Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Florida (Miami)& New York

Florida (Miami)& New York

Torej poleti (avg-spet) se odpravljamo na to pot 3 punce (21,21 in 20 let). Časa imamo nekje od 3 tedne do mesec in pol. Budget je pribl.4500€ /osebo..

In imam par vprašanj za tiste, ki ste že bili..

* je preveč “tvegano” v avgustu bit v Miamiju zaradi vremena?
* koliko časa bit kje in kaj si vse pogledat?
* kje spat (npr. konkretno iz izkušenj 😉 )
* kako potovat.. ok v NY je itak podzemna, kaj pa v Miamiju?
* kje najceneje dobit multi-stop letalske karte?
* ostali nasveti, opozorila…

Hvala, Maša

Ciao!

eno opozorilo….

Če bo ta najmlajša punca takrat še vedno stara 20 let,boste imele težave(vsaj kar se nočnega življenja tiče).Če je pa vaš namen izključno sight-seeing pol je ok,drugače so pa
američani neverjetno dosledni,kar se tiče preverjanja polnoletnosti.
LP

Hvala za opozorilo.. vem kako je s tem, ker sem bila pri 17letih sama v Ameriki.. Sam se Fake ID se da … sploh zato ker punca zgleda za najmanj 25 😉

haj!

Jaz sem bla tudi pri 22-tih s kolegico v Miamiju, stanovale pa smo v Naplesu pri oji žlahti v privat golf clubu.Nama je blo dovolj 3 dni za Miami.Po dolgi turi zahodne amerike se nama ni dalo kaj preveč klatit po Miamiju.Obvezno si preberite Lonely planet in se izogibajte nevarnih predelov.Mimogrede se zgubiš oz. zaviješ v napačno smer.Ljudje so vedno pripravljeni pomagat, celo pred nama sta dva stara vozila da sta nam pokazala iskano smer.
Me sva ble samo na plaži South beach vzdolž nje pa je bar pri baru in nočni life.Ker boste brez moških se bodo kar hitro lepili na vas, pile pa boste zastonj na njihov račun:)Me smo celo jedle gratis pa celo skupaj sta se dala s kolegico.To so moje izkušnje.Glede cen, bolj kot je hotel oddaljen od plaže, ceneje je.Povprečno(oddaljeni) se gibljejo okoli 50 USD.Po mojem so hostli bolj ugodni.me sva imele rent a car tako da ne vem kako je glede transporta, je pa sigurno.

V NY mi je blo dovolj max. 3 dni.1.dan za severni predel Manhatna Central park, 2. dan južnidel morda ogled kipa svobode-možna 3 urna vrsta čakanja in 3.dan pa malo shoppinga in na srečo so bile še razprodaje (julija).Pojdite na Empire state building, vstopnica je bla 20 USD, se pam splača.
Ostalo je en sam kaos podnevi in ponoči.Vse je skozi odprto.Še to, denar dvigajte na banki in plačujte z gotovino!!!Jaz sem s kartico in so mi jo prekopirali na skrivaj ter jo kasneje zlorabili za 500USD!!!Saj je potem naša banka vse rešila, sam je trajalo.Psihično da ne govorim.Priporočljivi so tudi travel čeki ob predložitvi potnega lista.Fajn pa je imet 21 let. ker so zelo dosledni in strogi.
NY me ni prevečočaral, mogoče zato ker sem pred njim vidle lepše kraje.Je en sam beton.kakor za koga.
Nekateri hoteli imajo zrihtan taxi za na letališče gratis.Aja hotel je stal za 3 noči 300 USD soba z zakonsko posteljo.Ta je bil najin.Mislim da se vam splača vzet hostel, avtobus ki vozi non stop je tudi poceni, mislim da je blo za en dan 5 USD.
Glede notranjih letov nevem nič, vem pa da so dragi za nas.kaj pa ne bi raje najele avta?Gorivo je zelo poceni.
Če vas še kaj konkretno zanima, pišite.
Pa srečno!

V mojem profilu je prilepljena slika iz Miami beacha, nora plaža.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close