Najdi forum

Zanima me, kako je v sharm el shaiku? Kako poteka izlet do Kaira in piramid ter koliko časa traja? Je možen let in koliko stane?
LP mojca

Živjo..

na to temo je bilo sicer že ful napisanega, pa vseeno..v sharmu sem bila pred 2 leti, in nameravam letos spet na obisk (k sorodnici)..ker sem se tudi jaz malo zanimala glede teh izletov v Cairo, ti lahko nekaj povem..Takrat sem šla z Globtourjem, na izlete sem šla do samostana sv. Katarine, v Ras Mohammad in s 4kolesniki po puščavi..Noben izlet ni bil v okviru Globtoruja, tam imaš cel kup lokalnik agencij, ki ponujajo te izlete za manj denarja.

Glede Caira je pa tako, da maš več možnosti. Z avionom te pride cca 120 – 150 evrov (verjetno odvisno tudi od tega kdaj v letu si tam), gre se za 1 dan..z busom se gre ponoči oz zvečer in se tja pride zjutraj, pogleda se muzej, piramide, malo maš časa za kosilo in obisk tržnice, mogoče še kaj, in potem z busom nazaj, pride se ponoči naslednji dan. Razdalje je okoli 650km. Tretja možnost je vzet taksi. Ta je ugodna če ste recimo 4 v avtu, ker cene najema taksija za 1 dan so dokaj nizke in se to bolj splača, na začetku se z voznikom zmeniš kaj vse bi rad videl in se zmeniš za ceno..mogoče se je dobro zmenit kak dan prej.

Poglej še malo stare teme, ali pa kakšno internetno stran..drugače pa upam da sem ti kaj pomagala, pa lep dopust, lp

katja

Zahvaljujem se ti za tvoj zelo prrijazen odgovor in se že veselim potovanja…
Kaj pa še ponujajo po hotelih poleg omenjenih izletov?

kakšni so gostje…. bolj evropejci, mladi, stari.. ali celo kakšni arabci z 10 ženami…
so dame zelo urejene zvečer in kaj rabim poleg kopalk čez dan..
Ali je treba biti pri hrani kaj posebno pazljiv zaradi morebitnih črevesnih zadev?

Upam, da je koralni greben dovolj zanimiv in da je morje toplo in čisto.Greva počivat in uživat.
lp mojca..

ola,

ok, glede drugih izletov:
poleg tega kar sem napisala, ponujajo še ogled rdečega kanjona, pohod na Mojzesovo goro, neke večerje v puščavi, izlet v Dahab – tam je vse bolj umirjeno, veliko mladih, tam se splača tudi kaj kupit ker je ceneje kot v Sharmu..vsekakor pejta en dan ali večer v Old Sharm (greš na taksi), z ladjo greš lahko do otoka Tiran, ma teh izletov je kot hočeš…samo najprej malo poglejta za cene da vaju ne bodo opeharili…

hm, gostje..takrat ko smo bli mi, je bilo presenetljivo veliko rusov, potem pa italjani in nemci..pridejo tako mladi, kot stari, veliko je mladih družin

zvečer se veliko dogaja in je kar živahno, zato so seveda vsi temu primerno tudi oblečeni, pa tudi po hotelih in to (sicer je pa odvisno v katerem hotelu si)…tko da kar vzemi tudi kaj lepšega…

kar se tiče hrane..jaz sem dosedaj kjerkoli sem bila, sem jedla vse brez nekega straha pred zastrupitvijo in moram rečt da sem imela probleme samo v Indiji (1 tedenska driska :)), tako da brez skrbi, v hotelih (teh ta boljših) baje kuhajo z vodo iz steklenic…ti kar jej, ker majo dobro hrano :), ne pit vode iz pipe in mogoče zjutraj vsak dan rukni malo viskija pa bo…

Koralni greben je bil meni osebno res všeč (bila sem že v Avstraliji, Maldivih…) in moram rečt da me je ta v Egiptu (tisto kar sem ga videla) kar malo presenetil…v pozitivnem smislu seveda..

no tko, upam da sem ti odgovorila na vse, pa uživajta, lp

katja

Živjo, ker sem imela težave pri pošiljanju sem ti poslala na mail.

ok katja
komaj čakava da greva… 2.12. bo kmalu tu… res ti hvala za odgovore..
A masko in plavutke naj vzamem s sabo?
lp mojca

Ja če jih imata pa če masta prostor v prtljagi kar vzemita s sabo, sicer si lahko tam sposodita, ampak ni ravno poceni, pa mogoče jo bosta rabila več dni..pri nekaterih hotelskih plažah so tudi kakšni ostanki grebenov, kjer je tudi dosti rib, tako da se izposoja ne splača..

lp, pa lepe počitnice

katja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close