Tunizija – Vincci Djerba Resort – mini club
V ponudbi za omenjeni hotel sem zasledila, da imajo za otroke mini club, kar naj bi pomenilo All inclusive za otroke. Zanima me, če ima kdo že kakšne izkušnje s tako ponudbo za otroke, da mi malo opiše, kako v praksi to sploh izgleda.
Zanima me tudi, zakaj je to samo za otroke od 4 do 12 let. Zakaj izpadejo otroci 2 – 4 leta (naša bosta takrat stara 3 in 4,5 let)
Kam na Djerbi je najugodneje in najbolj varno hodit jest med zajtrkom in večerjo ? Restavracije v hotelu so verjetno najbolj “varne” ampak po mojem tudi najdražje.
Kje naj kupujemo pijačo (baje se v trgovinah ne dobi piva) ?
V oči mi je padla tudi ponudba za Vincci Diana Beach hotel, o katerem pa na internetu ne najdem dosti podatkov, ima pa sicer all inclusive ponudbo.
K Vincci djerba resort hotelu se nagibam zaradi dobrih ocen hotela, vsi ga hvalijo, k Vincci Diana beach pa zaradi all inclusive.
Zanima me tudi, ali se v morju zaradi trave sploh ne da kopat.
Lepo prosim tiste, ki ste že bili na Djerbi ali v omenjenih hotelih da mi svetujete in malo opišete izkušnje.
Prav tako bi bila vesela, če ima kdo kak “slikovni material” okolice in hotelov, in je pripravljem pokazati, da mi pošlje na mail.
Hvala v naprej !
Ojla,
mi smo bili v tem hotelu lansko leto v septembru 14 dni. Hotel lep, čist, osebje tko, tko animatorji o.k. All inclusive za otroke pa pomeni da imajo tam v mini klubu možnost dobiti pijačo cel dan, takrat ko je kosilo ga dobijo tudi otroci, pač hrano pripeljejo iz restavracije, tam okoli tretje četre ure popoldne pa so dobili še sendviče, sladoled, kakšno sladico. Naša je bila stara 3 leta, pa smo ravno tako koristili all inclusive za njo, pravzaprav nihče ne sprašuje niti ne preverja starosti otrok. To je pač naša izkušnja.
LP, Andreja
Vsekakor na Djerbi priporočam all inclusive, v kolikor ne mislite pohajati vsak dan okoli. Še posebno, če pijete alkohol, saj ga drugje ne dobiš, v hotelu je pa precej drag. In tudi prehrana mislim, da je še najbolj varna v hotelu. Zopet odvisno od vaše občutljivosti želodčka.
Kar se trave tiče je pa na Djerbi nisem videla. Bila junija in bila topla, čista voda( le mivka je notri).
V Tuniziji vsekakor priporočam AI saj so drugače pijače v barih ob bazenih, na plaži in ob obrokih zelo drage. Kot primer stane pločevinka piva (2.4 dcl, kar je v tisti vročini kaplja v pesek) okrog 5 Tunizijskih dinarjev od tega pivo 4.5 TD in 0.5 td napitnine kelnerju (tolpo priporočam,če nisi občasno radodaren, naslednjič čakaš do onemoglosti). Če se odločiš za AI je to (razen napitnine) že vključeno v ceno, pri polpenzionu pa veselo segaš v žep. Pijače se sicer da kupiti v trgovinah, ki so od hotelskih kompleksov kar oddaljeni (le zakaj), prodajajo pa, razen v redkih specializiranih trgovinah samo brezalkoholne pijače. poudariti gre tudi, da hotelsko osebje ni navdušeno nad gosti kateri prihajajo v hotel otovorjeni z vrečkami pijače.
Kljub res skromnim podatkom o hotelu Vincci Diana beach sem dopust v njem že rezerviral, mislim, da v zadnjem trenutku, saj so kapacitete v mojem terminu (09.07.07) pri Kompasu že razprodane. Mislim, da sem storil prav, saj je veriga hotelov Vincci zelo priznana in garantira kakovost, pa tudi 4**** izbranega hotela so garancija, da bo vse OK.
Kar se slikovnega materiala hotelov in okolice poglej na strani http://www.holidaycheck.de/ ,kjer so na voljo slike in ocene gostov. Žal o hotelu Vincci Diana beach trenutno še tudi tu ni podatkov. Gre namreč za v lanskem letu popolnoma prenovljen hotel.
Torej še enkrat na kratko. Toplo priporočam AI, pa odpadejo vprašanja o pivu, vinu, prehrani med zajtrkom in večerjo in bodo počitnice brezskrbne ter dosti cenejše (kljub temu, da je aranžma mogoče malenkost dražji).
Kar se tiče otroške animacije pa je tako. Najboljši animatorji smo pač starši sami, če imamo dva otroka je toliko lažje, saj se večinoma ukvarjata drug z drugim. Sama animacija v hotelih je prepuščena mladim domačinom, poteka v nemškem ali angleškem jeziku (mogoče kakšen bolj razgledan animator celo izgovori “dobra dan”), katerega animatorji govorijo glih taaaako dobro kot jaz kitajsko. Kljub temu, da postavljajo nekakšne meje v letih, ne bodo zavrnili vajinih otrok, kljub temu, da 3 letni še ni polnoleten za otroški klub. Sam osebno, pa nisem nikoli prepustil svojega nadebudneža , da bi v nekakšnem otroškem klubu 14 dni plesal “račke” ob bazenu, ne glede na to, ali je to bilo v Grčiji, Španiji, Tuniziji, Hrvaškem itd.
Vsakakor pa pohiti z rezervacijo!!!!!!!!!!!!!!
Hvala za tako izčrpna in hitra poročila vsem trem.
V našem terminu je razlika v ceni med hoteloma s pol penzionom (Vincci Djerba Resort) in all inclusive (Vincci Diana Beach) 357 EUR; skoraj 90 starih jurjev, za kar bi se že splačalo premisliti.
Vem, da je alkohol drag, sploh ker moj dragi rad v senci spije kakšno pivo. Pa vseeno pivo ni bistvo našega dopusta.
Mini club me tudi ne zanima zaradi animacije za otroke, ampak izključno zaradi celodnevne prehrane in pijače za otroke. Če bi otroci imeli prehrano čez dan bi tudi midva komot preživela z dvema obrokoma na dan in ob brezalkoholni pijači.
Opcija je tudi Hotel LTI DJERBA HOLIDAY BEACH, vendar ni Vincci in tudi ni tako dobro ocenjen ne pri kompasu ne na tujih spletnih straneh.
Vem pa, da moram pohitiet, čeprav potujem šele konec avgusta.
Hvala še enkrat.
Naša družina je lansko leto dopust preživela v hotelu Vincci in smo bili super zadovoljni. Otroci imajo v mini klubu hrano in pijačo zastonj. Otroka nista šla nikoli sama na kosilo in je bil vedno prisoten še eden od staršev, tako lahko še starši malo pojejo in popijejo.Nikol ni noben kompliciral glede tega, če si še zase vzel za pit. Potovali pa smo prek Intelekte, ki je bila lansko leto daleč najcenejša za Vincci.
Pozdravljena,
Tudi midva s fantom sva bila lani junija 14 dni na Djerbi – Vincci Djerba resort. Kar se tiče hotela res same pohvale. Animatorji se res vsak dan trudijo, da gostom ni dolg čas. Ker še nimava otrok, za All ne znam povedati, sem pa čula pohvale od ene družine z 2 majhnima otrokoma – so v tem hotelu letovali že 2-krat.
Res pa je, da je alkohol kar precej drag – dobiš ga pa samo v hotelih.
Plaža je oddaljena kakih 400 m, lahko pa se zapelješ s hotelskim vlakcem, ki vozi na cca. 30 min. Na plaži so ležalniki, pedalino in kanu brezplačni.
Travo, ki jo valovi nanašajo na obalo, so vsako jutro očistili. Med hotelom in plažo sta tudi dve trgovinici s fiksnimi cenami in ena restavracija.
Drugače pa je prevoz s taksiji po Djerbi zelo poceni in varen, tako da se lahko brez skrbi odpravide v Midoun, Houmt Souk, ali pa kam drugam.
Želim vam lep dopust, če pa te še kaj zanima, kar vprašaj.
lp,
G
Smo bili lani junija v VDR. Zelo lepo in prijazno.
Smo imeli PP in smo hodili v ” italijansko restavracijo ” na poti do plaže na fantastični brik ( tunin, jajčni……Kar sline me napadejo)
K ” francozom ” v nasprotni smeri pa smo hodili na ribe. Imajo fantastične male zalogajčke kot pogrinjek.
Smo si prinesli od alkohola nekaj močnega od doma – pivo pa dobiš v vseh hotelih in restavracijah. Meni se ni zdelo tako drago oz. imam filozofijo – grem na DOPUST in ne na šparajne – pa tud, če bomo naslednji mesec smo krompir in skuto jedli.
Forum je zaprt za komentiranje.