenciji…pa predvsem bom skušala biti pozorna na lego sobe. Če se bo dalo dogovoriti je torej bolje rezervirati sobo višje od 2. nad. …zaradi glasbe. Imamo otroka stara 8 in 3 leta. Kdaj ste bili vi – časovno mislim? V prvi polovici junija? Kje pa letujete letos?
Pred kratkim sem bila službeno v hotelu Niko.Hrana katastrofa od katastrofe.Brez vsakega okusa, čeprav je zgledalo zelo dobro.Ker pa še ni sezone tudi gužve ni bilo…Plaža je bila na prvi pogled lepa, ker je bila prazna.Ne predstavljam pa si kako tam zgleda v glavni sezoni.
Meni tam ni všeč in ne bi šla na dopust pod nobenim pogojem.Tista ogromna jedilnica mi deluje kot ena menza v eni veliki tovarni.
Sem iz “foha” in mene tam ne bodo videli!
Forum je zaprt za komentiranje.