Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mehika – nevarnosti

Mehika – nevarnosti

Vem da je že dosti napisanega o Mehiki, vseeno me zanimajo vaše izkušnje z varnostjo in sicer predvsem sledeče:
– kako verjetno je da te oropajo
– kakšna je stvar z ropi v taksijih
– kaj priporočate glede avtobusov (ponoči da ali ne)
– kako je z žeparji
– ali smeselno vzeti potovačne čeke ali so dovolj dolarji
– vaše izkušnje z varnostjo oziroma preventivni ukrepi

Hvala za odgovore,

lp, a

Pa še to me zanima ali je res tako nevarno kot opozarjajo ali stvar ni tako huda?

Živjo!

Verjetnost da te oropajo je tolikšna kolikor se boš sam naredil žrtev. Običajni previdnostni ukrepi bodo čisto dovolj…(ne ravno povsod razstavljat na ogled kakšnih fotoaparatov, drage ure ipd.) Kakšna ploščata torbica za okrog vratu (za denar in dokumente), ki jo daš pod majico bo najbolj brezskrbna varianta.

Če boš potoval z avtobusom na dolge razdalje bo sigorno vključevala tudi nočno vožnjo. Drugače je pa čisto varno in v bistvu zelo prijetno potovat z avtobusi tam – tudi ponoči.

Z žeparji je isto kot z roparji….poskrbi da se ne boš naredil žrtve. Pač ne spravljaj stvari v žepe na riti pa malo misli na svoj nahrbtnik…vredne stvari daj bolj na dno oz. jih spakiraj tako, da bodo težje dostopne.

Smiselno je vzeti tako gotovino kot potovalne čeke (AMEX majo raje), saj jih lahko menjaš praktično kjerkoli.

Meni dol ni noben nič vzel ali me oropal in se nikoli nisem počutil ogroženega (bolj se počutim ogroženega v Ljubljani v petek zvečer 😉 ) Mehičani so prijazni in veseli ljudje včasih tudi sramežljivi.

Lep pozdrav pa uživaj v Mehiki ker je res fajn dežela!

Hvala, točno to kar sem potreboval.

lp

Mimogrede – za na avtobuse se toplo obleci (ali pa vzemi odejo).
AC je vedno na ful – nek se vidi raskoš 🙂

Prijatelju, s katerim sem potoval, so na avtobusni ukradli mali nahrbtnik, tako da bodi pozoren na mestih, kjer je gneča. Ampak to se ti lahko itak povsod naredi, če nisi previden.
Zgodbice o ropanjih nočnih busov se meni niso uresničile, čeprav sem šel tudi po baje najbolj nevarni cesti. Samo enkrat smo se ponoči ustavili, pa še takrat je bila vojaška kontrola.

Glede praktičnih stvari si že dobil odgovore.Z malo sreče in dobrimi občutki da ne razmišljaš o tem.Dosti pomaga če znaš malo špansko.Jaz sem v MC spoznal zelo prijetne ljudi vedno pripravljene za žurat.Deset nepozabnih dni pri njih doma, je pa MC najbolj onesnaženo mesto.
Jaz o Mehiki menim veliko dobrega pa za Titota še kar nekaj ljudi ve.Meni je celo pomagalo.
Pa srečno potovanje

lp

ne bi rad strasil ampak meni se je zgodilo nekak takole:

nocna voznja iz palenque do meride…skratka sel sem na cenejsi avtobus da bi prisparal malo denarja…ampak ta avtobus je imel kar naprej postanke in je sprejemal in pobiral nove potnike…zgledalo je kot ljubljanska trola…skratka proti jutru smo vsi popotniki zaspali in se zbudili v meridi…brez fotoaparatov cekov in ne vem se cesa…najzanimivejse pa je dejstvo da je bilo vse nazaj pospravljeno in niti ni bilo videti da komu kej manjka.dokler ni nekdo rekel da mu je izginilla kamera…pogledal sem in videl da so mi izpred nog izginila foto in kamera…vsem ostalim travelerjem pa prov tako

skratka ne sparaj na prevozu in imej na nocnih voznjah vrednosti pri sebi

kasneje smo izvedeli da je bilo varjetno sve skupaj povezano se s soferjem..

drugace je bilo pa super…
uzivaj
lp

skratka – šparaj pri prevozu, a pazi na svoje stvari
ni mi jasno kako lahko večim popotnikom med spanjem na busu pokradejo pol stvari in potem še pospravijo za seboj

ste imeli pa res trden spanec
ali pa bili brezbrižni do svojih stvari (od kdaj se pa čeki nosijo v prtljagi – halooooo)

Ta je res bosa, skoraj toliko, da bi bilo lahko govora o zavajanju. Kdor ne zna poskrbet za lastno varnost in pusca vredne stvari vkljucno z denarjem v nahrbtniku pod nogah si je sam kriv za krajo….. Aqua samo nasvet v bodoce, dokumente in denar si shrani v notranje vsite zepe, katere ti bo naredila vsaka sivilja (najbolje na strani, ce imas ze na zunanji strani zep, je potem to najboljsa opcija, na zadrgo in jezka cez…), definitivno te ne bo med spanjem nihce slekel, ce se to zgodi potem imas pretrd spanec za popotovanja:)) Fotoaparat-zatakni si ga za pas, recimo na avtobusu na tisto stran na kateri spis, navadi se da imas vedno roko gor….. Sparati pri prevozu marsikdaj pomeni tudi sparati pri dozivetjih, ker kaj hitro postanes ovcka, ki sledi vsem ostalim popotnikom od anega postajalisca do drugega……stranske poti imajo se vedno car, ene bolj druge manj…..
lp
Shanti

Mojemu bratrancu so medtem , ko se je se kopal, pokradli stvari. Torej ne puscaj stvari nezavarovanih na plazi:).

Res ste neverjetno trdno spali, ce so vam vsem uspeli pobrati stvari in se vse pospraviti za seboj. Razen, ce so vam se kaj dodali v hrano/pijaco, da so vam malce pomagali.
Sicer ti pa v nekaterih drzavah po avtobusih pise, da ne sprejemaj nobene hrane, pijace ali sladkarij od kogarkoli.

Prtljaga rada zgineva tudi na postajaliscih in, ce sta dva ali vec lahko stvari enostavno priklenes skupaj, ker en kovcek, nahrbtnik je simpl odnesi, dva ze malce tezje,…
o
Imas tudi pasove, ki imajo vzadaj prostor za denar in manjse papirje, fotokopije,… Ko ga nosis izgleda, kot navaden pas in bi te morali skoraj sleci, da bi ti ga pobrali. Stvar je ziher manj znana od skrivnih zepov po oblekah in “ledvick” in tudi ce te bo pretipal ne bo nic opazil. Ce nosis pas je to simpl resitev.

no se to ker nekateri so res taki supermeni da se jim kaj takega res ne more zgodit a ne angolalife?

spal sem presenetljivo trdo in zjutraj me je rahlo bolela glava ampak vseeno dvomim da bi nam dali kaj v hrano pijaco ali da bi nas nekako drugace uspavali…torej med nogami sem imel (sedel sem pri oknu,zraven mene punca pred mano popotnika in za mano ravno tako)torbo v kateri sem imel foto in kamero.kako so se pa plazili med mojimi in ostalimi nogami pa mi ni jasno.se danes imam to torbico za tehniko kjer pa je pasek za na ramo prerezan na polovico in so ko so ugotoviuli da je rezanje prezamudno in pasek tezko in prerezati,raje prerezali okoli zadrge ki odpira torbo..
skratka profici..
star sem bil 18 let in je bil prvi let iz gnezda…ceprav se danes verjamem da so me sposobni kljub vsem izkusnjam na potovanjih se vedno kjerkoli po svetu ukrastni na pac dolocen nacin.vsega nikoli ne ves.
ampak angolalife tebe pa res verjamem da ni mogoce oropati…verjetn res ne ce pa skos pri peci lezis…
v svetu je povsod ogromno roparjev ki cakajo in se ucijo da te okradejo pa si lahko se ne vem kako previden..
bosa gor bosa dol pac tako se je zgodilo… izvedeno pa je bilo PROFESIONALNO..

lp

šest trdo spečih
pa prerezan pas in torbica, ki je še danes v uporabi

no comment

meni to deluje kot Rdeča kapica, Sneguljčica, Trnuljčica…. ali kaj podobnega za lahko noč :))

cuj markec…

trdo specih nas je bilo se vec kot sest, torbica je samo se kot spomin, pas pa je , kot ze zgoraj opisano narezan in ne prerezan..

mi je pa vsec da se navdusujes nad pravljicami…bi rekel da tudi se zivis v povezavi z njimi ker ti se ni jasno kaksno je zivljenje na poti

lp

pa eno sneguljcico za lahko noc

pozdavljeni!

ne rad pametoval ampak situacija je taka, potujem sam, na nocnih busih si ruzak dam v narocje po moznosti tudi cez rame, nobenih tezav.

drugic ko potujes ne zururaj in ne pij prevec piva ali tekile – ce ze zuriras potem prespi v hostlu.

tretjic ko sem se odpravil iz palenque v tolum na nocnem avtobusu druge klase se mi je pripetilo to da sem moral avtobus cakati kar stiri ure preden je prisel na postajo, pa se potem ko sem ga videl nisem verjel da bomo prisli na cilj saj se mu je vidlo skozi stopnice pri soferju, da o ostalem ne govorim. vendar je ze tako da se te dogodivsine spominjam z velikim zadovoljstvom.

drugace pa se na avtobusih druge klase ki vozijo podnevi ne zgodi nic. avtobusi prve klase so tocni in ustavljajo samo na oznacenih postajah to velja za ADO juzno od mexico citja, severno sem se vozil z PRIMERA KLASE druzbo in so ustavlajli vsepovsod, klima pa jim tudi ne dela tako kot pri ADO ko resnicno potrebujes dolge rokave.

sem se v mehiki tako da so te informacije sveze. danes sem bil na bikoborbah da se malce pohvalim.

je pa se ena moznost s katero se lahko zavarujes uporabljaj pasice (kot pri elektro materialu za spenjenje) in si spni zadrge in sponke na ruzaku.

Varno!
Za več info pokliči!
LP
Š3tof

Hej, zanima če kdo ve kje se da kupit tisti pas za okrog pasu v katerega nabašeš keš in kartice. Se že malo mudi, pa vseeno:)

Videl sem da ga prodajajo na STA, drugače pa ga dobiš v Iglu sport.
Verjetno tudi Hervis in podobno

Ledvičke prodajajo v vsaki bolje založeni štacuni s pohodno in popotno opremo. V Ljubljani poglej v BTC Hala A je ena trgovinica POHODNIK.

V Hoferju v Cerknici imajo še neko staro zalogo kompletov: pas z žepom + ključavnica za prtljago + še nekaj.

Lp, mm

jaz sem bila 2 krat v mehiki, obakrat sem se imela super in me nikoli niso oropali…sem pa bila zelo previdna…definitivno ne ponoči hoditi po mexico city-ju…sicer pa vprašaj druge popotnike, ki jih boš srečal na poti, kakšne izkušnje imajo in se ravnaj po njihovih nasvetih…

Sem v Mehiki in vse kul:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close