tenerife
Ojla, bla lani decembra na Tenerifih, za videt je ful stvari, usedeš se na bus ki pelje skoraj po celem ototku, v gorske vasice, Masca – ful priporočam, pa ena ribiška vas na severu otoka – pozabla ime,– jest sem se tut kopala, ni blo mrzlo, čeprav je 3 dni skoz rosilo po malem,… tako drugače pa ni mrzlo, razen ko sonce zaide. Se da it tut na vulkan Pico del Teide – na krater in pa potem tudi vse do vrha – zelo priporočam ker je nora pokrajina.. čisto na vrhu pa sneg.
U glavnem en teden oz. max 10 dni videš vse,..
Lp
Tina
Sem bil pred dvemi leti januarja na Tenerife, je bilo kar precej oblacno in skoraj vsak malo dezja. Ja pa bilo tudi zelo lepo, ker je bila potem vedno mavrica, na vulkanu zelo mrzlo. Pa na vulkanu je bila vedno megla, tako da sem Teide videl le enkrat. Za kopat je bilo kar mrzlo,voda okoli 18 stopinj.
Lani pa sem bil konec marca na La Palmi, vreme mnogo bolje, toplo, soncno in tudi voda bolj topla.
Drugace pa na Tenerifi smo imeli rent-a-car, se splaca, je kar ugodno… Najbolj vsec mi je bila soteska Masca… in pa pokrajina na vulkanu – podobno kot kanjoni v ZDA… In pa oranze rastejo povsod, ter so zelo okusne – banane se niso bile zrele.
lp
Cene v trgovini so zelo podobne našim ali celo cenejše.
Bencin 0,7 – 0,75€
Rent a car: recimo za 4 dni sem dal 100€ (Cicar – sem uporabljal na štirih otokih, ker imajo veliko poslovalnic in sem lahko oddal drugod kot sem prevzel).
Drugače pa poleg tistih stvari kot so napisali drugi, moraš obvezno na vzhodni del – lepe gore.
Je pa vse prirejeno za Nemce in Angleže (fuzbal pa to)
Forum je zaprt za komentiranje.