Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice električni adapter

električni adapter

ŽIV!

Zanima me, če kdo ve, kako je z električnimi adapterji in električnimi vtičnicami v Argentini???
Ali rabim adapter ali ne?

Hvala, Martina

ja in ne

ponekod imajo stare vtičnice (okrogle z dvema luknjama) – paše naš vtikač
drugje so pa s tremi luknjami

vsaj pri napetosti ne bo težav

potem je verjetno pametno da ga vzamem, ali pride naš vtikač tudi v vtičnico s tremi luknjami (pa še eno bedasto vprašanje – kje to kupim?)
🙂

Predlagam ti, da kupiš univerzalnega. Ko lahko vtakneš noter katerokoli kombinacijo, ven gre pa enkrat šuko, enkrat klasičen, enkrat s 3 rogli, itd.

Jaz sem ga imel s seboj tudi na Kitajskem, pa je čisto OK funkcioniral.

Kupiš ga pa lahko v kaki Elektronabavi ali drugi trgovini z elektromaterialom.

Mislim da ta boljši stane okrog 2 jurja.

lp

bv

v drzavah,kjer imajo drugacne vticnice,prodajajo adapterje.tako ni nobenega problema.jaz sem, naprimer, v angliji moral kupiti adapter.

Bi ti vseeno predlagal, da si ga kupiš še doma. Saj veš – Murphy – takrat, ko ga boš rabila ga ziher ne bo nikjer 🙁

Tudi v trgovinah ala Obi, Bau****,… ga imajo

Btw. naš vtikač v vtičnico s 3 luknjami ne gre niti na silo :))
So (pametno) naredili luknje pravokotne oblike in jih razporedili v “nestandardni” razdalji za naše vtikače.

se strinjam… nabavi adapter prej… ker nikoli ne ves… ni pa fajn prve dneve potovanja iskati prav ta adapter, je bolj pametno delati kaj drugega…

kot je nekdo ze rekel, dej ene 2-3 jurje… jest sem za fotra kupil najcenejsi adapter v Conradu (cirka 800SIT), samo je zadeva kar neprakticna (npr. jest imam samo 3 prikljucke in pasejo prakticno povsod, saj se dajo se nekaj spreminjati, ta adapter pa ima 5 ali 6 locenih enot), da je sigurno ne bi nosil na daljse potovanje…

http://kropla.com/electric2.htm

HVALA vsem!!!

Tista srednja luknaj je sam zaradi varnostnih razlogo in lahko not vtaknes kak zobotrebec oz kaj bolj konkretnega, da si s tem omogocis prikljucitev tvoje naprave. Meni je to cisto fejst delovalo in sem mel eno stvar manj za nositi.
Drugace pa vecina npr. digitalnih kamer,… deluje pr napetosti od 110-240 V oz. delujejo adpterji, ki jih dobis zraven za polnt baterije, ce lahko not vtakenes mora delovati (no za vsak primer poglej kajpise naz zadevi, k jo mislis priklopt). Skoda nost okoli adapter, ce to ni nujno potrebno.
Drugace pa v Argentini se nisem bil in ne vem kaksne standarde majo pr elektriki.

Žal tudi z zobotrebcem ne bo šlo :)))))))

>>So (pametno) naredili luknje pravokotne oblike in jih razporedili v “nestandardni” razdalji za naše vtikače

včasih se v kakšnih kopalnicah najdejo vtičnice za brivnike, sicer je napetost nižja, ampak če imaš malo več časa lahko brez problemov napolniš baterije brez adapterja, ker so te vtičnice kompatibilni z našimi slovenskimi aparati…enkrat sem ga pozabila pa sem preživela 1 mesec brez, včasih jih imajo tudi na izposojo v hotelih, hostlih..prodajajo pa jih tudi na vseh večjih letališčih..

lp in srečno pot,

katja

Pravzaprav bi slo, sam malce bolj porines, k je bla razlika tko al tko minimalna… Kakorkoli, ce je men slo, zakaj drugim nebi slo. Sicer pa je moznso, da imajo kje stekarji se malce vecjo razliko in bi mel vecje probleme.

ti pove iz prve roke – ponekod imajo oboje vticnice, vendar v vecini samo njihovo. torej rabis adapter

lp iz Buenos Airesa

Kva pa ti sred noči s štromom :)))))

Lepo se imej v Argentini še naprej!!!

a so zrezki ok? 😉

Jst ti bom tud iz prve roke povedal, da tudi “njihove” vtikace marsikje lahko uporabljas. Preizkuseno! Z malo iznajdljivosti in malenkost sile. V nekaterih primerih je bilo malce tezje in ne glih priporocljivo.
Koliko razlicnih standardov pa so po svetu uvedli nebi vedel in sem ze napisal, da je mozno, da ti ponekod to ne bo uspelo. Ce to velja za Argentino pac tough luck:).

nevem,zakaj toliko komplicirate glede teh adapterjev.v vsaki drzavi,kjer imajo drugacne vticnice,prodajajo adapterje,zato ni potrebe nekaj na silo tlacit.

Pa saj so itak čisto majhni..moraš imeti že smolo če ti ravno toliko prostora zmanjka:))! Kupiš ga (jaz sem dal okol 2000sit) in ga pač neseš seboj..itak če ga ne boš rabil ti bo prišel pa kdaj drugič prav! Lahko pa seveda narediš tudi tako kot je rekel predhodnik…enostavno ga kupiš kar v tisti državi…Lp

…malo casovnega zamika…

zrezki so zakoooooooon. v san telmu najdla eno super super parilla restavracijo!! priporocam!!

dulce de leche?!? mnjami…

http://www.lonelyplanet.com

Majo za vsako drzavo zelo lepo napisano in se narisano. Nov dodatek osnovnim podatkom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close