Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hostli, Ciudad de Mexico

Hostli, Ciudad de Mexico

Zanima me, če ima kdo izkušnje s hostli kot so Moneda, Amigo, Cactus.. oz. katerega priporočate?
Fajn je če nudijo možnost “airport pickupa”.

O

15.9 – 19.9 sva bila s punco v hostlu Moneda. Bil je kar vredu. Dobro je ker imaš vklučen zajtrk, večerjo in pa internet. Midva sva poklicala na brezplačno številko so prišli brez problema, plačala za airport pick up nisva nič. Ne vem sicer piše da naj bi plačal 130 pesov, vendar nama ni nihče nič rekel. Pripravi se samo da boš črkoval svoje ime in če je bolj zakomplicirano si pripravi abecedo ( A like America ….) 🙂
Je pa na zelo dobri lokaciji.

Sva pa bila tudi eno noč v Hotelu Isabel, ki je v Lonley planetu opisan. Bil je tudi vredu hotel, poceni, čist, topla voda. Midva sva vzela sobo brez kopalnice sva dala 190 pesov.

To je nekako to

Če te kaj zanima pa kar prasi. Sem se v nedeljo ponoci vrnil s potovanja.

LP

Kdaj sta prišla v Mexico City?
Jaz imam prihod ob 22:30 in ne vem će takrat tudi pobirajo na letališču.
Sta imela kaj komplikacij? Kako je z varnostjo?

lp

Tudi jaz ti lahko priporočam hostel Moneda, ki je res na dobri lokaciji, v samem središču mesta, skoraj na Zocalu – glavnem trgu in blizu metroja.
Mi nismo koristili njihovega prevoza, ampak smo kar sami vzeli zeleni taksi. Ko prideš na letališče te bodo kar zasuli s taksiji, zato se ne prenaglit, vzemi državne taksije.
Za točno ceno ne vem, bom pogledala v moje zapiske.
Lepo se mej v Mehiki, ki je res zanimiva.

V Mexico City sva prišla ob 21.00 in to na njihov državni praznik, ko so povsod žurke. Tako da naj bi bila cesta do hostla celo zaprta, vendar se je šofer zmenil, da naju pripelje do hostla.
Pobirajo neglede na čas prihoda. Ti samo rezerviraj preko interneta in si sprintaj pa ne bo nobenih komplikacij. Malo komplikacij je bilo le glede črkovanja, vendar smo rešili problem:)
Cena za taksi na letališču je 127 pesov za centro historico. Moraš pa kupiti karto vnaprej.

Drugače pa glede varnosti ni bilo nobenih problemov.

Nasplošno so Mehičani zelo prijazni. Ko sva zgledala malo zgubljena so se takoj našli ljudje, ki so naju spraševali, če rabiva pomoč.

LP

je pa se ena moznost sam se ne posluzujem taksijev ker potujem sam in je ta prevoz zame predrag in to je metro. da prides v sistem das 2 pesota kar je 40 tolarjev nato pa je na vrsti tvoja volja saj bi moral trikrat zamenjat linijo, vendar vse to za ta denar. ven prides na zocalu 100 metrov od hostla. od letalisca do metroja pa je kaksnih 350 m. drugace pa sem spal dve noci v hostlu amigo, ki je 30 pesov drazji od monede za skoraj isto ponudbo trenutno pa sem v moneda hostlu.

Jaz sem rezervirala Monedo, za eno noč. Iskat me pridejo na letališče in to v zgodnjih jutranjih urah, pravijo da ni problem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close