Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Indija, načrt za 1 mesec

Indija, načrt za 1 mesec

Pozdrav!
Konec novembra grem za en mesec v indijo, pa se mučim z načrtom..
Ne bi se rada prenaglila in si zastavila nek opis poti, ki sploh ni izvedljiv, če bi se rada nekje tudi ustavila, kaj videla, doživela, (za)čutila..

Mogoče mi predlagate kako turo po tej deželi?

Priletim v Delhi. Okvirno sem razmišljala o poti: proti Varanasiju, nekam proti jugu Pondicherry, Goo, Bombay..

Ne vem.. Imate kak predlog?

ojla,

ne vem sicer kaj te bolj zanima, sama sem v 1 mesecu uresničila tale plan: priletela v Chennai, naprej počasi do Kerale, iz Cochina letela v Bombay- tam obiskala znance in od tam naprej letela v Varanasi in naredila tipični trikotnik (varanasi, agra, jaipur), s tem da sem vmes obiskala tudi Kajuraho.

Pot je trajala malo več kot mesec, najbolj me je navdušila južna Indija- je res, da sem bila tam 1 mesec po cunamiju, tako da je bilo manj turistov, in je bilo zato še bolj pristno in lepše. Mene je Kerala dobesedno uročila, tudi ljudje se mi zdijo na jugu bolj prijazni in odprti, narava je čudovita…

V Goi nisem bila, iz Bombaya sem raje naredila izlet v hribovito področje (Lonavala), ter obiskala bližnje plaže (npr Alibad, proti jugu) in bilo je čudovito.

Kot sem rekla, odvisno od tega kaj te zanima…odvisno tudi od kje letiš nazaj..me smo letele nazaj iz Delhija, tako da ni bilo treba delati krožne poti nazaj v Chennai….Vseeno mislim da je 1 mesec dovolj časa da si ogledaš Delhi, Agro, Varanasi in Kajuraho (če imaš možnost ga ne izpusti) in greš potem še malo proti jugu do Goe..Bombay kot samo mesto ni nič posebnega..obiskale smo par galerij in trgovin, tržnic in šle z barko na bližnji otok gledat ene poslikave in jame…Bombay je grozno umazan in prenatrpan, tako da imaš npr 2 dni čisto dovolj..raje nameni več dni ogledu juga Indije..če ti uspe…

če maš še kako vprašanje, sem ti na voljo,

lp, katja

katja.m, kaj pa je tako zanimivega v Kajuhari, da jo je potrebno obiskati. Nikjer namreč nisem zasledil omembe tega kraja in me resnično zanima, kaj je tam vredno ogleda.

lila, na tvojem mestu bi si absolutno ogledal Agro (Tadž Mahal je prekrasen, ogledal bi si ga, preden se sesuje), Varanasi, predvsem pa mi je bolj zanimiv Jug.

Hvala za nasvete!
Zdaj sem pregledala zemljevid, pa nikjer ne najdem mesta Kajuraha. Kje je? Bolj na severu, kajne?
Ja, zanima me jug, veliko berem, da je zelo vreden ogleda, težko pa je narediti nek racionalen načrt, ne da bi pretiraval, ker je časa le en mesec..

angleško se napiše: Khajuraho…..potem se pa iz Googla kar vsuje 😛
Vaš link

meni je bil pa zelo všeč Jodhpur

No ja, alternativna pot, ce ne gres na jug proti Goi…

Delhi – Jaipur – Pushkar (ne vem sicer kaj sem pricakoval, vendar je bilo prevec turisticno – je pa verjetno dozivetje takrat ko je tu kamelji festival, 3h z vlakom od Jaipurja od tam zelo rough voznja z busom skozi puscavo in vasi do Jodhpurja) – Jodhpur – Jaisalamer (lahko gres alternativno cez Bikaner, pa si pogledas Jaipur in Pushkar, Jodhpur na poti nazaj) – Udaipur (moras iti nazaj skozi Jodhpur) – Agra (spalnik skozi Jaipur, lahko da je treba v Jaipurju presesti, ce gres proti Jodhpurju skozi Bikaner se ustavi v Jaipurju nazaj grede) – Jhansi – Khajurao – Varanasi – spalnik v Delhi – Amritsar (zlati tempelj, meni osebno eden izmed viskov potovanja + menjava straz na meji s pakistanom) – Delhi…

Nekaj je avtobusov, nekaj pa vlakov… To je po moje cisto dovolj za 1 mesec…

Drugace mi je bil pa od teh krajev najbolj vsec Jodhpur…

Ti pa skoraj predlagam Rajastan, kjer je ravno od novembra do januarja najboljsi cas za potovanje, saj ni prevroce… (hkrati je pa sredi noci lahko zeloooo hladno – vsaj v puscavi, tako da le ne pozabi flisa)

Pa ni ravno jug vreden ogleda?
Vsi mi namreč bolj ali manj svetujejo, da grem tudi na jug..

Odvisno kaj bi rada videla.
Kar ti ponuja celoten Rajastan, pa Agra, Delhi, Amritsar, nenezadnje tudi Khajuraho in Varanasi boš na jugu zaman iskala.
Želiš palme , morje in pesek – na severu tega nimajo.
Konec koncev boš tudi žuriranje in duhovno razsvetljenstvo težko našla na severu 😉

Se strinjam, da je vse odvisno od tega kaj so želiš videti..glede na to da si rekla da priletiš v Delhi bi se morda res splačalo narediti krog tam gor, tako kot je npr opisal JorgeBen….meni osebno je bil jug všeč zaradi neverjetne prijaznosti in nevsiljivosti ljudi, narava je krasna, ne samo plaže in palme…recimo Backwaters v Kerali, park Periyar, Mysore, Cochin in vsa ostala mesta…čisto drugače kot na severu….

ja prej nisem čisto prav napisala, sem pozabila da se točno pravilno napiše Khajuraho, tako da bi ga morala iskat pod tem imenom…drugače pa je to mesto s cca 10.000 prebivalci, tam je ful templjev z motivi iz Kamasutre (ogrog 25 templjev). Poleg tega pa je tu vse veliko bolj umirjeno kot drugje, me smo šle tudi v bližnji park Panna, ki sicer ni zelo znan, je pa krasen oddih od vsega džumbusa, tako malo za sprostitev…če imaš čas se splača pogledat..je pa to mesto precej odmaknjeno, obstaja avtobusna povezava, ali pa avion, npr iz Varanasi-ja

lp, katja

Res je, odvisno kaj želiš videti… Meni osebno je bil Jodhpur zelo všeč, in sem se tam odlično počutil… Npr. Agra pa je bila mesto, ki sem ga želel čimprej zapustiti… Nisem pa velik ljubitelj plaž (ne vem, kar sem doslej videl “sanjskih” plaž so me skoraj vse zaradi komercializacije več ali manj razočarale), morja zato je moje priporočilo letelo na sever in tudi nisem šel pretiroma daleč na jug… Je pa jug nekaj kompletno drugega… Zato bi na tvojem mestu sedaj popotoval en del Indije (razdalje so resnično gromozanske!!), naslednjič pa drugi… Brez veze je letat z enega konca Indije na drugega, in hkrati ne spoznati dovolj enega konca…

Je mogoče v indiji kako zanimivo glasbeno mesto? kjer se igra veliko glasbe, da kupiti instrumente..?
Zanima me tudi, katero mesto ima možnost, da se priključiš kaki meditaciji?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close