Najdi forum

Vize JV Azija

Kakšne imate izkušnje s pridobivanjem viz v Bangkoku?
Kje je ceneje in hitreje v ambasadah ali prek agencij?
To velja za vize:Laos, Vietnam, Kambođa, Burma.

.

tako…

Tajska – LJ
Laos – na meji (mislim, da je ali 20 ali pa 30US$ – pozor, ce se placa v EUR je isti znesek!!!!)
Kambodza – na meji (in je menda treba zelo paziti v Poipetu, saj znajo tudi prevec zaracunat), drugace pa sem jest to nabavi preko agencije v Laosu (Vientiene – 1 dan)
Burma – ? to tudi mene zanima…

Na meji kjerkoli z Laosom?
Ali je odvisno od prehodov?
Nebi rad da bi se moral vracati od meje nazaj, v mesto po vizo.

Tajska – na meji (čeprav so me na meji med Tajsko in Laosom hoteli poslati v Vientiane) 1000 THB
Mjanmar – sam sem jo dobil v Chiang Maiju (seveda iz BKKja) – za cene mal pobrskaj po forumu – sem jih že 1x vse točno napisal.

Vize na meji so običajno veljavne krajši čas (vsaj za Laos in Tajsko vem, da je tako).
Načeloma jih pa vse dobiš v BKK – samo kar nekaj časa bo trajalo (za vse).

Urejanje sam ali preko agencije – stvar posameznika in njegovega časa: preko agencij je malenkost dražje, a navadno hitreje, ker domačini vedo kako hitro in poceni priti do ambasad, poznajo njihov način dela, delovni čas….

ZNANEC JE POSKUŠAL IZ LAOSA V KAMBODŽO

BREZ VIZE IN JE ŠLO. SEVEDA PA JE

“PODARIL” CARINIKOM 20 EVROV.

LP!

ULRIK

Hitreje je sigurno preko agencij,kjer imaš dve varijanti.Normalno , ki traja 3 delovne dni ali ekspres(je seveda nekaj dražja), ki jo dobiš naslednji dan, če je ta delavni.Za vize 2-3 držav pa to pomnožiš z 2 al 3 tako da kar traja in je vseeno kako boljši naresti na meji.

Kje oz. na katerih mejnih prehodih(letališčih,pristaniščih,..) lahko narediš vizo, dobiš pa na spletnih straneh posamezne države.

lp

ja, 20 EUR… viza je pa 30US$… s tem da so ti s tem prihranjena morebitna zajebavanja pri izhodu iz drzave. Brez skrbi, da pogledajo tudi do kdaj je veljavna viza… mi je zelo zal, ampak jest se ne bi spogal s tem…

glede Laosa… dobiš jo na vseh letališčih in 100% na prehodu pri Vientienu (friendship bridge)…za druge pa ne vem, menda tudi na Chong Mek…

Za Kambodzo dobis vizo tudi na cestnem mejnem prehodu tam juzno od 4000 otockov (torej, juzno od Paxse) – vsaj tako so imeli napisano na tabli…. Ker pa gres lahko v Kambodzo tudi po Mekongu (in pristanes direktno v Stung Trengu – vseeno je po cesti, ce dobis prevoz, hitreje) pa ne vem, ali lahko tudi na tistem mejnem prehodu dobis vizo… Te informacije jemlji kot “moznost” in ne sigurnost…

za TAjsko- v Ljubljani 7.500 sit za en vstop, v € ne vem kolk.
za Laos- na meji Huay Xai (iz Chang Konga na Tajskem) je bla 25 USD
za Kambodžo pa iz juga Laosa (od 4 tisoč otočkov, torej južno od Pakse) tudi na meji za 24 USD

podatki so od tega meseca ali za laos od decembra.
LP

Na meji Poipet / Aranyaprathet med Kambodžo in Tajsko se NE da dobiti vstopne vize za Tajsko, čeprav večina držav EU za vizo lahko tam brez problema zaprosi.Smo pač Slovenija, ki je premajhna, da bi se znašla na listku, ki ga imajo cariniki. Smo se mi zafrknile na ta račun to poletje…V primeru prehoda iz Kambodže na Tajsko si vizo zrihtaj v glavnem mestu Kambodže. Lepo se mej..Lp

Laoško-tajska meja (tam na S, na Mekongu – se ne spomnim imena):
me je tajski carinik tudi najprej poslal kar v Vientiane, ampak po uri pregovarjanja (in kaki drobni pozornosti ;)) se je le odločil za telefonski klic in potem čez čas dobil fax – njegove prve besede so bile sicer “ajm veri sori, ju gou bek tu laos”, a sem potem na tistem kosu fax papirja le našel mojo ljubo domovino – žal ne v družbi Avstrije, Belgije, Danske… ampak v stolpcu pod Rusijo in Savdsko Arabijo 🙁

Si pa raje ne predstavljam kako bi bilo, če se cariniku ne bi dalo telefonirati (ali če ne bi bil dovzeten za majhna darilca hehehe).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close