Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice MALEZIJA, MT.KINABALU,IDR.

MALEZIJA, MT.KINABALU,IDR.

Živjo!

Prosim za info, če je kdo šel na goro Kinabalu? Kakšna je pot, težave z aklimatizacijo, greš lahko brez vodnika, idr. čim več koristnih info….

Kaj se bolj splača ogledati Nacionalni park Cameron Highlands ali Taman Negara?

Rada bi šla tudi na otoke, plan imam obiskati Pulu Langkawi, Kecil, Tioman, so vsi vredni obiska?

Se splača ustavljati v Kota Bharu, Kuala Terengganu-kaj je tam za videt?

Hvala za ažurne info, potujem že to soboto…

LP

Mogoče si lahko kaj pomagaš s tem linkom:

http://planinskivestnik.com/w3/arhiv/2001-12/06.htm

ojla,

sama sicer na Mt Kinabalu nisem šla, drugače pa kot sem slišala od drugih popotnikov ki sem jih srečevala na poti, je to kar zahteven vzpon. Na vrhu je mrzlo, piha, nekateri so imeli probleme z višino, mislim da trek traja cca 4 dni…povsod pa poudarjajo da moraš imeti dobro kondicijo in izkušnje s podobnimi vzponi..

kar se tiče parkov, ki jih omenjaš je pa tako..jaz v Cameron Highlands nisem šla, ker so tam večinoma čajeve plantaže, ki sem jih že dostikrat videla in se mi zato ni zdelo tako pomembno in zanimivo..zato smo se raje odločili za obisk Taman Negare. Je pa ena stvar, če misliš preživet večino časa potovanja na Borneu preden greš na polotok (kot smo to storili mi), se ti Taman Negara ne bo zdel tako “veličasten in zanimiv” kot bi se ti morda če bi obiskala samo polotok, ker na Borneu je narava definitivno neprimerljiva s polotokom.

za otoke je pa tako, da so pomoje bolj ali manj vsi podobni, kar se tiče plaž in ostale ponudbe…za Tioman pravijo da je eden najboljših za potapljanje in snorkljanje…jaz sem šla na Perhentian (3 dni) in je bilo šprav tako super. predel okrog Langkawija sem spustila, ker sem imela na polotoku le slabih 10dni časa…

hm za Kota Bahru mogoče edino kaki nakupi..drugega nimam v spominu..

no upam da sem ti kaj pomagala,

lp, katja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close