Do Indije z avtom
V spomladanskem času imam namen iti z avtom do Indije – ja, pot starih Hipijev.
😉
Ker vem, da je 100% že kdo od vas to storil, bi prosila, da me kontaktira na email naslov ali pa pod temo napiše kaj koristnega.
Zanima me predvsem kje ste šli (do Turčije, Iran, Pakistan, Indija), če ste šli mogoče pogledati še v Nepal, Tibet …
No, vprašanj je preveč, da bi jih naštela. Se pa zelo veselim, če se kdo javi s takšnimi izkušnjami za klepet ob kavi.
LP
Meni je lani skoraj uspelo 😉
SLO, HR, hmm kakšna je oznaka za Srbijo?, BG, TR -> v Iranu (Shiraz) sem obrnil.
V Indiji in Nepalu sem se pa vozil z busom, tako da približno vem kako je s cestnim prometom.
Na kratko: cela pot brez karšnihkoli problemov, TR-črpalke zelo pogoste, a gorivo bistveno dražje kot kjerkoli v EU, promet-nič posebnega; Iran-črpalke zelo redke a gorivo po smešno nizkih cenah, promet-kaos, predvsem v mestih; odsvetujem nočno vožnjo – tudi na avtocesti ti lahko nasproti pripelje kaj neosvetljenega.
Indija-sem si rekel, da se se po njihovih cestah ne peljem nikoli več. Ja, res je kriza.
Nepal-je kar bolje, kot v Indiji (sam hudič je, ker je treba priti do tja hehe).
Kitajska-praviloma ne moreš s svojim avtom. So neke izjeme, če dobiš dovoljenje, a se tudi potem premisliš, ker te vsak dan vožnje stane 200+ USD.
Če se boš odločila za pomlad – naj bo zgodnja. Konec maja, začetek junija so bile temperature v Iranu že okrog 40 – lahko si predstavljaš kako je v avtu (v mojem primeru je bila Lada Niva – kljub odprtim oknom ni bilo za preživet) – pa z vsakim km proti V in z vsakim dnem proti poletju je bolj vroče.
Aja – za pot potrebuješ mednarodno vozniško dovoljenje (AMD) in carnet de passage (AMZS)
Zdravo!
Sicer nisem šel z avtom od tu do Indije, sem pa enkrat prevozil nekaj tisoč km po Indiji z avtom, enkrat pa sem šel od tu do Irana (do Pakistanske meje) z motorjem.
Če odštejem Pakistan, ki ga ne poznam, je ideja čisto OK. Kar nekaj ljudi pa poznam, ki so pot opravili.
Če boš vprašala bolj natančno, dobiš tudi odgovor.
lp
bv
Sem se spomnil – prjatu Duško je bil tudi na tej poti. Prvič sva se naključno srečala daljnega ’98 v Isfahanu, lani pa povsem načrtno ob jezeru Van, ko se je že vračal iz V.
Poglej: http://www.ramayana.si/tour2005.htm
Forum je zaprt za komentiranje.