Mauricius
Hi!
Maja sva bila tam, zanimivega je veliko, tudi če ne igraš golfa, potapljanje oz. snorkljanje pa toplo priporočam, saj že par metrov od obale vidiš ribe, ki jih pri nas še v akvariju ni…
Otok je drugače varen, znamenitosti je veliko, pokrajina čudovita….
Nekaj fotk pa si lahko ogledaš na: (foto album)
http://www.geocities.com/hocevar06/
Lp
Tudi jaz priporočam snorkljanje, saj imaš koralni greben praktično okrog celega otoka. Mauritius še zdaleč niso samo lepe plaže, morje, igranje golfa, Mauritius je zelo raznolik otok, možnosti za treking so, a midva nisva nič šla, sa je blo drugega dovolj.
Najbolj sem bila navdušena nad ljudmi, tako prijaznih še nisem srečala, vsi se zavedajo, da živijo od turizma in so res veseli in hvaležni, da prideš k njim.
Midva sva najela avto in prevozila cel otok. Če ti ni problem voziti po desni, je to najbolje, saj le tako lahko zaideš v kakšne bolj odročne vasice in doživiš tisto “ta pravo”.
Tu se mešajo tri kulture in res je lepo videt kako živijo vsi skupaj in se kulture med sabo prepletajo.
Midva nisva šla preko agencije, apartma sva si rezervirala preko interneta, kupila sva le letalsko karto, ki naju je tudi največ stala.
Jedla sva po lokalnih restavracijah in to odlično, predvsem ribe. V apartmaju sva si pripravljala le zajtrk. V trgovinah dobiš vse, celo pašto Barilla…
Za dodatne informacije pa kar vprašaj, do novembra maš še nekaj časa.
Uživaj na Mauritiusu.
Najprej malo pobrskaj po netu, ker je bilo ze veliko napisanega o Mauritiusu. Pojdi pod “iskanje”, odtipkaj Mauritius in bos nasla dosti za prebrat.
Drugace pa sem bila jaz 2x na Mauritiusu in bi se sla. Prvic smo sli v lastni reziji, karta je bila takrat zelo draga, tako da smo za karto placali vec, kot sva zdaj za ves paket skupaj(karta+nastanitev in polpenzion). Jaz ti svetujem, da poklices agencijo Exotic tours, povprasas in prepricana sem, da bos zvedela za kaksno ugodnost. Midva sva se imela super, za 7 polpen. in letalsko karto sva odstela okrog 220 000 sit.
Drugace pa ima otok ogromno stvari za videt, poleg tega obstajajo tudi organizirani izleti na razne otoke z katamaranom, colni….lahko tudi sam najames avto, ceprav to odsvetujem, ker je cena najama ista kot taxi. Malo zglihas, pa je.
Forum je zaprt za komentiranje.