Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kazahstan, Uzbekistan

Kazahstan, Uzbekistan

Poleti bi šli z avtom do Kazahstana in Uzbekistana. Zaenkrat zbiramo bolj splošne info.

Se je kdo zadnje čase potepal kje tam doli?

lp

bv

sem se potikal tam doli v začetku lanskega leta…kaj te zanima?

Lp

V glavnem prevoznost cest in podobne zadeve…

lp

bv

Morda želiš LP Central Asia. Posodim za eno leto.

Pokliči.

LP!

Ulrik

Morda želiš kdaj prebrati knjige, ki jih ponujaš?

Kmalu boš ugotovil, da so popolnoma neuporabne za področja, kjer ni masovnega turizma…

Tako da prosim ne teži, Samo!

lp

bv

…misliš, da razume angleško???

Misliš, Samo?

Saj sem napisal po japonsko, kaj ne vidiš?

LP pa itak dobiva zato, ker kot vnet popotnik pošilja “svoje” izkušnje na LP in dobiva knjige kot nagrade. Tako da ne rabi znat angleško, saj za Copy/paste ne rabiš govorit jezika.

lp

bv

Pozdravljen Bojan,

Cestne povezave so presenetljivo dobre, predvsem med večjimi mesti, tako v Kazahstanu, kot v Uzbekistanu. edino območje Kazahstanskega Tien Šhana je malce bolj divje, kar pomeni, da se večino cest v tem gorovju odpre in postanejo normalno prevozne ko skopni sneg, tam proti koncu junija.

Lp

Havla, Sami!

Potem misliš, da je možno s kako Nivo prevozit nekaj večjih krajev in nekaj mirnega podeželja v enem mesecu?

Kako si šel tja in nazaj?
Mi bi tudi to prevozili z avtom.

Prednost mi je, ker sem obe varianti (turško in rusko) najmanj enkrat že prevozil.

Kaj si ti tam hodil in kdaj?

lp

bv

Pozdravljev Bojan,

V Uzbekstan sem prišel iz Turkmenistana (prej sem bil v Iranu), potem pa nadaljeval čez Kazahstan (Almaty) v Kirgizistan , na štop (da ne bo pomote, seveda sem plačal za vožnjo) in z busom…en mesec pa je pogojno zadosti, predvsem če ne misliš iti po celem Uzbekistanu (Od Khive do Fergane)…in celem Kazahstanu, kateri pa je zelo velik. Je pa res da se vse da, samo moral boš zelo hiteti. Lada Niva bo vsekakor kos tudi bolj zahtevnim cestam… predvsem Kazahstanske so v presetljivo dobrem stanju.

Mesteca svilene poti so zelo zanimiva in različna, tako da se ti splača vzeti malce več čas, da začutiš njihov utrip…zame najlepša je pravgotovo Bukhara…resnično ti predlagam da si tu vzameš čas.

Lp

PS: tam sem bil v začetku lanskega leta

ej bojano ati misls kej umret kt ze mal str pa tvoje izjave tud dej se mal pomatrej pa to cim prej nared umri seveda

Zdravo, Sami!

Če imaš čas, bi se enkrat dobila na kakem piru, da te malo bolj izprašam…

Sem iz Lj. Sem ti poslal sporočilo na tvoj mail.

Umbabazi – obljubim, da ti bom naredil to uslugo… Do takrat pa se bom še malo potepal, verjetno tam, kjer ti nikoli ne boš hodil.

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close