Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice novi antibiotiki?

novi antibiotiki?

Zdravo!
Slišala sem, da obstajajo neki novi antibiotiki, ki ti jih predpiše zdravnik in jih ješ 3 dni in si potem 14 dni varen pred vsemi običajnimi in najbolj pogostimi popotniškimi boleznimi – hepatitis, malarija,… Je morda še kdo slišal za to in kako je s tem?

lol

Jaz jim pravim whiski

:))))))

Sori za smeh, ampak :))))))
(zakaj ni smeškotov? – kako naj pokažem, da se v smehu valjam po tleh)
:ROTL:

dobra stran tega vprašanja je pa v tem, da se bo sedaj sigurno zganil admin in ti (na drugem portalu) pomagal

@The One

samo pri whiskeyu je malce drugače – 14 dni ga moraš redno jemati, da si potem 3 dni varen :))

Pozdravljena,

Najverjetneje mislis Doxycycline…to je antibiotik širokega spektra, ki te sčiti tako pred malarilo kot tudi pred ostalimi tropskimi boleznimi…jemati ga zacnes dva dni pred vstopom na rizicno obmocje in en mesec po tem ko ga zapustiš…edini stranski učinek je ta da te sonce malce bolj opeče kot bi te sicer. Meni je ostalo 24 tablet in ce jih potrebuješ ti jih podarim.

Lp

Kopirano iz http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/penG_doxy/QA_doxy.htm:

What are some possible side effects of doxycycline?

This list is NOT a complete list of side effects reported with doxycycline. Your health care provider can discuss with you a more complete list of side effects.

Some possible uncommon but serious side effects of doxycycline include:

* a life-threatening allergic reaction (symptoms are trouble breathing; closing of the throat; swelling of the lips, tongue, or face; hives)

* blood problems (symptoms are unusual bleeding or bruising)

* liver damage (symptoms are yellowing of the skin or eyes, dark urine, nausea ,vomiting, loss of appetite, abdominal pain)

* irritation of the esophagus

Other more common, but less serious, side effects include:

* nausea, vomiting, diarrhea

* increased sensitivity of the skin to sunlight

* vaginal yeast infection

Sami, nočem ti pokvariti “posla”, a tole z doxyjem je zelo poenostavljeno – no, bolje rečeno – verjetno si je “marmelada” predstavljala zelo enostavno.
Vibramycin (tržno ime za doxy), vsaj kolikor je meni znano, sploh ni novo zdravilo in niti slučajno te ne varuje pred hepatitisom. Res pa je, da ustavlja razvoj parazitov v krvi, ki povzročajo malarijo, a se ga navadno uporablja le pri ljudeh, ki zardi različnih dejavnikov ne morejo jemati meflokaina.
Jemati se ga začne dva dni pred odhodom na okuženo področje, potem se ga jemlje celoten čas bivanja in še 4 tedne po prihodu.
Ima številne stranske učinke – nosečnice pa ga sploh ne smejo jemati.

Je le na zdravniški recept in osebno ne bi priporočal jemanja kar “na pamet”. Saj veste – posvetujte se s svojim……

Sva z “TheOne”om slabo usklajena 🙁
Hkrati piševa 😉

No, vsaj poanta je enaka!!!!

Se strinjam. Vsekakor ni zdravilo, ki bi ga jemal brez posebne potrebe.

pri vibramicinu je povdarjeno, da se moraš izogibati soncu, ker je reakcija na uv žarke lahko zelo zelo ojačana. nepraktično torej za doust v sončnih krajih…
poleg tega pa je vibramivin antibiotik, kar pomeni, da proti virusom NE deluje (tako kot noben antibiotik ne), kar pomeni, da te ne ščiti proti nobenemu hepatitisu, pa tudi proti številnim drugim (tropskim) boleznim ne…

lep pozdrav

Pozdravljeni

…:-)…ste se pa potrudili…in malce pobrskali po netu… tisti seznam stranskih učinkov se kar malce strašljivo bere… je pa res, da tudi ostala zdravila proti malariji niso prav nedolžna (Lariam, Malarone…).

Meni je zdravnik priporočal doxycyclin prav zaradi (domnevnih) milih stranskih učinkov v primeru, če preživiš dalj časa (več kot štiri mesece) na malaričnem območju. Naj bi bil manjša obremenitev za telo kot ostala (sorodna) zdravila na trgu. Lahko, da se moti.

Kljub temu, da sem zdravilo jemal štiri mesece nisem imel nobenih problemov. Če ga vzameš po večerji in vsaj pol ure po zaužitju ne greš spat se lahko drugo jutro brezskrbno sprehajaš (in sončiš) po plaži.

Kakor koli že…se strinjam, da je posvet pri (osebnem) zdravniku nuja, preden se odločiš jemati kakršnakoli zdravila.

Lp

PS: to, da te ščiti pred ostalimi tropskimi boleznimi sem malce površno napisal…se oproščam…naj bi te ščitil pred nekaterimi tropskimi boleznimi.

Mene boli glava! A pomaga?
Za več info pokliči!
LP
Š3tof

mal manj serjite okrog te malarije.
rajs dobim enkrat malarijo, kot pa da jem to pizdarijo od antibiotika 4 mesce

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close