Najdi forum

Vse o Rimu!

Zdravo!

Prosim, če se kdo kaj lahko javi, in mi da osnovne napotke, če je bil že v Rimu.

Z avtom gremo v soboto v Rim, 4 odrasle osebe, hotel smo si rezervirali, je cca 8 km izven centra.

Če ima kdo kakšne praktične nasvete bi prosila, če lahko javi.

Hvala in lepe dneve v Sloveniji.

Bata.

kar se tiče vožnje, v Rimu je prometni kaos in to verjetno že veste. Jaz bi šla iz hotela do centra raje z busom ali vlakom.

Glede prehrane vam toplo priporočam restavracije v predelu Rima “Trastesevere”, čez Tibero blizu Koloseja, zelo poceni in dobra ponudba italijanske hrane.
aja, če načrtujete oglede Vatikanskih muzejev, si poglejte na netu odpiralni čas, tam pa bodite zelo zgodnji, ker so blazne vrste do blagajne (jaz sem bila v tam 3x, pa je vsakič bila vrsta okoli obzidja skoraj do Petrovega trga, mi smo čakali 2h), pa obvezno pojdite na kupolo-lep razgled.
mi smo hodili večinoma peš, podzemna ima samo 2 liniji, modro in redečo… so pa vse znamenitosti lepo označene. mi smo si kupili vodič po Rimu.

Rim je res krasen, uživajte!
lp

aja, glede vožnje… okoli Rima je ring, obvoznica. pazite na pravi odcep iz avtoceste, mi smo zgrešili odcep, smo ful iskali… je bilo slabo značeno.
promet je res divji, sem bila v skoraj vseh evropskih prestolnicah z avtom, pa sem si vožnjo po Rimu najbolj zapomnila 🙂 huje je bilo še samo v Neaplju…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close