London z osebno (wizz air)
Vem, da je VB članica EU in da je tja možno potovati z osebno izkaznico. Sem pa dobila neko informacijo, da če pripotuješ z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki, ti na Londonskem letališču komplicirajo, če imaš osebno. Menda slika na OI ni dovolj kvalitetna.
Zanima me konkretno, če je bil kdo pred kratkim z Wizz airom v Londonu?
Kako je s Check in-om na Brniku. Ali je dovolj samo naprintano potrdilo o plačilu in ti izdajo karte?
Hvala za info in LP, Mina
Joj Mina !
Kar pogosto potujem v London in mi niti na pamet ne pade, da bi se igral
samo z osebno. Še potni list mi običajno celi pregledajo in tečni so ( včasih ) z
vprašanji kam greš, kje spiš, kdo, zakaj ………….
Vem da se da priti na otok z osebno a kaj boš naredila, če naletiš na zelo pametnega carinika ?
Ne se igrat, če ni potrebno !
Pozdrav
Matjaž
mene so na stansteadu skrbno kontrolirali.potni list je policaj trikrat prelistal in me vprasal kje bom spal in podobno.videl pa sem kako so komplicirali,kdor je bil le z osebno izkaznico.jaz zato potujem vedno s potnim listom.v vednost,na vsaki meji ta lahko zavrnejo brez obrazlozitve,pa ceprav si v evropski uniji.seveda le tam kjer je se mejna kontrola.
Iz Londona sem se vrnil par dni nazaj, potoval sem pa z Wizz air-om. Resda sem imel potni list, sicer pa nikakršnih komplikacij, kar se tiče check-in-a. Nihče me ni nič spraševal, vse je potekalo gladko in hitro, tako v Ljubljani (Brnik), kot v Londonu (Luthon). So pa z menoj potovale tudi osebe z osebnimi in prav tako nobenih problemov. Je pa včasih resda odvisno na kako obmejno policijo naletiš oz. na koga (ki morda niti ne ve, da je SLO v Evropi, kaj šele v Uniji)
lp
Hvala za vse vaše odgovore. Ker so mnenja zelo deljena in ker sem bolj “ziherašica”, si bom kar priskrbela potni list.
Za gost-a glede kart.: če sem prav razumela na Brniku potrebuješ samo print rezervacije in ti izdajo letalske karte? Pa še to, kako si iz Lutona prišel do centra – vlak ali avtobus in kakšna je pribl. cena?
Hvala in lp, Mina
Ma, osebna je uradni dokument tako kot potni list za potovanje znotraj EU. Potujem zelo pogosto v Bruselj in nekatere druge države znotraj Schengena, pa mi niti na pamet ne pride, da bi nesel zraven (ali pokazal) potni list… In vedno z osebno hitreje pridem skozi, sem opazil, da je pri potnih listih precej več kompliciranja (listanje, skeniranje, …). Da ne govorim o pregledu dokumentov na Brniku…
Forum je zaprt za komentiranje.