bolivia
Kakršno vprašanje – tak odgovor (ej, Bolivija je večja kot Spodnji Duplek):
– temperature se gibljejo gor in dol
– najtopleje je v džungli, najhladneje pa v hribih
– zelo toplo in zelo mrzlo
– cene prenočišč so visoke, če spiš v delux hotelih in nizke na skupnih ležiščih
– hrana je v delux hotelih draga, na ulici pa poceni
– javni prevoz je na tleh poceni, v zraku pa drag
Kaj če bi si za začetek od Samosa/Ulrika sposodil LP ali vsaj ene dve inet strani pogledal?
Boš lažje pametno spraševal in mi lažje pametno dogovarjali!!!
Malo poglej, na tem forumu je bilo že kar nekaj napisanega na temo Bolivija:
lpb
ojla
Bom poizkušal odgovorit na tvoje splošno vprašanje.
Sam sem bil v Boliviji poleti (njihova zima). V kolikor greš kratkem vedi, da bo tam kar deževalo. Glede na to, da večji del dežele leži zelo visoko boš potreboval čebulna oblačila – od flisa do kratkih majic. Pa ponča tudi ne pozabi (za dež).
Cene pa – je najcenejša država v J ameriki in v kolikor nisi željan luksuza prideš dokaj poceni skozi. Zapomni si le – BARANTAJ povsod! Tudi v hostlu si najprej oglej sobo in potem zdilaj ceno 🙂
Glede severa pa ti ne morem svetovati, ker nisem potoval po džungli.
Pa prijetno potovanje,
SMS
…hehe MarkoP pa zajeban tip.. :)))
Glede temperetur se moraš opredeliti glede na letni čas, oziroma vsaj mesec, kdaj potuješ pa ti bodo uporabniki lahko svetovali. Jaz osebno v Boliviji še nisem bila, bila pa sem lani septembra in oktobra v Peruju kjer se je takrat šele začenjala pomlad, letos 20. novembra pa grem v Argentino, kjer bo poletje… Južna Amerika ima letne čase obrnjene…
Potem pa je odvisno od nadmorske višine, kjer bo čez dan zmerno toplo, ponoči pa zelo hladno. Na Titikaki (na meji z Bolivijo) je bilo čez dan za kratke rokave, ponoči pa sem (vsaj jaz) rabila dva kovtra…
Upam, da ti je kaj pomagalo…
Martina
Ojla.
Mi smo bili letos julija. To je tam “vrhunec” zime. Prednost je da je sušna sezona, torej je lepo vreme. V celem mesecu Peruja, Bolivije in Čila nismo imeli nič dežja. Slabost je pa mraz. Bolivija je precej visoka (tisto kar popotniki ponavadi obiščejo), na Altiplanu precej piha veter, ponoči pa se temperature gladko spustiji pod 0 st.C. Če si malce nižje in je podnevi sonce zna biti pri kakih 15 – 20 st.C celo zelo prijetno.
Bolivija je najcenejša v Južni ameriki, vendar ne pozabi da te hočejo na vsakem koraku “nategnit”. Torej barantaj skorej povsod. Javni prevozi pa so od superležalnih avtobusov do “ko to tamo pjeva”, odvisno od povezave…
Nekaj je napisano tidi pod vtisi iz držav…
Lp
Andrej
Ojla.
Mogoče kaj dolgega le vzemi, za prvo silo. Drugače pa je dol cunj še in še. Jst sem kupil super dvojno sešit flis za mal več kot jurja. Bundo za smučat za 12 $, torej 3 jurje… V glavnem cunje so poceni, o kvaliteti pa še ne morem rečt ker še nisem nosil. Sem pa kupoval tudi štrikane kape, šale, kratke majce, vse v glavnem v Peruju in je zadeva čisto solidne kvalitete…
Lp
Andrej
Forum je zaprt za komentiranje.