Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice MAROKO – backpack

MAROKO – backpack

Ker se v zečetku decembra z ruzakom odpravljam v Maroko me zanima kaksno vreme je tam, kako je s prenočišči, transport, cene. Kaj nikakor ne smem spregledat? Kakšna se vam zdi dežela na splošno?

Vsakršne informacije bom zelo vesel.

Morda želiš Lonely Planet. Pokliči.

LP!

Ulrik

Pozdrav, jaz sem bil v Maroku januar – februar. Vreme je bilo proti Evropi super, bolj si šel na proti jugu,bolj je bilo toplo.

Tam nekje okrog Essauere je bilo cez dan tudi do 25 stopinj. Cene so proti drugi severnoafriskim drzavam nizke, lahko spis ze za 5 eurov v sobi, hrana je poceni. V primerjavi z Egiptom so cene vsaj polovico manjse, proti Tuniziji pa sigurno 3 x.

Ce te zanima kaj konkretnega pisi na rubio_sanchez@yahoo.com

l.p.

Lep pozdrav, sama sem bila v maroku oktobra lani,vreme pozimi ni tako slabo, kakor vem, okrog ifrana majo sneg, sahara je pac sahara, drugace ni panike. Meni je bilo sicer lazje, ker sem okrog hodila z domacinom, prenocisca niso nekih astronomskih cen, odvisno kako zahteven si in spet v katerem mestu si. Transport je poceni zadeva, vlaki bolj kot avtobusi, previden bodi z busi, ker te hitro prinesejo okrog, obljubljajo nebesa, dobis kisto, po navadi je bolje pristopiti do okenca, kjer sameva 1 sam prodajalec, brez 100 drugih kvazi prodajalcev pred okencem. Ponavadi so malo drazji, avtobus pa dobis udoben. Lahko se vozis s taxiji, tudi na dolge relacije, ni drago, je pa naguzvano;) Pisem ti zelo na splosno, ce te zanima bolj podrobno, uporabi email, ti bom z veseljem odgovorila.
Srecno!

Tudi sama razmišljam o decemberskem enomesečnim Maroku.
Imaš letalsko karto? Kje, za koliko..?

Za letalsko karto poskusita na http://www.atlas-blue.com, edini problem – najblizje letalisce, od kjer se leti je milano-malpensa in leti samo v marrakech ali agadir. Do milana so bile neke povratne karte za vlak, dosti ugodno.

Ryanair leti v Fez, Marakeš in Agadir (mislim, da te tri) iz Londona in Bruslja, do tja pa lahko prideš z Wizzairom ali Easyjem.

Lp, mm

Mm

Hvala…karte že imava..pa vseeno Thanks

Klavdij

Pozdravljeni,

s prijateljem sva bila septembra v Maroku. Naj povem, da nisva nobena razvajenca, videla sva že velik del sveta in tudi od Maroka sva veliko pričakovala. Odločila sva se, da ostaneva tam en mesec, vendr lahko zdaj povem, da za Maroko ne potrebujete več kot 15 dni pa vidite tako rekoč vse. res je, da sva sama vzela za en teden rent a car, ki je kar drag, 60 evrov na dan. Potem pa so se stvari samo še ponavljale, obalo imajo za nič, tako da še to ne moreš izkoristiri, razen če greš v hotel za 45 evrov. Torej- moj dobronamerni nasvet -Maroko en mesec je občutno predolgo.
U

V Maroku sem bil celo zimo 2005/06 s kombijem in ti povem da nisem vsega videl pa je kaj videti , razen obale ki jo res lahko izpustiš . Če prečiš atlas pa je povsem nekaj drugega . po maroku sem prevozil cca 4000km tako da ga dobro poznam , če nisi našla nič zanimivega pojdi raje kam drugam -mogoče šmarna gora. V maroku sem bil že drugič pa mogoče še grem .Prvič sem ga prečil iz Alžirije iz sahare , drugič pa iz Ceute do skrajnega juga po notranjosti in nazaj ob obali . ČAO

Se strinjam z Branimirom – glede zanimivosti in pestrosti Maroka. Sam sem ga obiskal 3x in še vedno razmišljam o vrnitvi. Obala se res ne more primerjati s tisto na Maldivih 😉 a je vseeno kar nekaj čudovitih predelov in za njihov ogled ne rabiš hotela za 45 EUR.
O “ponavljanju” sem pa prav začuden – ni veliko dežel, ki so tako raznolike!!!

Branimir
Kako ti je uspelo priti iz Alžirije v Maroko?
Imam dolgoletno željo narediti sredozemski krog, a je po mojem vedenju meja med državama zaprta že dolgo vrsto let..

Šli smo z dvemi terenskimi avtomobili suzuki samuraj in daihatsu feroza iz Slovenije čez Italijo in v Palermu na trajekt za Tunis potem pa v Alžirijo in čez del sahare v Maroko . Mejo smo prečili v puščavskem delu kjer še ni bilo uradnega prehoda samo šotori . Nekaj denarja smo dali v pasoše pri izhodu, veliko so grozili z arestom ,pa z veleposlaništvi , drugače se je zakompliciralo , vzelo nam je kar dosti časa ampak problem je nastal ob izhodu iz Maroka ker v pasoših nismo imeli vpisane avtomobile, pa se vse reši samo na njihov nivo se moraš spustiti ( neomejeno časa in podkupnine ) pa delat se francoza.drugače je Alžirija zakon kljub nevarnostim ( roparski beduini,lahko si ob avto) malo ti mora biti vse ravno pa gre . Pot je bolj za extremiste.

Kolko ste plačali za trajekt iz italije do tunizije?

SORY SE NE SPOMNIM VEČ , NISEM RAVNO REDOLJUBEN OKOLI ZAPISKOV ,PRVIČ SMO ŠLI PA IZ SICILIJE ( PALERMO)V TUNIS PAR DNI PRED NOVIM LETOM IN JE BILA STRAŠNA GUŽVA KER GREDO VSI AFRIČANI KI DELAJO V EVROPI DOMOV IN JE TO NAJCENEJŠA KARTA ZA POT IZ TEGA DELA EVROPE ,TAKO DA JE MOGOČE BOLJŠE KAKŠEN DAN PO NOVEM LETU.LETOS PA SMO ŠLI ZA NOVO LETO IZ ALGECIRASA V CEUTO JE BILA PA KARTA POVRATNA ZA DVE OSEBE (OTROK GRATIS ) IN KOMBI 200 EUROV

Ok hvala… iz Algericasa sem v Ceuto ze sel z ladjo…. vendar brez avta zato me je zanimala cena.

l.p.

k.j.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close